• Κορτιζόνη- υποτροπή- απαραίτητη????

  • Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #132824  από queen_of_my_life
 Παρ Μάιος 15, 2020 12:01 am
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να ρωτήσω, τι ακριβώς κάνει η κορτιζόνη όταν έχουμε υποτροπή;

● Λαμβάνοντας κορτιζόνη όταν έχουμε υποτροπή μας προστατεύει από το να αφήσει η σκπ κουσούρια, ή να επιδεινωθεί;;;

● Αν δε λάβουμε κορτιζόνη όταν έχουμε υποτροπή κινδυνεύουμε;;;
 #134609  από Φαίδρα
 Δευ Νοέμ 22, 2021 1:55 pm
Εντάξει, μιλάμε για τρελή καθυστέρηση στο να απαντήσω μετά από 1.5 χρόνο, αλλά η κορτιζόνη μειώνει την διάρκεια της υποτροπής.

Δηλαδή μια οπτική νευρίτιδα θα φύγει και μόνη της μετά από 4 περίπου μήνες, αλλά κρίμα να μην βλέπεις τόσο μεγάλο διάστημα.

Δεν νομίζω πως κάνει κάτι για τα κουσούρια που αν είναι θα αφήσει μια υποτροπή. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι βέβαια γιατί η κάθε υποτροπή είναι μοναδική στον κάθε άνθρωπο, αλλά σου λέω πως μου έχει αφήσει θέμα και που έτρεξα αμέσως στο νοσοκομείο και πήρα 5 μέρες την "δόση" μου. Επίσης, έχει τύχει να έχω ενεργές εστίες, να φαίνεται πως είμαι σε υποτροπή στην μαγνητική, αλλά να μην έχω καμία ενόχληση, άρα δεν πήρα κορτιζόνη. Τώρα αν μου άφησε κάτι ή όχι :confusion-shrug: προσωπικά δεν νομίζω.

Τέλος, το αν κινδυνεύουμε δεν είμαι σίγουρη πως το εννοείς ακριβώς, αλλά αν για παράδειγμα ζαλίζεσαι τρελά, τότε κινδυνεύεις ας πούμε να πέσεις κάτω και να χτυπήσεις.