Σελίδα 2 από 3
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Ιαν 29, 2012 12:29 pm
από EFFIE
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Για το μελι, τον καιρο της κορτιζονης, εχω ξαναπει....λιγο, στη μυτη του κουταλιου, βαζω μεσα στο κουακερ , που τρωω για πρωινο !!!! Το ιδιο και στο γιαουρτι !!!! Οσο για την ασκηση !!!! Ειδικα, στον καιρο της κορτιζονης, επιβαλλεται !!!! Βοηθα...ΣΕ ΟΛΑ !!!! Αρκει να μη μας παρασυρει πολυ η....ντοπα...και εξαντληθουμε !!!!!!!!
ΚΑΙ...δεν νομιζω οτι μια υποτροπη, μπορει να οφειλεται στην γυμναστικη !!!!!!!Οι υποτροπες, το ξερουμε καλα, ειναι απροβλεπτες !!!!!! Δυστυχως....!!!!!!!!!
αντε να δουμε πια! μας ωφελει το ενα μας ωφελει το αλλο αλλα και παλι...
οπως βλεπεις κυρα δασκαλα παλι με πιανει το πλακωμα.........

Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Ιαν 29, 2012 1:06 pm
από tom80
EFFIE έγραψε: το φουσκωμα ειδικα στο προσωπο οσο και να προσεχεις γιατι δεν το αποφευγουμε ποτε??? τουλαχιστον σ εμενα
Το φούσκωμα στο πρόσωπο οφείλεται κυρίως στο αλάτι (στο νάτριο ειδικότερα). Είσαι σίγουρη ότι ακολουθείς απολύτως ανάλατη διατροφή?
Το νάτριο κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις
Σχετικά με το αν και πόσο μέλι μπορεί να καταναλώσει κάποιος την περίοδο της κορτιζόνης εξαρτάται από τη συνολική ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνει αλλά κυρίως από το είδος αυτών (βασικά τον γλυκαιμικό τους δείκτη). Εγώ τρώω πολύ μελί αλλά αποφεύγω σχεδόν όλους τους άλλους υδατάνθρακες. Τρώω ελάχιστο ανάλατο ψωμί και καθόλου άλλα αμυλούχα τρόφιμα (π.χ. πατάτες, ζυμαρικά). Η καθημερινή κατανάλωση κανέλλας (έως 0,5 γρ) είναι επιβεβλημένη, μιας και είναι ινσουλινοδιεγερτική.
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Ιαν 29, 2012 2:03 pm
από EFFIE
tom80 έγραψε:EFFIE έγραψε: το φουσκωμα ειδικα στο προσωπο οσο και να προσεχεις γιατι δεν το αποφευγουμε ποτε??? τουλαχιστον σ εμενα
Το φούσκωμα στο πρόσωπο οφείλεται κυρίως στο αλάτι (στο νάτριο ειδικότερα). Είσαι σίγουρη ότι ακολουθείς απολύτως ανάλατη διατροφή?
Το νάτριο κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις
Σχετικά με το αν και πόσο μέλι μπορεί να καταναλώσει κάποιος την περίοδο της κορτιζόνης εξαρτάται από τη συνολική ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνει αλλά κυρίως από το είδος αυτών (βασικά τον γλυκαιμικό τους δείκτη). Εγώ τρώω πολύ μελί αλλά αποφεύγω σχεδόν όλους τους άλλους υδατάνθρακες. Τρώω ελάχιστο ανάλατο ψωμί και καθόλου άλλα αμυλούχα τρόφιμα (π.χ. πατάτες, ζυμαρικά). Η καθημερινή κατανάλωση κανέλλας (έως 0,5 γρ) είναι επιβεβλημένη, μιας και είναι ινσουλινοδιεγερτική.
απ΄οσο θελω να πιστευω ναι, αυτο ομως που τρωω παρα παρα πολυ ειναι ψωμι αναλατο,και παξιμαδια αναλατα (και εκει που δεν ετρωγα και βουτηρο ποτε στη ζωη μου γενικως τωρα το τσακιζω κ αυτο κ ας ειναι κ αναλατο!) και ενταξει δεν αποφευγω και παρα πολυ τους υδαταθρανκες, προσπαθω αλλα..
εγω αυτο που κανω ειναι να τρωω ολα τα κανονικα φαγητα αναλατα, και απο γλυκο μονο μελι στο γιαουρτι
και παρ ολα αυτα νιωθω οτι εχω ταινια μεσα μου και τα καθαριζω ολα!!
