• Μαγνητικη χωρις σκιαγραφικο

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #131659  από Vivi28
 Δευ Ιούλ 01, 2019 11:05 am
Γεια σας..μεθαυριο επιτελους θα κανω τη μαγνητικη και τωρα με πηραν απο την βιοιατρικη κ μ ειπαν οτι επςιδη ειμαι αλλεργικη και στο παρελθον σε οποια μαγνητικη εκανα δεν χρησιμοποιησα σκιαγραφικο να μη χρησιμοποιησουμε ουτε τωρα..υπαρχει περιπτωση να εχω ms και επειδη θα κανω σε ανοιχτο τομογραφο και χωρις σκιαγραφικο να μη φανει;
 #131660  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 01, 2019 12:29 pm
Vivi28 έγραψε: Δευ Ιούλ 01, 2019 11:05 am Γεια σας..μεθαυριο επιτελους θα κανω τη μαγνητικη και τωρα με πηραν απο την βιοιατρικη κ μ ειπαν οτι επςιδη ειμαι αλλεργικη και στο παρελθον σε οποια μαγνητικη εκανα δεν χρησιμοποιησα σκιαγραφικο να μη χρησιμοποιησουμε ουτε τωρα..υπαρχει περιπτωση να εχω ms και επειδη θα κανω σε ανοιχτο τομογραφο και χωρις σκιαγραφικο να μη φανει;
Γεια σου Βιβή, η μαγνητική δείχνει πλάκες είτε βάλεις σκιαγραφικό είτε όχι αν υπάρχει υπολειμματική* δραστηριότητα φλεγμονών-εστιών κατά το παρελθόν. Το σκιαγραφικό μας βοηθάει να βλέπουμε αν υπάρχουν πλάκες με ενεργές φλεγμονές. Εάν μια πλάκα είναι ενεργή, απορροφάει σκιαγραφικό, και στο φιλμ τις μαγνητικής φαίνεται σαν ενεργή εστία. Επειδή όμως το σκιαγραφικό είναι ιδιαίτερα τοξικό και για το νευρικό μας σύστημα, αλλά και για τα νεφρά μας, συνιστάται πολύ μετριασμένη και προσεκτική χρήση του, ακόμα και αποφυγή του.

Στην περίπτωσή σου, αν υπάρχουν παλιές εστίες, θα φανούν στη μαγνητική. Αν υπάρχουν ενεργές εστίες, δεν θα φανούν στην μαγνητική. Πάντα όμως η κλινική εικόνα στο Παρόν υπερέχει της μαγνητικής και είναι πάντα η καλύτερη βάση μας για αξιολόγηση της δραστηριότητας της πάθησης.

*υπολειμματική = δεν σημαίνει απαραίτητα σύμπτωμα. Μπορεί να υπάρχει πλάκα σε σημείου του εγκεφάλου που δεν επηρεάζει καμία λειτουργία μας. Για καλή μας τύχη ο εγκέφαλός μας έχει μεγάλο εύρος τέτοιου ιστού.
 #131661  από Vivi28
 Δευ Ιούλ 01, 2019 1:08 pm
Υπαρχει περιπτωση να εχεις ενεργες και οχι ανενεργες;δηλαδη να πασχω απο τν ασθενεια τωρα στο παρον και να νομιζω οτι δεν εχω αλλα να εχω επειδη εκανα χωρις σκιαγραγικο;μπορεο να ρωταω χαζα απλα ανησυχω..
 #131662  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 01, 2019 2:06 pm
Vivi28 έγραψε: Δευ Ιούλ 01, 2019 1:08 pm Υπαρχει περιπτωση να εχεις ενεργες και οχι ανενεργες;δηλαδη να πασχω απο τν ασθενεια τωρα στο παρον και να νομιζω οτι δεν εχω αλλα να εχω επειδη εκανα χωρις σκιαγραγικο;μπορεο να ρωταω χαζα απλα ανησυχω..
Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι αν έχεις μόνο ενεργές εστίες τώρα χωρίς καμία παρελθοντική δραστηριότητα της νόσου, δεν μπορούν να φανούν γιατί απλούστατα η μαγνητική (χωρίς σκιαγραφικό) δείχνει το παρελθόν*, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω πόσο παρελθόν δείχνει γιατί διαφέρει και στην ποιότητα του τομογράφου, αλλά και την διαφορετικότητα της νόσου (φλεγμονές και πλάκες) στον κάθε ασθενή.

