• Διατροφη

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #7135  από Dhmhtrhs
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 6:32 pm
Πολυ σημαντικα ολα αυτα αλλα πες μου εσυ πως μπορεις ν αποφυγεις το στρες και το αγχος με γυναικα παιδια δουλεια κτλ.πως μπορεις να εχεις παντα τη τροφη που πρεπει χωρις χημικα φυτοφαρμακα κτλ.Βεβαια σημασια εχει το μετρο κι οπως λεγαν οι αρχαιοι "παν μετρον αριστον".
 #7144  από nikolaras
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 8:02 pm
Egw dn exw paidia k gunaika alla egw agxos apo pitsirikos allo ayto :P ... Egw proswpika dn tin akolou8w kata gramma opws k dn bazw stin akrh ta galaktokomika ta trww kanonika gt hmarton ama kopsoume to gala k ta turokomika hmarton
 #7148  από Maria77
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 9:19 pm
Καλά όλα αυτά αλλά έτσι όπως τα διάβασα είναι λες και θα πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε για να τα εφαρμόσουμε :shock:
Πως μπορεί κάποιος να μην έχει καθόλου αρνητικά συναισθήματα? ανθρώποι είμαστε όχι μηχανές και θα μπορέσουμε να σταματήσουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα...
Απο την άλλη στη ζωή μας έχουν γίνει απαραίτητα τόσα πράγματα που εκπέμπουν κάθε μορφής ακτινοβολία και ηλεκτομαγνητικά κύματα (όπως το κινητό, ο υπολογιστής, η τηλεόραση κτλ.) που σημαίνει πως για να τα αποφύγουμε όλα αυτά θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τον πολιτισμό και να πάμε κάπου απομονωμένα απο όλους και όλα :shock:
Πώς είναι δυνατόν να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτα???

P.S. : Όσο για το μπιστολάκι για τα μαλλιά εγώ το χρησιμοποιώ επι καθημερινής βάσης :oops: :oops: :oops: παρόλο που το ξανά άκουσα αλλά sorry βρε παιδιά αν βλέπω και το μαλλί μου απεριποίητο εκεί είναι που θα ψυχοπλακωθώ εντελώς!!! :lol:
 #7155  από Lena
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 11:23 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ?
 #7156  από nikolaras
 Παρ Ιούλ 17, 2009 12:01 am
EPeidh exw sizitisi proswpika mazi tou m exei pei pws ta kanei ola ayta ntaks dn nomizw k ola alla kapoia ta kanei k einai se poly kalh katastash twra ti na sas pw dn kserw ... Apopsh dikia m dn eipe kaneis na ta kanoume ola kata gramma ... Alla h maurh alh8eia einai oti prepei na mpoume se mia ugeihnh zwh oso ayto einai efikto ... Egw ksekinisa kapoia pragmata edw k 1 bdomada ante na doume
 #7157  από mary_d_ath
 Παρ Ιούλ 17, 2009 3:26 am
:lol: :lol: :lol:
Το πιο αστείο που έχω διαβάσει στο disabled είναι τα συμπληρώματα που θα μπορούμε να παίρνουμε για να είμαστε καλά και τα οποία έχουν την εξής μορφή:


"ΠΡΩΙ:
- Ασετυλικη Καρνιτινη 500mg & συνενζυμο Q10 & Αλφα λιποικο οξυ
- 100mg ανθοκυανινες με κυριαρχο το πυκνοζενολ (Pycnogenol) & το εκχυλισμα σπορων σταφυλιου (grape seed extract)
- Ω3 λιπαρα οξεα EPA 500mg & DHA 500mg (Solgar που είναι σε ένα χαπι η Omacor)
- Βιταμινη Ε-Τοκοτριενολη 60mg (της Toco-Sorb)
- Ψευδαργυρος 22mg
- Σεληνιο 200mcg
- Χρωμιο 300mcg


ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
- Ασετυλικη Καρνιτινη 500mg
- 50mg πυκνοζενολ
- Ω3 λιπαρα οξεα 500mg EPA & 500mg DHA
- Ψευδαργυρος 22mg
- Μαγνησιο 400mg
- Βιταμινες Β συμπλεγμα 100mg/mcg από την καθεμια (αλλα 400mcg Φολικο οξυ) μαζι με ινοσιτολη και χολινη (bitartrate)
- Βιταμινη C 300mg"


