Σελίδα 1 από 1

κανενα νεο απο το συνεδρο?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Μάιος 28, 2010 11:36 am
από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
παιδια εχουμε καποιο νεο απο το συνεδριο?ακουσε καποιος κατι?

Re: κανενα νεο απο το συνεδρο?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Μάιος 28, 2010 6:00 pm
από popi
Θεσσαλονίκη: Σε μορφή χαπιών, αντί για ενέσεις που χρησιμοποιούνται εδώ και 20 χρόνια, θα μπορούν να παίρνουν από το 2011 τα φάρμακά τους οι πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ).
Οι ασθενείς αυτοί θα παίρνουν πέντε χάπια για μία εβδομάδα ανά εξάμηνο, πράγμα που θα τους προσφέρει μια αλλαγή στην ποιότητα ζωής.
Ουσιαστικά τα χάπια θα επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις ενέσεις, δηλαδή επιβράδυνση της αναπηρίας από ΣΚΠ σε ποσοστό περίπου 30%, ενώ οι ασθενείς δεν θα είναι αναγκασμένοι να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες των ενέσεων, τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ακόμη και καθημερινά.
Βραχυπρόθεσμα αναμένονται και άλλα σκευάσματα σε μορφή χαπιών, τα οποία θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επιβράδυνση της αναπηρίας της νόσου ΣΚΠ.
Οι νέες από στόματος θεραπείες της ΣΚΠ παρουσιάστηκαν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου καθηγητής Νευρολογίας στο Α.Π.Θ., Αναστάσιος Ωρολογάς, οι νέες θεραπείες θα είναι πιο εύληπτες από τις υπάρχουσες οκτώ ενέσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούνται εδώ και 20 χρόνια για την αντιμετώπιση της νόσου. Ωστόσο εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των νέων θεραπειών, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν τον Ιούνιο από τους Οργανισμούς Φαρμάκων στην Αμερική και την Ευρώπη.
Προς το παρόν δεν προβλέπεται χειρουργική θεραπεία της νόσου αλλά οι επιστήμονες ευελπιστούν πως στα επόμενα δέκα χρόνια θα μπορεί να θεραπευτεί η νόσος με τη χρήση βλαστοκυττάρων.
Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα πάσχουν από ΣΚΠ 10.000 ενήλικα άτομα ηλικίας 20-40 ετών και η νόσος είναι συνηθέστερη σε γυναίκες 30 ετών για ορμονικά αίτια.
Τα συμπτώματα είναι άτυπα και πολλές φορές μπορεί να περάσουν μέχρι και τρία χρόνια για να γίνει οριστική διάγνωση.
Όπως ανέφερε ο κ. Ωρολογάς ανάμεσα στα συμπτώματα της νόσου είναι το μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια που κρατάει πάνω από 24 ώρες, η αδυναμία στο χέρι ή το πόδι, οι διαταραχές της όρασης (διπλωπία ή θολή όραση), το πρόβλημα συγκράτησης ούρων ή η στυτική διαταραχή στους άνδρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Re: κανενα νεο απο το συνεδρο?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Μάιος 28, 2010 6:08 pm
από kate2002
νασαι καλα popi...
εγω απλα ειχα μαθει ότι δε λεχθηκε ΤΙΠΟΤΑ καινουριο-ελπιδοφορο-ενθαρρυντικο-καινοτομο...

Re: κανενα νεο απο το συνεδρο?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Μάιος 28, 2010 9:48 pm
από κωστας
παλι στα ιδια ειμαστε.....τουλαχιστον ερχεται αυτο το χαπι για την κινητηκοτητα και το σπρευ κανναβης!

Re: κανενα νεο απο το συνεδρο?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Μάιος 28, 2010 11:07 pm
από Biskoto10
κωστας έγραψε:τουλαχιστον ερχεται αυτο το χαπι για την κινητηκοτητα και το σπρευ κανναβης!
Eιδικα το δευτερο σιγα μην ερθει...

