Kalispera se olous brika 1 ar8ro apo 1 tupo p einai apo allo forum to disabled.gr p exei to idio problhma me emas alla kanei diatrofh k genikotera prosexei poly sas para8eto ayta p exei sistisei se alla atoma
Λιπαρά οξέα (λίπος): Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα λιπαρά, τόσο τα κορεσμένα όσο και τα ακόρεστα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης σχετικά έρευνας που έγινε στην Ιταλία και που, η προσωπικές παρατηρήσεις στον δικό μου οργανισμό συμφωνούν απόλυτα. Τα λιπαρά είναι η διατροφική κατηγορία που θα πρέπει να καταναλώνεται σε όσο το δυνατόν μικρότερο βαθμό. Προσοχή, μία μικρή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών την ημέρα είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό, αλλά ίσως η καλύτερη επιλογή να είναι τα διατροφικά συμπληρώματα. (Κάψουλες Ω3 λιπαρών οξέων και λεκιθίνης) καθώς επίσης και από την απολύτως απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης την ημέρα. Η πρωτεΐνη είναι το βασικό δομικό συστατικό των μυών και υπάρχει κυρίως στο κρέας. Κάθε μορφή κρέατος περιέχει αναπόφευκτα ορισμένη ποσότητα λίπους, αλλά το είδος του κρέατος κλαι ο τρόπος που θα μαγειρευτεί διαδραματίζει καθοριστική σημασία για τη τελική ποσότητα λίπους που θα φτάσει στο πιάτο σας. Προσοχή: Είναι τραγικό λάθος να αποκοπεί από τη διατροφή οποιαδήποτε μορφή λίπους. Απλά πρέπει να περιοριστεί μόνο στα ευεργετικά Ω3 λιπαρά οξέα από συμπληρώματα και στα Ω9 (ωμό ελαιόλαδο, μία κουταλιά του γλυκού στο φαγητό)
Κρέας (πρωτεΐνη): Όχι κόκκινο κρέας (μοσχάρι-χοιρινό). Το κρέας όπως προαναφέρθηκε είναι η σημαντικότερη πηγή πρωτεΐνης, αλλά κρέας από κρέας έχει μεγάλη διαφορά. Προτιμήστε κυρίως τα ψάρια. Τόνος, σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί κλπ. Αποφύγετε όμως ψάρια όπως είναι ο ξιφίας γιατί συνήθως είναι μολυσμένα με υδράργυρο. Ο υδράργυρος ανήκει στα βαρέα μέταλλα με αποδεδειγμένα νευροτοξικές ιδιότητες και ενοχοποιείται μάλιστα ως ένα βαθμό για τη σκλήρυνση. Επίσης μπορείτε να καταναλώνετε μία στο τόσο κοτόπουλο ή συκώτι. Το κοτόπουλο θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στήθος, χωρίς τη πέτσα ή οποιοδήποτε ορατό ίχνος λίπους. Το συκώτι καλύτερα να είναι κατσικίσιο. 100 γραμμάρια ψάρια περιέχουν περίπου 20 με 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ένας άνθρωπος που δεν γυμνάζεται έχει ανάγκη περίπου 0.8 του γραμμαρίου πρωτεΐνη ανά κιλό σωματικού βάρους. Κάποιος όμως που γυμνάζεται, ανάλογα με την μορφή άσκησης που ακολουθεί, χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης. Ή άσκηση με βάρη, η οποία και είναι από τις πιο αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της ασθένειας, απαιτεί τουλάχιστον 1.2 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος είναι 70 κιλά και είναι στο φυσιολογικό για το ύψος του βάρος, τότε έχει ανάγκη περίπου 84 γραμμάρια πρωτεϊνης που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε 350 γραμμάρια περίπου ψάρι την ημέρα. Αν είναι και 400 γραμμάρια την ημέρα δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα ασκείται συστηματικά και κυρίως άσκηση με βάρη. Η πραγματικά ιδανική στιγμή να καταναλωθεί η πρωτεΐνη είναι αμέσως μετά το γυμναστήριο, γιατί οι μύες έχουν υποστεί «ζημιά» και η πρωτεΐνη είναι το βασικότερο δομικό συστατικό των μυών για την επιδιόρθωσή τους. Το θέμα είναι πως όσο πιο γρήγορα το σώμα λάβει την απαιτούμενη πρωτείνη, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να επιδιορθώνει το μυϊκό σύστημα, αλλά και τόσο περισσότερο θα «ισχυροποιείται» και το νευρικό σύστημα. Η μυϊκή ανάπτυξη δεν συντελείται όσο γυμνάζεστε, αλλά μετά την άσκηση και με τη βοήθεια της πρωτεΐνης που θα καταναλωθεί. Καλό θα ήταν να καταναλωθεί και μία ποσότητα υδατανθράκων μέτριου γλυκαιμικού δείκτη, επειδή η παραγώμενη ινσουλίνη χρησιμεύει ως ο μεταφορέας της πρωτε΄ινης στο εσωτερικό των μυϊκών κυττάρων που ασκηθήκανε. Για παράδειγμα, 100 γραμμάρια καστανό ρύζιι. Ωμό κατά τη διάρκεια της ζύγισης. Ασφαλώς μετά το βράσιμο το βάρος του θα έχει αυξηθεί, αλλά θα είναι από το νερό
