• γ gt καιSGPT πήραν ανηφόρα...

  • Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #132618  από Rafael
 Πέμ Φεβ 27, 2020 3:06 pm
Φίλοι κ συναθλητές καλησπέρα!μπαίνω στο 6ο μήνα plegridy κ είχα να κάνω εξετάσεις αίματος απ' τον 2ο μήνα..πήγα σήμερα να δω τι γίνεται κ βλέπω ότι οι τρανσαμινασες μου είναι πάνω απ' το διπλό ανώτατο όριο... ξεκάθαρα το συκώτι μου διαμαρτυριται..ήθελα να ξέρω αν κάποιος με παρόμοια εμπειρία σταμάτησε ..άλλαξε αγωγή ή έστω βοηθήσε με κάποιο τρόπο το συκωτακι του ..τον άλλο μήνα θα δω κ το γιατρό μου αλλά ήθελα να ακούσω γνώμες .. ευχαριστω εκ των προτέρων..
 #132619  από GUS
 Πέμ Φεβ 27, 2020 3:48 pm
γεια σ συναθλητρια....!

οταν τρυπιομουν με ιντερφερονη οι τιμες ηταν σταθερα διπλες...οταν σε καποια φαση,για αλλους λογους,οι τιμες πηραν τν ανηφορα,σταματησα τις ενεσεις...γενικα οι διπλες τιμες για τους νευρολογους ειναι οκ...τωρα δν ξερω πως θα το δει ο γιατρος σ..προσωπικα το συμπληρωμα γαιδουρακανθο με βοηθησε πολυ...
 #132620  από Rafael
 Πέμ Φεβ 27, 2020 4:16 pm
Γεια σου και πάλι φίλε μου gus!! γαϊδουράγκαθο ε?αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο συμπληρώμα που έχεις δοκιμάσει ευχαρίστως να σ' ακούσω ..μόλις δω και τον ντοκτορ θα σας πω πως του φάνηκαν οι τιμές.. ευχαριστω πολύ πολύ..και πάλι :smile-handshake:
 #132622  από Statys
 Πέμ Φεβ 27, 2020 9:27 pm
plegridy και εγω για 1,5 χρονο και μετα απο την ενεση για 3 μερες γαιδουραγκαθο της lamderts.οι εξετασεις μεχρι τωρα κανονικες συν χοληστερινη και σακχαρο κατω!!!!
 #132623  από Rafael
 Πέμ Φεβ 27, 2020 10:17 pm
Έφυγα για γαϊδουράγκαθο τρέχοντας...παιδιά ειλικρινά είστε μεγάλη βοήθεια.. ευχαριστω πολύ..μακάρι να γνωρίσω κ κανέναν σας από κοντά κάποια στιγμή..καλή δύναμη συναγωνιστές!!! :smile-muscle:
 #132624  από Στάθης
 Πέμ Φεβ 27, 2020 11:53 pm
Η ιντερφερόνη μου δημιουργούσε σαν παρενέργεια ακμή (ήταν και στο φυλλάδιο), ο γιατρός δεν ήθελε να το παραδεχτεί :emojis-17: Ανέβηκαν τριπλά οι τιμές και ο γιατρός μου την έκοψε μαχαίρι.

Από το στρες του συκωτιού έπαθα υποτροπή (Μάϊος 2007) και βρέθηκα να παίρνω 4 γραμμάρια κορτιζόνη στην Ευρωκλινική. Με έστειλαν επίσης για 2 μαγνητικές. Πολύ ταλαιπωρήθηκα αλλά ευτυχώς συνήλθα μετά από 2 εβδομάδες, και πλέον ήξερα ότι η ιντερφερόνη ... είναι επικίνδυνη σε μένα.

Σταμάτησα την ιντερφερόνη, σταμάτησε η ακμή.
 #132625  από Rafael
 Παρ Φεβ 28, 2020 12:18 am
Κι εσένα σου φέρθηκαν άσχημα οι ιντερφερόνες Στάθη μου κατάλαβα...φυσικά κ να τις διακόψω αν μου προσφέρουν περισσότερες ζημιές απ' όσα θετικά..θα δείξει,πάντως έχω κ ένα συχνό πόνο πάνω δεξιά στο πίσω μέρος προς τη πλάτη μου..δε ξέρω αν κ πόσο σχετίζεται με το συκώτι.. :emojis-17:
 #132626  από Στάθης
 Παρ Φεβ 28, 2020 2:01 pm
Rafael έγραψε: Παρ Φεβ 28, 2020 12:18 am Κι εσένα σου φέρθηκαν άσχημα οι ιντερφερόνες Στάθη μου κατάλαβα...φυσικά κ να τις διακόψω αν μου προσφέρουν περισσότερες ζημιές απ' όσα θετικά..θα δείξει,πάντως έχω κ ένα συχνό πόνο πάνω δεξιά στο πίσω μέρος προς τη πλάτη μου..δε ξέρω αν κ πόσο σχετίζεται με το συκώτι.. :emojis-17:
Τρεις κύκλοι με αντιβιωτικά (Vibramycin, Ciproxin) για την διαχείριση της ακμής, συν την ιντερφερόνη ανατινάχτηκα.

Αλλά επικεντρώνομαι σε κάτι πιο σημαντικό. Στην ξεροκεφαλιά του γιατρού 'φίρμα', που είναι λίγο πολύ το σύνηθες με όλα αυτά που διαβάζω, βλέπω και ακούω από άλλους συνασθενείς. Επικίνδυνα πράγματα πραγματικά και για αυτό κατά την γνώμη μου επείγει να γίνουμε Patient Experts, δηλαδή να αποκτήσουμε όσο μπορούμε περισσότερη γνώση και αυτογνωσία για την πάθηση, τον εαυτό μας, το σύστημα, τα φάρμακα, τις παρενέργειες, τα εναλλακτικά μέσα και τα συναφή. Έτσι οι γιατροί δεν έχουν ιδιαίτερη δύναμη να μας ταλαιπωρούν, αλλά γίνονται υποχείρια του ασθενή, όπως πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι.

Είναι αστείο να βλέπει κανείς τους μορφασμούς (από τον εγωισμό) του γιατρού, όταν ο ασθενής γνωρίζει πράγματα που δεν γνωρίζει ο ίδιος. Επίσης εκεί συνειδητοποιώ ότι πολύ συχνά, ο εκάστοτε γιατρός μπορεί να είναι πιο άρρωστος και από τον ασθενή του!

Ο πόνος που δηλώνεις μπορεί να έχει σχέση μπορεί και όχι, αυτό που πιστεύω και βίωσα είναι ότι το συκωτάκι μας συνέρχεται γρήγορα με την αποτοξίνωση από το φάρμακο.
 #132711  από Rafael
 Πέμ Μαρ 26, 2020 5:43 pm
Φίλοι μου καλησπέρα! εύχομαι να είστε όλοι καλά και όλοι ήσυχοι σπίτι μας να περασει κι αυτός ο ιός που ήρθε να μας ταλαιπωρήσει..
Επανέρχομαι στο θέμα για να ευχαριστήσω από δω εσάς που προτείνατε το γαϊδουράγκαθο..σήμερα πήρα τις νέες μου εξετάσεις κ οι τιμές έπεσαν στο μισό..το συνηστω κ γω λοιπον ανεπιφύλακτα κ ευχαριστω πολύ και πάλι..
Καλή δύναμη παιδιά σε όλους να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται για όλους μας!