Αλλά κατά βάση, η ερώτησή σου βασίζεται σε σκέψεις και ανησυχίες που καλό είναι να αποφεύγουμε, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, που για την ακρίβεια ούτε αποδείξεις δεν είναι στην τελική γιατί... αφού είμαστε καλά Τώρα , είναι το μόνο που έχει εν τέλη σημασία κατά την άποψή μου.

"Η σχέση μας με το Τώρα, σμιλεύει και το μέλλον μας", λένε οι πνευματικοί.

Αν είναι Θετικές σκέψεις, λέξεις, πράξεις μπορούν, έχουν την Δύναμη να δημιουργήσουν ένα Θετικό μέλλον και σε αυτό καλό είναι να επιμένουμε, να εμμείνουμε, να πιστεύουμε, να εμπιστευτούμε, ειδικά αν ΔΕΝ έχουμε υπαρκτή κλινική δραστηριότητα της νόσου.

*Πρώτα μας συμβαίνει η φλεγμονή και η φλεγμονή αφήνει πλάκες. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις "πλακών" που αναγεννιούνται, επουλώνονται, γιαυτό και πολλές κουκίδες στην μαγνητική εξαφανίζονται με το καιρό σε πολλούς ασθενείς που προσέχουν ιδιαίτερα την Υγεία τους με γνώμονα την Θετική Ψυχολογία, Καλή Διατροφή και καθημερινή κίνηση-άσκηση!
 #131663  από Vivi28
 Δευ Ιούλ 01, 2019 4:37 pm
Το κακο εινςι πως δε νιωθω καλα στο παρελθον αρα αν υποθεσω οτι τωρα μ παρουσιασ4ηκε δ θα φανει κ τζαμπα η μαγνητικη...
 #131664  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 01, 2019 5:42 pm
Vivi28 έγραψε: Δευ Ιούλ 01, 2019 4:37 pm Το κακο εινςι πως δε νιωθω καλα στο παρελθον αρα αν υποθεσω οτι τωρα μ παρουσιασ4ηκε δ θα φανει κ τζαμπα η μαγνητικη...
Στο δια ταύτα, το πως ένιωθες στο παρελθόν, δεν ορίζει το παρόν σου. Ούτε το πως θα νιώθεις στο μέλλον ορίζει το παρόν σου. Το πως νιώθεις στο ΠΑΡΟΝ σου ορίζει το παρόν σου, την Ζωή σου Ολόκληρη..

Η μόνη ουσιαστική χρησιμότητα για το παρελθόν, είναι να μαθαίνουμε από τα παθήματά μας, δηλαδή ποιοι ήταν οι λόγοι που φτάσαμε να αισθανόμαστε άσχημα στο παρελθόν. Αρνητικές σκέψεις, άγχη, κακά πάθη, καταχρηστικές πρακτικές, ξενύχτια, ανισορροπίες πνευματικές, καταπίεση, κακή διατροφή κτλ. ?

