Σελίδα 1 από 2

Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 12:46 am
από Γιαννης5
Γεια σας εδώ και δύο εβδομάδες έχω που και που στην μερα μυικους σπασμούς οχι δυνατους και νευροπονους ξαφνικόυς,κυριος στα ποδια φτερνα κλπ. Επίσης και μουδιασματα σπανια οταν ξυπνάω στο χέρι τελευτεα βλεπω στην όραση οταν κοιταζω λαμπες η φωτα να έρχονται οι ακτίνες πανό μου λέτε να έχω σκπ.? Ηπαρχη περίπτωσή να ειναι ψυχολογικο?

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 10:38 am
από Gianna
Καλώς το Γιάννη!

Από Ο,τι αναφέρεις παρατηρείς κάποια συμπτώματα που σε ανησυχούν ως προς την αιτιολόγηση τους.

Επειδή είσαι 18 ετών μήπως πέρασες κάποιο στρες με τις Πανελλήνιες εξετασεις;

Όπως και να έχει το θέμα, πάρε το μήνυμα από τον οργανισμό σου και αναζήτησε υπεύθυνη ιατρική γνωμη.
Παράλληλα, δουλεψε με τον τρόπο ζωής σου! Διατροφή, άσκηση, κοινωνικότητα, επαφή με τη φύση!
Είσαι νέο παιδί στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής σου! Εύχομαι υγεία, δύναμη και ευχάριστα νέα!
:smile-flower:

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 11:42 am
από Γιαννης5
Θα πάω να το κοιτάξω.. Αλλά μια ερώτηση αν γνωρίζετε αυτό που ανέφερα με το μάτι που στα φωτα βλέπω να πέφτουν σαν ακτίνες στα ματια σαν λειζερ, πως λέγετε οφθαλμολογικα

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 2:59 pm
από Γιαννης5
Επίσης να πω πριν 7 μήνες έκανα ένα χειρουργείο στο πόδι και μου έκαναν επισκλιριδιο σ για να μου έκαναν σημάνει πως δν έχω κανένα θέμα με το νευρολογικό σύστημα;

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 5:33 pm
από Στάθης
Γιαννης5 έγραψε: Τετ Ιούλ 17, 2019 12:46 am Γεια σας εδώ και δύο εβδομάδες έχω που και που στην μερα μυικους σπασμούς οχι δυνατους και νευροπονους ξαφνικόυς,κυριος στα ποδια φτερνα κλπ. Επίσης και μουδιασματα σπανια οταν ξυπνάω στο χέρι τελευτεα βλεπω στην όραση οταν κοιταζω λαμπες η φωτα να έρχονται οι ακτίνες πανό μου λέτε να έχω σκπ.? Ηπαρχη περίπτωσή να ειναι ψυχολογικο?
Γεια σου Γιάννη, τα συμπτώματα που αναφέρεις δεν είναι ψυχολογικά, είναι υπαρκτά. Το νευρολογικό σου σύστημα πέρασε κάποιο δυνατό στρες, εσωτερικά (πχ. αρνητική ψυχολογία) αλλά και εξωτερικά (πχ. με την εγχείρηση που πέρασες). Η εκδήλωση των συμπτωμάτων δεν παραπέμπουν σε ΣΚΠ και αυτό γιατί τα συμπτώματα της ΣΚΠ είναι μόνιμα για μέρες, βδομάδες ακόμα και μήνες. Αλλά, το νευρολογικό σου χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση, ξεκούραση, βιταμίνωση, θετική ψυχολογία.

Αυτό στα μάτια, το γνωρίζω πολύ καλά σαν το πέρασα όταν ήμουν 22 χρόνων περίπου. Πιθανά να είναι προεόρτιο της οπτικής νευρίτιδας, τουλάχιστον αυτό ήταν στην περίπτωσή μου. Κοίτα πλέον την Υγεία σου σοβαρά, πρωτίστως στην Ψυχολογία και μετέπειτα στο σώμα σου, το τσιγάρο, ναρκωτικά, αλκοόλ, τα ξενύχτια και όλα τα βαριά οξειδωτικά στρεσογόνα στοιχεία που διέπουν την ζωή σου καλό είναι να μετριαστούν, να παραμεριστούν ακόμα και να αποξηλωθούν. Το σώμα σου, σου φωνάζει, στην ηλικία που είσαι μπορείς να κάνεις άμεσες αλλαγές στην καθημερινή ποιότητα ζωής σου και να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 9:21 pm
από Γιαννης5
Αυτό με το.ματι φίλε Στάθη τι δηλαδή ηταν είχες καποια επίπτωση από αυτό που ανεφερα με το ματι

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 9:42 pm
από Γιαννης5
Θα πρέπει να ανησυχω; Υπάρχει περίπτωση να είναι από το στες;

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Ιούλ 17, 2019 9:56 pm
από Στάθης
Γιαννης5 έγραψε: Τετ Ιούλ 17, 2019 9:21 pm Αυτό με το.ματι φίλε Στάθη τι δηλαδή ηταν είχες καποια επίπτωση από αυτό που ανεφερα με το ματι
Αυτό με το μάτι, δεν είναι ανησυχητικό. Είναι απλά ενοχλητικό το βράδυ, στις λάμπες και στα φώτα. Στην περίπτωσή μου, κάτι μου το ενεργοποίησε, δηλαδή το άγχος, μια ίωση, παρέα με τα πολλά "βαριά" τσιγάρα σε μία μέρα τραυμάτισαν το οπτικό μου νεύρο ώστε να έχω αυτήν την ελαφριά δυσλειτουργία στην όραση.

Εννοείται ότι μετά από καιρό μου έφυγε, αλλά θυμάμαι πέρασε αρκετός καιρός, γιατί έκανα πολύ κακή ζωή πριν το πάθω, αλλά έπαθα και έστρωσα... Επίσης, το στρες πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά όχι μόνο, δεν φτάνει για να το ενεργοποιήσει, χρειάζονται και άλλα οξειδωτικά στοιχεία.

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Ιούλ 18, 2019 5:51 pm
από Debbie_Downer
Εγώ εχω παθει δυο οπτικές νευριτιδες και δεν ειχα τετοιο συμπτωμα με το ματι. Κάθε ασθενής ειναι διαφορετικός. Μπορει να ειναι και κατι οφθαλμολογικό. Παντως να τα ψαξεις ολα για να είσαι σιγουρος γιατί πολλα συμπτωματα της νόσου μοιαζουν με ψυχοσωματικα. Κάνε εξετάσεις και υπομονή. 😊

Re: Θέλω γνώμες φόβος για σκπ...Είμαι 18 ετων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Ιούλ 19, 2019 9:55 am
από Γιαννης5
Ερώτηση αν έχω θηλή όραση που περνάει όταν τρίβω τα ματια μου Γτ έχω κάτι σαν δάκρυα συνεχώς που είναι μέσα στο μάτι,αυτό είναι από άγχος πιστεύετε;