Σελίδα 1 από 2
Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Φεβ 25, 2012 11:27 am
από Γιάννης
Τρώει κανείς γύρη; Εγώ τον τελευταίο καιρό (με προτροπή του διάσημου πλέον Δρ Μαντζούνιου) ανοίγω κάθε πρωί την κατάψυξη και σαν καλή μελισσούλα καταπίνω μια κουταλιά. Λίγο περίεργη γεύση αλλά ok.
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Φεβ 25, 2012 10:10 pm
από kate2002
γιαννη, τι γυρη ειναι αυτη και τι καταψηξη λες;
η γυρη ειναι σε κοκκους καφε-κιτρινων αποχρωσεων, ισως και λιγο πρασσινο. γευση γλυκια σκονη. την καταψυξη τιτη θες; η γυρη εχει που μαζευεται στην ηπειρο κανα μηνα τωρα, σε πιο ζεστα μερη νωριτερα. ειναι φρεσκια. να σκεφτεις, στην κυψελη δεν αλλοιωνεται. γιατι εσενα ειναι... καταψυγμένη;

Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Φεβ 26, 2012 1:15 pm
από Μιμικαμ
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Φεβ 26, 2012 10:58 pm
από κωστας
Οταν εκανα μελισσοθεραπεια εκτος απο 15 τσιμπηματα μελισσας επαιρνα και 4gr βασιλικου πολτου την ημερα,1 κουταλια της σουπας μελι και μια κουταλια της σουπας γυρη(και'γω την ειχα στη καταψυξη για να διατηρηθει οπως με ειχε ενημερωσει ο μελισσοκομος-βελονιστης)!Ολα μαζι με βοηθησαν...
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 27, 2012 11:13 am
από Γιάννης
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 27, 2012 11:19 am
από Γιάννης
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 27, 2012 12:34 pm
από Μιμικαμ
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 27, 2012 7:50 pm
από Γιάννης
kate2002 έγραψε:θενκς για τις πληροφοριες συνθεσης γυρης, δεν ειχα τοσα υποψην μου.
Ο Δρ. Μαντζούνιος ξέρει, είναι μορφή.
Re: Γύρη κανείς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Μαρ 01, 2012 6:36 pm
από passenger
Γύρη - Ιδιότητες Γύρης
Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορο λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών. Η γύρη βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχεί διουρητική δράση. Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις:
Αδυναμία και γενικής εξασθένισης του οργανισμού.
Απώλεια βάρους
Εντερικών ανωμαλιών.
Ψύχωσης και νευρασθένειας
Απώλεια μνήμης
Κακού μεταβολισμού
Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοήθα ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση) Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών. Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήρίος περιόδου). Η γύρη δίνεί ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση. Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά τον μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του Ουροειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Οι υγιέστεροι και περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων, του Καυκάσου στη Ρωσία και του βουνού Βικαμπόμπα στο Εκουαντόρ. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Πόση γύρη πρέπει να τρώμε την μέρα
Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια περίπου εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως έχει ή διαλυμένη.
αυτο ηταν copy paste.
-Εγώ ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μελισσοκομία και δεν νομίζω να έχω γύρη η αλλα προϊόντα μελισσοκομίας φέτος , όμως ίσως να έχει ο δάσκαλος μου ,( όχι τώρα φυσικά αλλά την άνοιξη ) . Το ίδιο ισχύει και για βασιλικό πολτό και μέλι .
Κατά τα αλλά εγώ χρησιμοποιώ περισσότερο το βασιλικό πολτό και το μέλι . Η μητέρα μου που έχει και αυτή ΣΚΠ χρησιμοποιεί γύρη και απ ότι μου λέει τις δίνει ενεργεία και ζωντάνια .