Re: κανενα νεο απο το συνεδρο?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Μάιος 29, 2010 5:32 pm
από LL--MM
Όσο για τη ΧΕΝΦΑ, ανεφέρθη τάχιστα από τον νευρολόγο SIVA, ώς (απλά) πολλά υποσχόμενη μεν, μη αποδεδειγμένη δε.

Για το τυσαμπρί είπε ότι "στην Τουρκία το δίνουν μόνο για δυό χρόνια, μή ανανεώσιμα, πράγμα που τον στενοχωρεί, διότι τα χειρότερα έπονται σε τέτοιες καταστάσεις..."

Tώρα για τα ψυχιατρικά: το πρωΐ μας είπαν ότι ο πρέπει ο νευρολόγος να κάθεται στο "ιδιο επίπεδο με τον ασθενή, επί τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας". Σπουδαία ανακοίνωση! Τώρα καταλαβάινω από που ήρθε το τέταρτο του μουσολίνι, και γιατί μ'έβαλε να κατσω δίπλα του :o Φυσικά, στο τέλος΄, αφού μού είπε ότι το τέταρτο που είχε πει μου το έδωσε, ΔΕ μου έδωσε όμως τ'απαραίτητα χαρτιά...

Το πιό απαράδεκτο ήταν όταν κάποιες ψυχολόγοι έβαλαν να ακουστούν κείμενα με "γιατρούς που ασθενούσαν" δηλαδή "ήταν σαν εμάς", υποτίθεται. Κάποια συμμέτοχη είπε ότι "οταν κάθονται αυτοί ΑΠΑΝΩ από το κρεβάτι μας δεν είναι στη θέση μας, γιατί να μπούμε στη δική τους;" Ασφαλώς πολύ μελοδραματικό, και άσχετο... :cry:

Και αυτό επειδή αυτοί είναι ΑΠΑΝΩ από το κρεβάτι μας για να μπορέσουν να πιστέψουν ότι ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ το στάδιο του κρεβατιού... Ενώ ο ασθενής θέλει να ταυτιστεί μαζί τους για τον ίδιο λόγο...

Ομως, ο μηχανικός (πολιτικός ή μή), που θα κοιτάξει να μας επιδιορθώσει το σπίτι μετά το σεισμό δεν βρίσκεται ο ίδιος αναγκαστικά σε στέρεο κατάλυμα μετά το σεισμό αυτόν, ή ο δικαστικός που θα δώση τέλος στην όποια διαμάχη μας με το γείτονα, δε σημαίνει ότι ο ίδιος ΔΕΝ έχει κακούς γείτονες... Και οι δύο τους όμως, ελπίζουμε, θα "κανονίσουν την κατάσταση" βάσει των επαγγελματικών τους γνώσεων, και όχι της προσωπικής τους οικιστικής κατάστασης (η κατεστραμμένη στέγη του μηχανικού μπορεί να χρειάζεται άλλα εργαλέια και μηχανήματα από τη διαρροή μας, και η εξέλιξης της υπθέσεως του γείτονα του δικαστή να μην αφορά το θόρυβο που μας επιβάλλει ο δικός μας πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ...
Ο ένας πρέπει να έρθει με τ'απαρίτητα εγραλεία και ο άλλος ν' αναφέρει με τα ειδικά άρθρα στην αποφασή του, τα οποία βρίσκει στα βιβλία του και όχι αλλού... :evil: Ειδεμή η δική μας δουλειά είναι που δε θα γίνει...

Και αναρωτιόμαστε: αυτοί έχουν ιεραρχία που τους ελέγχει πειθαρχικά, τουλάχιστον, οι γιατροί τι (αποτελεσματική δεοντολογία) εφαρμόζουν;

Ας αναφέρουμε πάντως την καθηγήτρια νευρολογίας (στη σύνταξη πλέον) Πασχαλίδου, που ομολόγησε ότι σε κάποια σκληρυντική οδοντίατρο, συστήθηκε ψυχοθεραπεία όσο είχε ακράτειες, όταν αυτές σταμάτησαν, όμως, :P δεν υπήρξε καμία ανάγκη για ψυχοθεραπεία... :roll: