• Πονοκεφαλοι

  • Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #128084  από lameda
 Τετ Μάιος 31, 2017 10:53 am
Γειά σας, εδώ και 1 μήνα περίπου είχα μουδιασματα στο δεξί μέρος του κορμιού μου πήγα στο νευρολογο. Έκανα μαγνητική εγκεφάλου, αυχενα και θώρακα. Οι εγκεφάλου έδειξε πολυάριθμες ανενεργες εστίες παθολογική τύπου. Έκανα και παρακέντηση και εξετάσεις αίματος στις οποίες περιμένω τα αποτελέσματά. Μου έδωσε 5ήμερο σχήμα κορτιζόνης πέρασαν όλα αλλά από τότε που βγήκα από το νοσοκομείο έχω κάθε μέρα πονοκέφαλο άλλες φορές δυνατό και άλλες απλά ενοχληση.σας έχει τύχει; συγγνώμη για το τόσο μεγάλο κειμενο
 #128085  από Στάθης
 Τετ Μάιος 31, 2017 11:24 am
lameda έγραψε:Γειά σας, εδώ και 1 μήνα περίπου είχα μουδιασματα στο δεξί μέρος του κορμιού μου πήγα στο νευρολογο. Έκανα μαγνητική εγκεφάλου, αυχενα και θώρακα. Οι εγκεφάλου έδειξε πολυάριθμες ανενεργες εστίες παθολογική τύπου. Έκανα και παρακέντηση και εξετάσεις αίματος στις οποίες περιμένω τα αποτελέσματά. Μου έδωσε 5ήμερο σχήμα κορτιζόνης πέρασαν όλα αλλά από τότε που βγήκα από το νοσοκομείο έχω κάθε μέρα πονοκέφαλο άλλες φορές δυνατό και άλλες απλά ενοχληση.σας έχει τύχει; συγγνώμη για το τόσο μεγάλο κειμενο
Γεια σου lameda, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ασθενών που έχουν παραπονεθεί για κεφαλαλγία μετά την λήψη κορτιζόνης και/ή παρακέντηση κατά την νοσηλεία σε νοσοκομείο,

Μάλιστα, η κεφαλαλγία θεωρείται παρενέργεια της κορτιζόνης, συγκεκριμένα η κορτιζόνη προκαλεί:

Επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση (σοβαρή κεφαλαλγία, θολωμένη όραση, βούισμα στα αυτιά σας, άγχος, σύγχυση, πόνος στο στήθος, δύσπνοια, αρρυθμία)

Για περισσότερα πάνω στο θέμα της κορτιζόνης μπορείς να διαβάσεις το άρθρο "Προσοχή με την κορτιζόνη και τα κορτιζονούχα σκευάσματα: Τι πρέπει να ξέρετε"

Επίσης, η παρακέντηση είναι μια εξέταση που έχει την τάση σε αρκετούς ασθενείς να δημιουργεί ισχυρή κεφαλαλγία για λίγες μέρες και εβδομάδες, αυτό ήταν κάτι που συνέβη σε μένα σε συνδυασμό με την κορτιζόνη είχα πονοκεφάλους για λίγο καιρό με την νοσηλεία μου.

Έυχομαι γρήγορα περαστικά και καλή Δύναμη lameda