Ουσιαστικά, τίποτα δεν είναι τσάμπα, ούτε καν μία μαγνητική χωρίς σκιαγραφικό. Αν π.χ. βγει καθαρή που στο εύχομαι, τότε πιθανά να σε πλημμυρίσει ευγνωμοσύνη και να συνεχίζεις δυναμικά προς βελτίωση όλων αυτών τον πρακτικών (Ψυχολογικών και Σωματικών) που νιώθεις από την Καρδιά σου να σε εμποδίζουν, να οξειδώνουν και να ταλαιπωρούν το Νευρικό σου Σύστημα. Εκεί χωράει και το μέλλον μας, στο Όραμά μας για για Αυτο-βελτίωση, Εξέλιξη, Ωρίμανση !
 #131674  από Vivi28
 Δευ Ιούλ 08, 2019 11:46 am
Βγηκε η μαγνητικη δε διαβασα στο πορισμα κατι ουτε γ εστια ουτε απομυελωση.αρα μαλλον ειναι καλα..δ χαλαρωσα ομως ακομα φοβαμαι μηπως εχω και δν φανηκε επειδη εκανα χωρις σκιαγραφικο;
 #131675  από Στάθης
 Τρί Ιούλ 09, 2019 12:30 pm
Vivi28 έγραψε: Δευ Ιούλ 08, 2019 11:46 am Βγηκε η μαγνητικη δε διαβασα στο πορισμα κατι ουτε γ εστια ουτε απομυελωση.αρα μαλλον ειναι καλα..δ χαλαρωσα ομως ακομα φοβαμαι μηπως εχω και δν φανηκε επειδη εκανα χωρις σκιαγραφικο;
Μπράβο Βιβή, αυτό σε συνδυασμό με την κλινική σου εικόνα δείχνει ότι δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, είσαι καλά. Καλό είναι να δουλέψεις πάνω στην Υγεία σου, ψυχική και σωματική, ξεκίνα να βρίσκεις τον Εαυτό σου μέσα από μικρά καθημερινά βήματα βελτίωσης των σκέψεων, των λέξεων και των πράξεων σου. Μην αφήνεις τον εαυτό σου στην τύχη, αλλά κάνε την τύχη να πορεύεται σύμφωνα με τον Δρόμο που εσύ επιθυμείς.
 #131767  από dimitris777
 Πέμ Αύγ 08, 2019 1:40 pm
Παιδιά ήθελα να κάνω και εγώ με τη σειρά μ μια ερώτηση ....είμαι 27 χρόνων και πριν από ένα μισή μηνα ένιωθα την αριστερή μου παλάμη να έχει διαφορετική αίσθηση ....αφού έκανα μαγνητική αυχένα περα από αυχενικό που μου εβγαλε έγραφε ότι υπάρχει μια μικρη εστία 2χιλιοστα στον οδοντα α2 μη ειδικό εύρημα αυξημένου σήματος ...δεν είχε χρησιμοποιηθεί σκιαγραφικο...στο διαγνωστικό κέντρο που έκανα την εξέταση μου είπαν ότι αυτή η απώλεια αισθητικότητας η οποία μετά από ένα μηνα σταδιακά υποχώρησε ...οφειλόταν στο αυχενικό και όταν ρώτησα για την εστία μου είπε ότι δεν είναι τιποτα σοβαρό να μην ανησυχώ ...μετά που πήγα και έδειξα την μαγνητική σε ένα νευρολόγο μ είπε ότι από μόνο του αυτό δεν λέει κάτι και αφού με εξέτασε και κλινικά ημουν καλά μ είπε να κάνω και μια μαγνητική εγκεφάλου για να αποκλείσουμε την περιπτωση σκλήρυνσης ....εσείς τι γνωμη έχετε ;;δεν έχω αλλά συμπτώματα μέχρι στιγμής αλλά ανχωθηκα με την εστία αν και ήταν πολύ μικρη
 #131771  από Στάθης
 Σάβ Αύγ 10, 2019 6:54 pm
dimitris777 έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 1:40 pm δεν έχω αλλά συμπτώματα μέχρι στιγμής αλλά ανχωθηκα με την εστία αν και ήταν πολύ μικρη
Η κλινική σου εικόνα είναι το μόνο που έχει σημασία και σε αυτό είσαι άψογος χωρίς κανείς να μπορεί να το αμφιβάλλει. Η μαγνητική πολλών υγιέστατων ανθρώπων στατιστικά μπορεί να περιέχει ήπιες εστίες σύμφωνα με μελέτες χωρίς ποτέ να επηρεάζει την ζωή τους. Αφού συμπτώματα δεν έχεις, αφού και οι ενδείξεις τις μαγνητικής είναι ήπιες, είναι μεγάλη ευκαιρία να δουλέψεις με τον οργανισμό σου ξεκινώντας από την Ψυχολογία, ενισχύοντας την Διατροφή και αμφότερα και την Άσκηση ώστε να είσαι πάντα σε αυτήν κατηγορία ανθρώπων.