ΑΠΟΓΕΥΜΑ:
- Ασετυλικη Καρνιτινη 500mg
- Κουρκουμινη (Turmeric extract) 1000mg


ΒΡΑΔΥ:
- Ασετυλικη Καρνιτινη 500mg
- Βιταμινη Ε 200 διεθνεις μοναδες
- Βιταμινη D 400 διεθνεις μοναδες
- Ασβεστιο 700mg

ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ:
- 750mg γαμμα-αμινοβουτυρικο οξυ (GABA) 2 τουλάχιστον ωρες μετα το τελευταιο γευμα


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ με το φαγητο:
- Από 1 καψουλα προβιοτικη καλλιεργεια Acidophilus (που δεν θα εχει καλλιεργηθει σε γαλα, σογια κλπ)
- 750mg μονολαουρινικου οξεος (συγκεκριμενα το σκευασμα Lauricidin) που καταπολεμα την καντιντα κι επαναφερει την χλωριδα του εντερου στο φυσιολογικο ενώ ταυτοχρονα εχει αντιιικη-αντιμικροβιακη δραση και ενισχυει τη λειτουργια του θυρεοειδους αδενα"

Και ο συγκεκριμένος διαιτολόγος που δεν έχει ο ίδιος ΣΚΠ, αλλά η κακομοίρα η γυναίκα του, η οποία πολύ φοβάμαι ότι έχει καταλήξει να γίνει "αποθήκη φαρμάκων", συνεχίζει και προτείνει:


"Συνεχιζω με καποια βοτανα που χρησιμοποιουμε αρκετα συχνα μαζι με το πρασινο τσαι, χαμομηλι η μεντα καθως ο καφες και οι σοκολατες απαγορευονται.
Ευεργετικο είναι επισης και το τσαι roibos εκτος του πρασινου τσαγιου στη ΣΚΠ.
Τα περισσοτερα από αυτά τα βοτανα εχουν ισχυρες ιδιοτητες κατά της καντιντιασης-lean gut syndrome και γενικοτερα βοηθανε στην αποτοξινωση του οργανισμου, του συκωτιου (οι ιντερφερονες επιβαρυνουν σημαντικα το συκωτι) και είναι γνωστο ποσο συνδεονται το συστημα απορροφησης τροφων και η Σκληρυνση οποτε καλο είναι να διατηρουμε μια καλη ισσοροπια στην εντερικη χλωριδα.
Αναφερω τις ονομασιες τους στα Αγγλικα, στα Λατινικα (στη βοτανολογια παγκοσμια γλωσσα είναι τα λατινικα) και για οσα από αυτά ξερω και στα Ελληνικα.

-Aloe Vera (aloe barbadensis) Αλοη, εχει πανω από 75 ουσιες, ενζυμα, πρωτεινες κλπ με μεγαλη υπακτικη/καθαρκτικη δραση και βοηθαει στην αποτοξινωση του πεπτικου συστηματος.

-Bilberry (vaccinium myrtillus) Μυρτιλο, βοηθαει στην καλη λειτουργια των ματιων, την ενδυναμωση της ορασης, ενισχυει τη δομη του κολλαγονου, το κυκλοφοριακο και βοηθαει στη μειωση του σακχαρου στο αιμα.

-Cayenne (capsicum frutescens) πιπερι καγιεν, ισχυρη αντι-καντιντα και αντιιικη/αντιβακτηρριδιακη δραση, βοηθαει στη χωνεψη και στο κυκλοφοριακο

-Cinnamon Κανελλα, κατά των κρυολογηματων, γριππης, γαστρεντερικων προβληματων, αντιοξειδωτικο που αυξανει την ικανοτητα του οργανισμου απορροφησης και χρησης των σακχαρων (ινσουλινοαντισταση).

-Dong quai (angelica sinensis), ορμονορυθμιστικο, νευροχαλαρωτικο, αναλγητικο, βοηθαει στο κυκλοφοριακο.

-Eyebright (euphrasia officinalis), το πιο καλο τονωτικο των οφθαλμων, μαζι με το μυρτιλο βοηθαει πολύ οσους εχουν προβληματα στο οπτικο νευρο.

-Fenugreek (trigonella foenum-graecum) τριγονελλα, μειωνει τη χοληστερινη, λιπιδια και σακχαρο στο αιμα και είναι καλο αποχρεμπτικο.

