Σελίδα 1 από 1

Απορίες....για θαλασσινα και οχι μονο!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Σεπ 27, 2018 10:44 am
από VALIA
Γεια σας και πάλι!!Επανέρχομαι με το θέμα της διατροφής και έχω κάποιες απορίες...Οποιος μπορεί ας βοηθήσει.Διαβάζω οτι πρεπει να τρωμε ψαρια λιπαρα κυριως, ομως τι γίνεται με καλαμαρια, σουπιες,χταποδια,καραβιδες,αστακο, μυδια,γαριδες;Αυτα μπορουμε να τα καταναλώνουμε;Απ οτι διαβασα περιεχουν μικρη ποσοτητα σε κορεσμενο λιπος καλαμαρακια και μυδια 0.4 γρ/100γρ,γαριδες 0.1/100γρ, χταποδι 0.3/100γρ,σουπιες 0.2/100γρ.Μας βοηθάνε ή απλά δε μας επιδεινωνουν?
Και κάτι άλλο...το φαγοπυρο διαβασα οτι είναι φυτό.Μπορω να το χρησιμοποιοώ; Ακόμα και καθημερινά η αρκετες φορες μεσα στη βδομάδα;Ψαχνω εναλλακτικες για το ρυζι που πρεπει να το χρησιμοποιουμε λιγο.Πατάτες μπορουμε που κατατασονται στα φυτα; η λιγο και αυτες; Μακαρόνια χωρις γλουτένη μπορουμε να τα καταναλωνουμε συχνά;

Επίσης αν κάποιος εχει συνταγες για ψωμί φρυγανιες μπισκοτα κ οτιδήποτε θεωρεί νοστιμο, ας μου στείλει εδω ή inbox.
Και μια τελευταια απορία. Σοκολατες με στεβια χωρις γλουτενη και κακαο μπορουμε να τα φαμε η καλυτερα οχι; Αν φτιαξω κανα κεικ μελι χρησιμοποιω αφοβα η καποιο αλλο γλυκαντικο πχ ζαχαρη απο καρυδα;Οταν λεμε να αποφευγεται η ζαχαρη εννοουμε μονο την κανονική ή ολα τα ειδη;

Οποιος γνωριζει κάτι απο τις απορίες μου παρακαλώ να μου απαντήσει.
Καλη μέρα σε όλους...

Re: Απορίες....για θαλασσινα και οχι μονο!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Σεπ 27, 2018 7:49 pm
από new_angel
Πρόσεχε με τα προϊόντα χωρεις γλουτένη, συνήθως εχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη!!!! Από ότι έχω καταλάβει μέχρι τωρα πρέπει να τρωμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και όσο το δυνατόν λιγοτερο επεξεργασμένα !!!!! Γεύματα με πολύ προτεϊνη και Καλά λιπαρά. Και άπειρη Πράσινη σαλάτα για πολλές φυτικες ινες. Και φυσικά φρούτα

Σχεδον σαν διατροφή διαβητικου.

Re: Απορίες....για θαλασσινα και οχι μονο!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τετ Οκτ 10, 2018 11:47 am
από Aguilar
Μέλια, ζάχαρη αλλά και τα υπόλοιπα γλυκαντικά, ακόμη και οι χυμοί φρούτων, είναι όλα ισοδύναμα και καλό είναι να αποφεύγονται, έχουμε δεν έχουμε ΣΚΠ. Αν δεις κανένα σχετικό ντοκιμαντέρ, όπως το Fed Up (2014) ή το Truth About Sugar (2015) του BBC θα τρομάξεις! Η υπερκατανάλωση σακχάρων είναι υπεύθυνη για πολλές παθήσεις και δυστυχώς ίσως να είναι και πιο εθιστική από την κοκαΐνη..

Η σοκολάτα "χωρίς γλουτένη" προορίζεται κυρίως για όσους έχουν αλλεργία ή κοιλιοκάκη και οι οποίοι ακόμη και με ίχνη γλουτένης μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα. Οπότε αν αποφασίσεις να φας σοκολάτα, δεν τρως καλύτερα μια κανονική να το ευχαριστηθείς; Έχω δε την εντύπωση ότι το κακάο και η μαύρη σοκολάτα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και κάνουν και καλό, σε μικρές ποσότητες τουλάχιστον.
Γενικά δεν νομίζω ότι τα ίχνη γλουτένης, λακτόζης, σόγιας κλπ μπορούν να έχουν επίπτωση στη ΣΚΠ.

Re: Απορίες....για θαλασσινα και οχι μονο!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Οκτ 15, 2018 4:49 am
από Aguilar
Αντί για φρυγανιές, υπάρχουν οι ρυζογκοφρέτες και οι γκοφρέτες από καλαμπόκι. Εγώ αγοράζω και κάτι παξιμαδάκια "Parea". Από θερμίδες, περίπου τα ίδια με τις φρυγανιές είναι όλα αυτά, γύρω στις 400Kcal/100g. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα καλό είναι να αποφεύγονται πάντως. Άσε που παχαίνουν.

Επίσης κυκλοφορεί κρέας μοσχαρίσιο με Ω3 σε επιλεγμένα κρεοπωλεία, το λένε "Άρωμα" και θα το βρεις εδώ (κάτω-κάτω). Υποθέτω ότι δεν πειράζει μια στο τόσο να καταναλώνεται μοσχαρίσιο κρέας, εφόσον δεν έχει πολλές ορμόνες όπως το συγκεκριμένο.

Από γαλακτοκομικά, τα προϊόντα αγελαδινού γάλατος σίγουρα δεν τα θέλουμε γιατί περιέχουν πρωτεΐνες που φλεγμαίνουν το ΚΝΣ, Αν και η λακτόζη είναι πρόβλημα, υπάρχει κατσικίσιο γάλα με προσθήκη λακτάσης (που διασπά την λακτόζη) από την "Όλυμπος". Το ανακάλυψα τελευταία και το κάνω εβαπορέ για τον καφέ.