Λιπαρά οξέα (λίπος): Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα λιπαρά, τόσο τα κορεσμένα όσο και τα ακόρεστα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης σχετικά έρευνας που έγινε στην Ιταλία και που, η προσωπικές παρατηρήσεις στον δικό μου οργανισμό συμφωνούν απόλυτα. Τα λιπαρά είναι η διατροφική κατηγορία που θα πρέπει να καταναλώνεται σε όσο το δυνατόν μικρότερο βαθμό. Προσοχή, μία μικρή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών την ημέρα είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό, αλλά ίσως η καλύτερη επιλογή να είναι τα διατροφικά συμπληρώματα. (Κάψουλες Ω3 λιπαρών οξέων και λεκιθίνης) καθώς επίσης και από την απολύτως απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης την ημέρα. Η πρωτεΐνη είναι το βασικό δομικό συστατικό των μυών και υπάρχει κυρίως στο κρέας. Κάθε μορφή κρέατος περιέχει αναπόφευκτα ορισμένη ποσότητα λίπους, αλλά το είδος του κρέατος κλαι ο τρόπος που θα μαγειρευτεί διαδραματίζει καθοριστική σημασία για τη τελική ποσότητα λίπους που θα φτάσει στο πιάτο σας. Προσοχή: Είναι τραγικό λάθος να αποκοπεί από τη διατροφή οποιαδήποτε μορφή λίπους. Απλά πρέπει να περιοριστεί μόνο στα ευεργετικά Ω3 λιπαρά οξέα από συμπληρώματα και στα Ω9 (ωμό ελαιόλαδο, μία κουταλιά του γλυκού στο φαγητό)
Κρέας (πρωτεΐνη): Όχι κόκκινο κρέας (μοσχάρι-χοιρινό). Το κρέας όπως προαναφέρθηκε είναι η σημαντικότερη πηγή πρωτεΐνης, αλλά κρέας από κρέας έχει μεγάλη διαφορά. Προτιμήστε κυρίως τα ψάρια. Τόνος, σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί κλπ. Αποφύγετε όμως ψάρια όπως είναι ο ξιφίας γιατί συνήθως είναι μολυσμένα με υδράργυρο. Ο υδράργυρος ανήκει στα βαρέα μέταλλα με αποδεδειγμένα νευροτοξικές ιδιότητες και ενοχοποιείται μάλιστα ως ένα βαθμό για τη σκλήρυνση. Επίσης μπορείτε να καταναλώνετε μία στο τόσο κοτόπουλο ή συκώτι. Το κοτόπουλο θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στήθος, χωρίς τη πέτσα ή οποιοδήποτε ορατό ίχνος λίπους. Το συκώτι καλύτερα να είναι κατσικίσιο. 100 γραμμάρια ψάρια περιέχουν περίπου 20 με 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ένας άνθρωπος που δεν γυμνάζεται έχει ανάγκη περίπου 0.8 του γραμμαρίου πρωτεΐνη ανά κιλό σωματικού βάρους. Κάποιος όμως που γυμνάζεται, ανάλογα με την μορφή άσκησης που ακολουθεί, χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης. Ή άσκηση με βάρη, η οποία και είναι από τις πιο αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της ασθένειας, απαιτεί τουλάχιστον 1.2 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος είναι 70 κιλά και είναι στο φυσιολογικό για το ύψος του βάρος, τότε έχει ανάγκη περίπου 84 γραμμάρια πρωτεϊνης που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε 350 γραμμάρια περίπου ψάρι την ημέρα. Αν είναι και 400 γραμμάρια την ημέρα δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα ασκείται συστηματικά και κυρίως άσκηση με βάρη. Η πραγματικά ιδανική στιγμή να καταναλωθεί η πρωτεΐνη είναι αμέσως μετά το γυμναστήριο, γιατί οι μύες έχουν υποστεί «ζημιά» και η πρωτεΐνη είναι το βασικότερο δομικό συστατικό των μυών για την επιδιόρθωσή τους. Το θέμα είναι πως όσο πιο γρήγορα το σώμα λάβει την απαιτούμενη πρωτείνη, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να επιδιορθώνει το μυϊκό σύστημα, αλλά και τόσο περισσότερο θα «ισχυροποιείται» και το νευρικό σύστημα. Η μυϊκή ανάπτυξη δεν συντελείται όσο γυμνάζεστε, αλλά μετά την άσκηση και με τη βοήθεια της πρωτεΐνης που θα καταναλωθεί. Καλό θα ήταν να καταναλωθεί και μία ποσότητα υδατανθράκων μέτριου γλυκαιμικού δείκτη, επειδή η παραγώμενη ινσουλίνη χρησιμεύει ως ο μεταφορέας της πρωτε΄ινης στο εσωτερικό των μυϊκών κυττάρων που ασκηθήκανε. Για παράδειγμα, 100 γραμμάρια καστανό ρύζιι. Ωμό κατά τη διάρκεια της ζύγισης. Ασφαλώς μετά το βράσιμο το βάρος του θα έχει αυξηθεί, αλλά θα είναι από το νερό