Σελίδα 1 από 1

laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 11, 2011 1:26 pm
από kath
Παιδια καλημερα
Δεν ξερω αν το θεμα εχει αναφερθει ξανα στο forum.
Ξερει κανεις αν ατομα με σκπ μπορουν να υποβληθουν σε επεμβαση laser στα ματια για αστιγματισμο μυωπια κλπ?Ψαχνω σε διαφορα sites αλλα δεν μπορω να βρω κατι συγκεκριμενο.Υπαρχει καποιος που να εχει ασχοληθει με αυτο?

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 11, 2011 1:47 pm
από maraki12
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι εχω κάνει το λέηζερ πριν όμως την εκδήλωση της ΣΚΠ. Το είχα αναφέρει στον νευρολόγο τότε αρχικά και δεν είχε πει τίποτα.

Δε νομίζω όμως να έχει κάποια σχέση και συνεπώς πρόβλημα. Ουσιαστικά επηρεάζει την εξωτερική στοιβάδα του φακού.

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 11, 2011 2:30 pm
από efi
εχεις το καθε δικαιωμα (οπως ολοι μας)να παθεις το οτιδηποτε...συνεπως γιατι να μη μπορεισ να το αντιμετωπισεις?δε νομιζω να υπαρχει προβλημα....

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 11, 2011 2:58 pm
από Π.Μ79
Είχα κάνει λέιζερ το 2006. Η αλήθεια είναι ότι πέτυχε τέλεια. Έβλεπα λίγο πριν την κλήρωση του τζόκερ (τόσο μακριά)!!! :mrgreen:

Εκ των υστέρων πάντως μιλώντας με το νευρολόγο και τον οφθαλμίατρο, μου είπαν ότι δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, μιας και το λέιζερ κτυπάει τον κερατοειδή, δε φτάνει μέχρι μέσα.

Γενικώς όλες οι επεμβάσεις μπορούν να γίνουν λένε, εκτός και αν υπάρξουν επιπλοκές οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες καινούριας ώσης.

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Φεβ 12, 2011 2:29 pm
από Aposperitis

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Φεβ 12, 2011 6:19 pm
από kath
Παιδια ευχαριστω παρα παρα πολυ για την ανταποκριση κ τις πληροφοριες.Θα ψαξω κ διεξοδικοτερα καποια στιγμη.Το εχω στο μυαλο μου αλλα το ψιλοφοβαμαι κιολας περισσοτερο επειδη ειχα παθει οπτικη νευριτιδα στο παρελθον,αλλα απ ο,τι καταλαβαινω απ αυτα που γραφετε μαλλον δεν επηρεαζει σε κατι.
aposperiti εσυ που απ αυτα που διαβασα την εχεις κανει προσφατα αν γινεται κ μπορεις,γραψε μου σε ποιο κεντρο πηγες να το εχω υπ οψη μου.Εγω δεν εχω μυωπια αλλα λιγο αστιγματισμο κ πολλη υπερμετρωπια.Θα ηθελα, αν γινεται βεβαια, να ξεφορτωθω τα γυαλια

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 14, 2011 1:48 pm
από georgek
Η γυναίκα μου το έκανε πριν 1.5 χρόνο περίπου.
Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. (Εχει περάσει αρκετές οπτικές νευρίτιδες στο παρελθόν).

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 14, 2011 8:17 pm
από kath
[quote="georgek"]Η γυναίκα μου το έκανε πριν 1.5 χρόνο περίπου.
Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. (Εχει περάσει αρκετές οπτικές νευρίτιδες στο παρελθόν).[/quo

thanks georgek!

Re: laser ματιων και ΣΚΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Μαρ 03, 2011 3:14 pm
από Αναστασία
kath έγραψε:Παιδια ευχαριστω παρα παρα πολυ για την ανταποκριση κ τις πληροφοριες.Θα ψαξω κ διεξοδικοτερα καποια στιγμη.Το εχω στο μυαλο μου αλλα το ψιλοφοβαμαι κιολας περισσοτερο επειδη ειχα παθει οπτικη νευριτιδα στο παρελθον,αλλα απ ο,τι καταλαβαινω απ αυτα που γραφετε μαλλον δεν επηρεαζει σε κατι.
Έχω κάνει κι εγώ laser για μυωπία, ένα εξάμηνο ακριβώς μετά την πρώτη οπτική μου νευρίτιδα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με την συγκατάθεση των γιατρών νευρολόγου/οφθαλμίατρου που με παρακολουθούσαν.