Σελίδα 1 από 1
ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 02, 2009 9:20 am
από manos81
TI ENOOUN OI KALITEXNES OTAN MAS LENE ARXIKO STADIO..ENOUN NA MIN EXEI AFISEI H PATHISI KAPIA ANAPIRIA? H ENOOUN TIN PROTI PERIODO META TI DIAGNOSI..AUTO ME APASXOLI SE OLO TO DIMOSIEYMA ME TA BLASTOKITARA...THA PIANEI EMAS MIA TETIA EKSELIKSI??
Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 02, 2009 6:16 pm
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
Και μένα αυτό με βασανίζει . Ποιο είναι το αρχικό στάδιο ;
Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 02, 2009 7:13 pm
από Μαρ
Νομιζω οτι τα σταδια καθοριζονται με την κλιμακα Ε.... κατι τελως παντων αυτη που εχει να κανει με την αναπηρια και τα συμπτωματα ειναι απο 0 -10, οπου 0 ειναι ολα κφ μετα την ωση σε 1 μπορει να υπαρχουν μονο ευρηματα στην νευρολογικη εξεταση κλπ οπου 10 ....καπουτ. Νομιζω οτι αυτη ειναι ηπιο διαδεδομενη αξιολογηση που χρησιμοποιουν αν και κριτικαρεται γιατι μετραει περισσοτερο απο αλλα συμπτωματα την ικανοτητα βαδισης. Γενικα αρχικα σταδια θεωρουνται μεχρι 3-4, όπου δεν υπαρχει και καποια σοβαρη αναπηρια (Νομιζω παντα απο οσα εχω καταλαβει διαβαζοντας, αν βρουμε παντως το επιστημονικο και οχι το δημασιογραφικο αρθρο σιγουρα θα λεει) Εμενα η απορια μου ειναι πιος κανει σε αυτο το σταδιο χημειοθεραπεια, για καταστροφη του ανοσοποιητικου, που οσο ελαφρια και αν ειναι μπορει να ειναι αμεσα μοιραια η ιδια η θεραπεα!)
Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 02, 2009 7:41 pm
από ΜΙΜΙΚΑ
Μαρία, οι γιατροί συνιστούν χημειοθεραπεία ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που έχουν αποτύχει ΟΛΕΣ οι διαθέσιμες φαρμακευτικές αγωγές. Για παράδειγμα στην περίπτωσή μου -όπου τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει την πτωτική μου πορεία και το TYSABRI δεν μπορούσε να μου χορηγηθεί επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι μπορεί να ωφελήσει τη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή- δεν απέμενε τίποτε άλλο από τη χημειοθεραπεία που κάνω αυτή τη στιγμή. Σημειωτέον, στην κλίμακα που προανέφερες ο βαθμός ανικανότητάς μου είναι 6 (διάβασε στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΩΝ την παρουσίασή μου όπου αναφέρω τις φαρμακευτικές αγωγές που δοκίμασα μέχρι να καταλήξει ο γιατρός στη χημειοθεραπεία).
Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τρί Φεβ 03, 2009 8:42 am
από manos81
DILADI VRE MIMIKA KANEI XIMIOTHERAPIA GIA NA MPEIS STIN DIADIKASIA METAMOSXEYSIS VLASTOKITARON?

Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Τρί Φεβ 03, 2009 10:29 am
από butterfly-
καλημέρα.
Μιμίκα έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον Μάνο.
Και πώς είναι τα πράγματα με τη χημιοθεραπεία;;;
Δεν έχω ακούσει για χρήση χημειοθεραπείας σε άλλες πειπτώσεις.
Αν θες μα λές λεπτομέρειες.
Καλό κουράγιο, κι ελπίζω η ταλαιπωρία σου να μην είναι μεγάλη.
Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 16, 2009 10:47 pm
από dina
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΜΙΚΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΜΑΣ.
ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙ ΝΟΤΙ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Re: ARXIKO STADIO
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Φεβ 16, 2009 11:39 pm
από ΜΙΜΙΚΑ
Παιδιά δεν είναι η χημειοθεραπεία που κάνουν οι καρκινοπαθείς, η τόσο βαριά. Είναι το φάρμακο Endoxan που σου προξενεί την 1η ημέρα πονοκέφαλο και εμετούς (όχι σε όλους), μένεις στο νοσοκομείο για ένα βράδυ για να παίρνεις τους ορούς που χρειάζεσαι και για να σε βοηθάνε με διάφορα παυσίπονα και αντιεμετικά, μετά πας στο σπίτι και είσαι 3-4 μέρες απλώς αδιάθετος και μετά περδίκι. Λίγα μαλλιά πέφτουν βέβαια αλλά σε βαθμό που το αντιλαμβάνεσαι μόνο εσύ και επειδή αραιώνουν χρονικά οι θεραπείες, τα μαλλιά δεν προλαβαίνουν να αραιώσουν ανησυχητικά και βεβαίως ξαναβγαίνουν. Πέφτουν λίγο και τα λευκά αιμοσφαίρια, αλλά παρακολουθούμε τον οργανισμό με αιματολογικές εξετάσεις.
Χημειοθεραπείες κάνουν και για άλλα αυτοάνοσα: για ερυθηματώδη λύκο κ.ά. που δεν τα θυμάμαι.
Τέλος πάντων, είναι θεραπείες καλά ανεκτές και εύκολες (όχι όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών που είναι επείγουσα επιθετικές και τους "ξετινάζουν" για να τους σώσουν όμως τελικά).
Ρίξτε μια ματιά στην Παρουσίαση Μελών που εξηγώ πώς καταλήξαμε σε αυτή τη θεραπεία.