περιεργος παντα αδυνατιζω αρκετα, αλλα φουσκωνο στο προσωπο.Και μετα απο ποσο καιρο μετα τη διακοπη της κορτιζονης τρωμε κανονικα?? γιατι αλατι γενικα απο την πρωτη μου υποτροπη το καλοκαιρι δεν υπαρχει στο σπιτι!! τα χο κοψει οσο μπορω κ τα συνεχιζω
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Ιαν 29, 2012 2:47 pm
από kate2002
να προσθεσω κι εγω κατι... μελι απο μέλι εχει διαφορα. τα περισσοτερα που κυκλοφορουν, εχουν περισσοτερη γλυκοζη ή ζαχαρη, παρα μέλι μεσα. το αγνο μελι, εχει χαμηλο ζακχαρο μεσα. το τρων και οι διαβητικοι. τα άλλα,....ειναι σαν την κοινη ζαχαρη.
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Ιαν 29, 2012 8:23 pm
από ΑΝΝΑ59
EFFIE έγραψε:tom80 έγραψε:EFFIE έγραψε: το φουσκωμα ειδικα στο προσωπο οσο και να προσεχεις γιατι δεν το αποφευγουμε ποτε??? τουλαχιστον σ εμενα
Το φούσκωμα στο πρόσωπο οφείλεται κυρίως στο αλάτι (στο νάτριο ειδικότερα). Είσαι σίγουρη ότι ακολουθείς απολύτως ανάλατη διατροφή?
Το νάτριο κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις
Σχετικά με το αν και πόσο μέλι μπορεί να καταναλώσει κάποιος την περίοδο της κορτιζόνης εξαρτάται από τη συνολική ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνει αλλά κυρίως από το είδος αυτών (βασικά τον γλυκαιμικό τους δείκτη). Εγώ τρώω πολύ μελί αλλά αποφεύγω σχεδόν όλους τους άλλους υδατάνθρακες. Τρώω ελάχιστο ανάλατο ψωμί και καθόλου άλλα αμυλούχα τρόφιμα (π.χ. πατάτες, ζυμαρικά). Η καθημερινή κατανάλωση κανέλλας (έως 0,5 γρ) είναι επιβεβλημένη, μιας και είναι ινσουλινοδιεγερτική.
απ΄οσο θελω να πιστευω ναι, αυτο ομως που τρωω παρα παρα πολυ ειναι ψωμι αναλατο,και παξιμαδια αναλατα (και εκει που δεν ετρωγα και βουτηρο ποτε στη ζωη μου γενικως τωρα το τσακιζω κ αυτο κ ας ειναι κ αναλατο!) και ενταξει δεν αποφευγω και παρα πολυ τους υδαταθρανκες, προσπαθω αλλα..
εγω αυτο που κανω ειναι να τρωω ολα τα κανονικα φαγητα αναλατα, και απο γλυκο μονο μελι στο γιαουρτι
και παρ ολα αυτα νιωθω οτι εχω ταινια μεσα μου και τα καθαριζω ολα!!
περιεργος παντα αδυνατιζω αρκετα, αλλα φουσκωνο στο προσωπο.Και μετα απο ποσο καιρο μετα τη διακοπη της κορτιζονης τρωμε κανονικα?? γιατι αλατι γενικα απο την πρωτη μου υποτροπη το καλοκαιρι δεν υπαρχει στο σπιτι!! τα χο κοψει οσο μπορω κ τα συνεχιζω
Ανεξαρτητα απο την κορτιζονη, το να κοψει κανεις το αλατι ,ειναι καλο !!!! Προστατευεις και τα κοκκαλακια σου ετσι !!!!!

Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Ιαν 29, 2012 9:10 pm
από EFFIE
kate2002 έγραψε:να προσθεσω κι εγω κατι... μελι απο μέλι εχει διαφορα. τα περισσοτερα που κυκλοφορουν, εχουν περισσοτερη γλυκοζη ή ζαχαρη, παρα μέλι μεσα. το αγνο μελι, εχει χαμηλο ζακχαρο μεσα. το τρων και οι διαβητικοι. τα άλλα,....ειναι σαν την κοινη ζαχαρη.
ευτυχως τοτε που το μελι μου δεν ειναι του εμποριου!!
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Ιαν 30, 2012 12:02 am
από maraki12
EFFIE έγραψε:...Και μετα απο ποσο καιρο μετα τη διακοπη της κορτιζονης τρωμε κανονικα??
Να το ρωτήσω κι εγώ που το χω απορία?
Και πιο συγκεκριμένα, μετά από 3ημερη ενδοφλέβια και καμιά 15αρια μέρες χαπάκια.
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Ιαν 30, 2012 12:29 pm
από ΑΝΝΑ59
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Ιαν 30, 2012 12:50 pm
από EFFIE
Re: μελι και κορτιζονη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Δευ Ιαν 30, 2012 1:04 pm
από ΑΝΝΑ59