• Κλόνος χωρίς τέλος

  • Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #114063  από Κώστας
 Κυρ Δεκ 13, 2015 12:42 pm
Έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να περιορίσω τον υπερεντονότατο κλόνο που συνοδεύει την παραμικρή προσπάθειά μου για κίνηση (στα πόδια); Ο γιατρός μου πρότεινε το miorel το οποίο και δοκίμασα για ένα συνεχόμενο μήνα. Στην αρχή από ένα χάπι τρεις φορές την ημέρα και στην συνέχεια από δύο. Τζίφος! Ο κλόνος, κλόνος! Δεν λέει να υποχωρήσει όσα miorel και να πάρω. Τον έχω μεν συνηθίσει, αλλά στις ελάχιστες ασκήσεις που μπορώ να κάνω, είναι πάντα παρών και με αποτρέπει. Για να σας δώσω να καταλάβετε, αν είχα καταπιεί κομπρεσέρ εν λειτουργία, θα τρανταζόμουν λιγότερο. Αν πάρω κάποιο ισχυρότερο φάρμακο από το miorel, οι μύες που μου έχουν απομείνει, θα χαλαρώσουν τόσο πολύ, που δεν θα μπορώ ούτε τα μάτια ν' ανοιγοκλείσω, που λέει ο λόγος. Ο ύπνος το βράδυ είναι επίσης μια περιπέτεια. Μόλις προσπαθήσω να τεντώσω τα πόδια, αρχίζει με τρομερή ένταση. Έχω φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο αποκτήνωσης, που απλά αλλάζω πλευρό και συνεχίζω να κοιμάμαι περιμένοντας πως κάποια στιγμή θα σταματήσει. Αν έχετε καμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη. Λάβετε υπ΄ όψην σας, πως σε όποιο φάρμακο κατά καιρούς έχω δοκιμάσει, δεν έχω ανταποκριθεί ποτέ!
 #114064  από Στάθης
 Κυρ Δεκ 13, 2015 2:29 pm
Μακάρι Κώστα να μπορούσες να δοκιμάσεις το Sativex.

Η κάνναβη (όχι δεν εννοώ αυτή η απάτη του hemp oil) για συμπτώματα Σπαστικότητας, που συχνά συνοδεύονται και από κλόνους, (spasticity accompanied by clonus) είναι μάλαμα διότι, δεν είναι φάρμακο (με τις δεκάδες παρενέργειες σε βάθος χρόνου) σαν το Miorel, και γλυκαίνει το ΚΝΣ όσο όσο για να μπορείς να λειτουργείς σαν άνθρωπος...

Όσο ζούμε ελπίζουμε σε πιο φυτικές θεραπείες, πόσα φάρμακα για το ένα και το άλλο μπορούμε να αντέξουμεεεεε γα#$ τις τοξίνες τους...

Πρέπει να απαιτήσουμε την πρόσβαση σε θεραπεία σπαστικότητας με το Sativex.
http://www.gwpharm.com/Spasticity%20Information.aspx
 #114091  από titi
 Τρί Δεκ 15, 2015 9:32 pm
Κώστα μου, προσοχή με το miorel...είναι πολλά τα χαπάκια που παίρνεις ημερησίως. Αν κατάλαβα έφτασες τα 6? Μειώνοντας την σπαστικότητα, μειώνεται και η δύναμη των μυών...
Σε μένα οι κλώνοι αυξήθηκαν σημαντικά, όταν για ένα μήνα δεν έκανα φυσιοθεραπεία...άρα συμπεραίνω ότι οι διατάσεις και οι ασκήσεος ενεργοποίησης των μυών του ποδιού βοηθάνε.
 #114092  από Κώστας
 Τρί Δεκ 15, 2015 11:41 pm
Όπως τα λες είναι titi. Tα μιορελ τα σταμάτησα και για το υπερβολικό χαλάρωμα των μυών που μου προκαλούσαν αλλά και γιατί δεν παρατήρησα καμιά βελτίωση.
 #114312  από Κώστας
 Τετ Ιαν 06, 2016 6:41 pm
Και τώρα ακούστε ένα θεόκουφο. Εδώ και τρεις μέρες με πονάει τρομερά η μέση μου. Δεν μπορώ ούτε να βήξω. Αυτές τις τρεις μέρες λοιπόν, ο κλόνος έχει εξαφανιστεί σχεδόν 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #114354  από Poil
 Παρ Ιαν 08, 2016 2:21 pm
Μήπως έχει σχέση τελικά η σκλήρυνση με την ανατομία της σπονδυλικής στήλης;
Έχεις καθόλου προβλήματα στους σπονδύλους;
Τι σου φαίνεται χειρότερο να πονάει η μέση ή να έχεις κλονο? Θα ναι δύσκολο αλλά αν προτιμάς μέση να σε βοηθήσουμε.
 #114359  από Κώστας
 Παρ Ιαν 08, 2016 3:15 pm
Καλύτερος ο κλόνος!
Όσο η μέση μου επανέρχεται, ο κλόνος θεριεύει. Σιγά - σιγά όμως. Μικρή βελτίωση στη μέση, μικρή αύξηση του κλόνου. Όχι με σπονδύλους δεν είχα ποτέ ούτε κι΄ έχω πρόβλημα.
 #114366  από Κώστας
 Παρ Ιαν 08, 2016 3:58 pm
Ανδρέα το έχω υπ΄ όψη μου.
Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής. Ο πόνος στη μέση οφείλεται (εκτός από πρόβλημα στους σπονδύλους), σε μυική φλεγμονή. Πως μπόρεσε μια μυική φλεγμονή να μπλοκάρει τη μετάδοση των σημάτων σε όσα νεύρα μου έχουν απομείνει ώστε να εξαφανιστεί ο κλόνος;!
 #114368  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Παρ Ιαν 08, 2016 9:32 pm
:smile-hi: Κώστα με ορθοπεδικό μίλησες εκτός από το νευρολόγο; :smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke: :smile-smoke: