• Copaxone και υποτροπή

  • Φόρουμ του ευρέως γνωστού ανοσοτροποποιητικού φαρμάκου Glatiramer acetate για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Φόρουμ του ευρέως γνωστού ανοσοτροποποιητικού φαρμάκου Glatiramer acetate για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #86003  από Zumba
 Τρί Φεβ 19, 2013 7:53 pm
Καλησπέρα απο μένα!!! Είμαι νέα στην παρέα καθώς τον Απρίλιο μου διαγνωστηκε επίσημα η νόσος με μούδιασμα σε όλο μου το σώμα το οποίο υποχώρησε σχετικά γρήγορα με 2 εγχυσεις κορτιζονης. βεβαια αναπολωντας στο παρελθόν είχα άλλες δυο υποτροπες πριν 12 περίπου χρόνια πάλι με μούδιασμα μόνο των ποδιών,οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν σωστά απο την τότε νευρολογο. Απο το Μάιο λάμβανω copaxone και πριν απο 4ημερες έκανα νέα ωση με μείωση της όρασης 4/10 στο αριστερό μάτι.αυριο θα κάνω μαγνητική κ ο Γιατρος μου είπε πως ανάλογα με την απεικόνιση μπορεί να αλλάξουμε το φάρμακο κ να πάμε χάπι η ιντερφερονη. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να αφήσω το copaxone!!! Θα ήθελα πολύ να άκουσω τη γνώμη για ιντερφερονη κ copaxone!!! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
 #86010  από κατερινα 55
 Τρί Φεβ 19, 2013 9:56 pm
Καλησπέρα Zumba!!! :greetings-waveyellow:
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απάντησή μου θα είναι ανάλογα με την εμπειρία μου από την λήψη των συγκεκριμένων φαρμάκων και όχι σαν γιατρός.Και θα πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου ότι το κάθε φάρμακο επιδρά στον κάθε οργανισμό διαφορετικά.
Εγώ έχω περάσει και από το στάδιο των ιντερφερονών και από το copaxone.Οι ιντερφερόνες
έχουν υπέρ ότι λαμβάνονται,ή μία φορά την εβδομάδα(Avonex) ή τρείς φορές την εβδομάδα (Betaferon,Rebif).Στα κατά...γριπώδη συμπτώματα και αύξηση των ηπατικών ενζύμων.
Το copaxone δεν έχει συμπτώματα,όμως στα κατά είναι το καθημερινό τρύπημα και η λιποατροφία..
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι φάρμακο δεν αλλάζεις με 1 ώση.Συνήθως μετά την 3η (κατά την διάρκεια της θεραπείας ).
Εύχομαι τα καλύτερα...... :)
 #86019  από Zumba
 Τρί Φεβ 19, 2013 11:11 pm
Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για την άμεση απάντηση! Η αλήθεια είναι το copaxone είναι αρκετά καλά ανεκτό απο τον οργανισμό μου, δεν δημιουργεί λιποατροφιες κ όλα καλά! Απλά την ιντερφερονη, δεν ξέρω αλλά την έχω πάρει πολύ στραβά κ τη φοβάμαι! :text-thankyouyellow:
 #86698  από Μαρία
 Παρ Μαρ 01, 2013 10:00 pm
εγω δεν μπορεσα να συνηθίσω ποτε την ιντερφερονη καθως επισης εκανα σχεδον καθε χρονο υποτροπή. Με το copaxone ήμουν 3 χρονια χωρις υποτροπη.
Αυτο βεβαια μπορει να ηταν τυχαιο απλά καταθετω την εμπειρία μου
 #86752  από Zumba
 Σάβ Μαρ 02, 2013 7:12 pm
Τελικά η μαγνητική δεν έδειξε τίποτα καινούργιο, η εικόνα είναι η ίδια κ ελαφρώς βελτιωμένη καθώς η εστία στον αυχένα συρρικνώθηκε! Οπότε κ δεν άλλαξαν θεραπεία, συνεχίζω με copaxone!