-Gingko (gingko biloba), βοηθαει τρομερα την αιματωση του εγκεφαλου και είναι ευεργετικο σε περιπτωσεις καταθλιψης, ΣΚΠ, ανοιας, παρκινσον κλπ νευρολογικων παθησεων. Συχνα παιρνεται και σε καψουλες σαν βοηθητικη θεραπεια στη ΣΚΠ.

-Green tea (camellia synensis) πρασινο τσαι, αντιοξειδωτικο, αντιαλλεργικο, λιποτροπικο, τονωτικο κυριως λογω της τανινης που περιεχει.

-Ginseng (panax ginseng) Κορεατικο τζινσενγκ, τονωτικο, αυξανει την αντοχη στο οξειδωτικο σωματικο και περιβαλλοντικο στρες, αυξανει την αντοχη για οσους αθλουνται.

-Milk thistle (silybum marianum) σιλυβο, αποτοξινωτικο-καθαρτικο του συκωτιου, αντιμυκητησιακο, αντιφλεγμονωδες, αντι-καντιντα.

-Pau dʼArco (tabebuia heptaphylla), αντιβιοτικο, αντιφλεγμονωδες, αντιμυκητησιακο.

-Valerian (valeriana officinalis) βαλεριανα, το πιο γνωστο φυσικο νευροχαλαρωτικο και μυοχαλαρωτικο με ισχυρη αντισπασμωδικη δραση για οσους πασχουν από σπασμους.

Και φυσικα το χαμομηλι είναι γνωστο ποσο πολυτιμο είναι και ποσο ευεργετικες ιδιοτητες εχει στον οργανισμο. "

Το θέμα μπορείτε να το διαβάσετε στην εξής διεύθυνση: http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=14138

Έχει πολύ γέλιο!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Φαντάζομαι πόσες σακούλες με φάρμακα-βότανα-βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής θα κουβαλάει μαζί του εκείνος που θα τηρεί 100% όλα αυτά που προτείνονται... Έλεος...
 #7160  από elena
 Παρ Ιούλ 17, 2009 12:58 pm
Εντάξει παιδιά,να κάνουμε όλα αυτά ....έχω όμως κάποιες διαφωνίες:

1.πόση ώρα θα ασχολούμαστε με όλα αυτά?
2.δεν έχει πουθενά ανανά?

λυπάμαι δεν μπορώ να χαλάσω την δίαιτά μου!!!
 #7165  από Lena
 Παρ Ιούλ 17, 2009 1:34 pm
NIKOLARA! KALA TA LES!! KALI ARXI!! DOULEVEIS KAPOU? DIOTI YIA NA AKOLOUTHEIS OLA AFTA PREPEI NA XEIS KAI XRONO!
 #7167  από mary_d_ath
 Παρ Ιούλ 17, 2009 2:13 pm
elena έγραψε:Εντάξει παιδιά,να κάνουμε όλα αυτά ....έχω όμως κάποιες διαφωνίες:

1.πόση ώρα θα ασχολούμαστε με όλα αυτά?
2.δεν έχει πουθενά ανανά?

λυπάμαι δεν μπορώ να χαλάσω την δίαιτά μου!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ο ανανάς απαγορεύεται αυστηρά... :lol: :lol:

Εγώ πάντως με τα τόσα "μην" που έχω διαβάσει τόσο καιρό αποφάσισα να κόψω το διάβασμα και έτσι βρήκα την υγειά μου!! :lol:
Καλή επιτυχία Νικολάρα στην εφαρμογή του σχεδίου σου!!
 #7172  από Μαριάννα
 Παρ Ιούλ 17, 2009 4:10 pm
Γεια σας παιδια Απο τα σχολια σας καταλαβα οτι δεν δινετε βαση στην διατροφη Αυτος ο ανθρωπος που γραφει ολα αυτα τα εχει ψαξει και γνωριζει τι κανει καθε τροφη και ελεγε οτι τα πηγαινει καλά Σιγουρα δενμπορεις να ακολουθησεις κατα γραμμα αλλά τα περισσοτερα πρεπει να ακολουθουνταιΔεν ειναι μονο η διατροφη αλλά και η ασκηση και τα συμπληρωματα που σας πληροφορω οτι βρισκεις χρονο και τα κανεις ολα αυτα
΅Εχω διαβασει πολλά αρθρα με τη διατροφη που εχει σηκωσει τους ανθρρωπους απο το καροτσι Τωρα ο καθενας φυσικα κανει αυτο που πιστευει
Νικο νομιζω οτι αν ακολουθησεις καλα ειναι τα γαλακτοκομικά μακρια