• AUBAGIO

  • Το Aubagio (τεριφλουνομίδη, teriflunomide) διατίθεται υπό μορφή δισκίων σαν ανοσοτροποποιητική αγωγή της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Το Aubagio (τεριφλουνομίδη, teriflunomide) διατίθεται υπό μορφή δισκίων σαν ανοσοτροποποιητική αγωγή της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #111725  από Tita
 Δευ Ιουν 15, 2015 10:51 am
Καλή σας ημέρα,

Είμαι νέα στην παρέα σας και θα ήθελα να με ενημερώσετε για το κάτωθι:

παίρνω το Aubagio εδώ και 4 μήνες. Πριν μια εβδομάδα παρατηρώ μία τριχόπτωση και δεν ξέρω εάν είναι λόγω καλοκαιριού ή εάν είναι παρενέγεια του φαρμάκου. Προς το παρών δεν μπορώ να πω ότι είναι αντιαιρθητικό το αποτέλεσμα, αλλά ανησυχώ.

Εάν υπάρχει κάποιος που το παίρνει, θα ήθελα δυο λόγια για το σκευασμα αυτό (πέρα από τι λένε οι εσώκλειστες οδηγίες του κουτιού).

Σας ευχαριστώ πολύ.
 #111726  από Στάθης
 Δευ Ιουν 15, 2015 11:07 am
Γεια σου Tita,

Η τριχόπτωση είναι βασική παρενέργεια του Aubagio (teriflunomide), μάλιστα υπάρχει και η σχετική ένδειξη στην κεντρική ιστοσελίδα του φαρμάκου.

The facts about possible hair thinning or hair loss and AUBAGIO

...In most cases, hair thinning or hair loss was mild to moderate, had a median time to onset of 99 days, and improved without corrective therapy while patients remained in the clinical trials.


Ενημέρωσε τον γιατρό σου, μάλλον καλό είναι να λάβεις μια πρόσθετη θεραπεία για την τριχόπτωση.

Υπάρχουν και σχετικές συζητήσεις στο παγκόσμιο φόρουμ του This is MS.

Καλή δύναμη !
 #111729  από Tita
 Δευ Ιουν 15, 2015 1:07 pm
Ευχαριστώ πολύ.

Τίτα
 #114827  από Annita
 Τρί Φεβ 02, 2016 4:09 pm
Γεια σας . Θα ξεκινήσω κι εγω το aubagio .Απο παρενέργειες άλλες πως είσαι Τιτα ? Η τριχόπτωση έφτιαξε ? λένε οτι μετα το εξάμηνο διορθώνεται ..
Ειχα την επιλογή : ιντερφερονες ,copaxone ,aubagio ,tecfidera ..εύχομαι να εχω κανει καλα που το διάλεξα μεταξύ των άλλων με βάση τις παρενέργειες. .
Το εχει πάρει κανεις μεγαλύτερο διάστημα ?
 #114838  από Tita
 Τετ Φεβ 03, 2016 9:50 am
Annita καλή σου μέρα,

Παίρνω το Aubagio σχεδόν ένα χρόνο, καμία άλλη παρενέργεια δεν έχω ούτε είχα. Σαν να μην παίρνω τίποτα.

Η τριχόπτωση όντως σταμάτησε στο 6μηνο. Από τον τρίτο μήνα που μου άρχισε έτριβα το κεφάλι μου (μέχρι να κοκκινήσει) με το Regaine 5, μία λοσιόν (πρωί-βράδυ) και είδα αποτέλεσμα (διάβασε οδηγίες). Κακώς που δεν την είχα ξεκινήσει με την αρχή της θεραπείας.

Στους 6 μήνες από την έναρξη της θεραπείας έκανα μαγνητική και οι εστίες είχαν σταματήσει να πολλαπλασιάζονται και οι ήδη υπάρχουσες εστίες είχαν γίνει μικρότερες.

Οτι άλλη απορία έχεις μου λες.

Να είσαι καλά και σου εύχομαι το καλύτερο.

ΤΙΤΑ
 #114847  από mpiskotaki
 Τετ Φεβ 03, 2016 8:45 pm
Γεια σας παιδια!!
Μην ανησυχεις και εγω ξεκινησα απο τον ιουλιο θεραπεια με το aubagio. Σεπτεμβρη -Οκτωβρη ειχα εντονη τριχοπτωση εκοψα τα μαλλια μου λιγο παιρνω και βιταμινες της solgar τις b complex που μου ειπε η γιατρος και ενα σαμπουαν απο φαρμακειο για την τριχοπτωση και εχω δει μεγαλη διαφορα ειναι η αληθεια.. Να τρως και λιγο προτου πινεις το χαπι και ολα θα πανε καλα να μην αγχωνεσαι γιατι δεν μας κανει καλο!!
Χαιρομαι πολυ τιτα που ειναι καλες και οι μαγνητικες σου εγω ακομα δεν εχω κανει..
 #114894  από Annita
 Κυρ Φεβ 07, 2016 12:13 pm
Ευχαριστω πολύ και τους δυο για τις απαντήσεις σας !! Μου δώσατε κουράγιο !!
Αυτή τη λοσιόν την βρίσκω σε φαρμακείο ?
Βιταμίνες δεν μου είπε αρχικά να πάρω για να δούμε τον πρώτο μήνα αν επηρεαστούν τα ηπατικά ένζυμα και να ειναι τα αποτελεςματα μόνο απο το φάρμακο .Να μην μπλέξω αλλα σκευάσματα κλπ που μπορει να μπερδέψουν τα αποτελεσματα .. Σε εσάς το ίδιο είπαν ή παίρνετε και βιταμίνες παράλληλα?
 #114895  από mpiskotaki
 Κυρ Φεβ 07, 2016 1:25 pm
Η γιατρος μου ειπε να παρω τις βιταμινες αυτες για την τριχοπτωση.. Και οι d κανουν καλο για το ανοσοποιητικο αλλα οχι να τις παιρνεις συνεχεια.. Και σκεφτομαι και τις ω3 να ξεκινησω καποια στιγμη..Να εισαι καλα και οχι αγχος!!! :emojis-9:
 #114905  από Tita
 Δευ Φεβ 08, 2016 10:19 am
Annita καλημέρα,

Ναι τη λοσιόν τη βρίσκεις σε φαρμακείο και εμένα μου έκανε πολύ καλό.

Καλά να περνάς.
ΤΙΤΑ
 #114939  από kostasp
 Παρ Φεβ 12, 2016 8:35 am
Με ξεκίνησε και εμένα από Οκτώβριο το aubagio τα ηπατίκα μου είναι στις κανονικές μετρήσεις το πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησα με 49 αιματοκριτη και έφτασα 53,2 (με την χθεσινή εξεταση) καμία ιδέα κάποιος. Ο γιατρός λέει ότι δεν έχω πρόβλημα ακόμη αλλά εγώ σκέφτομαι αν έρθει έμφραγμα η εγκεφαλικό (χτυπάω ξυλο) μετά τι να το κάνω και δεν καπνίζω