• Έχει ο Θεός...

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #65335  από Στάθης
 Τρί Δεκ 13, 2011 9:06 pm
Το διάβασα ..... μου άρεσε .... το αναρτώ .... γιατί είναι πνευματικό....

"Δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να εμποδίσω να πάρουν νέα φορολογικά μέτρα ή οτιδήποτε άλλο είναι να έρθει. Δεν εξαρτάται από μένα αν θα γυρίσουμε στη δραχμή ή θα παραμείνουμε στο ευρώ. Δεν εξαρτάται από μένα αλλά από την Κυβέρνηση. Επί του πρακτέου, η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από άλλους... προς το παρόν. Αλλά θα μπορώ να κάνω κάτι όταν έρθουν εκλογές. Αυτό το δικαίωμα θα το εξασκήσω και τότε θα επιλέξω. Τότε θα μπορώ να πω κάτι στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Μέχρι τότε θα περιμένω και θα παρακολουθώ ως παρατηρητής. Μπορεί επί του πρακτέου να μην μπορώ να κάνω πολλά, όμως μπορώ να κάνω ενεργειακά. Επιλέγω λοιπόν να μη φοβάμαι.

Επιλέγω να μη σπαταλώ ενέργεια φοβούμενος αυτά που θα συμβούν και να ανησυχώ για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Εδώ είναι που σηκώνουμε τους ώμους και λέμε... «ωχ αδερφέ! Αν ανησυχώ, θα πληρωθεί ο λογαριασμός; Δεν θα πληρωθεί». Αφήνω λοιπόν τις ανησυχίες σε εκείνους που ελέγχουν την κατάσταση. Όπως και να έρθουν τα πράγματα, θα επιβιώσουμε. Δεν τελειώνει εδώ το σενάριο της Ελλάδας, ξέρετε πως αλλαγές απαραίτητες περνάει. Δύσκολες μεν αλλά αναγκαίες δε. Όλα όσα περνάμε θα οδηγήσουν κάπου λαμπερά και χρειάζεται ο καθένας να κάνει το δικό του ταμείο ευθύνης για όλο αυτό. Και το ταμείο έχει να κάνει με την νοοτροπία μας σε πολλά. Ας ξεκινήσουμε με το ν' αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη σε αυτό χωρίς να κοιτάζει αν ο διπλανός του κάνει το ίδιο.

Μπορώ να κάνω κι άλλα... Να αλλάξω την οπτική μου απέναντι σε όλα αυτά που ζω ή θα έρθουν. Γιατί, ό,τι κι αν γίνει, θα εξακολουθώ να είμαι εγώ. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας. Να σκεφτώ τους γύρω μου και να βοηθήσω όπως μπορώ. Να εν-δυναμώσω. Να παραμείνω θετικός, μετρώντας τις ευλογίες που έχω μέχρι στιγμής. Να νιώσω ευγνωμοσύνη για τις φακές που έχω στο ντουλάπι μου και που θα μαγειρέψω αύριο. Να κοιτάξω έναν λογαριασμό που λήγει την επόμενη βδομάδα και που δεν έχω να τον πληρώσω και να πω... «Έχει ο Θεός...» Να πάω με την ροή.

Να σηκώσω το τηλέφωνο, να καλέσω φίλους για καφεδάκι στη βεράντα και να παίξουμε επιτραπέζια ή να συζητήσουμε και να κυλήσει το βράδυ μέσα στα γέλια. Να διαβάσω κρατώντας σημειώσεις σε αυτά που θέλω να μελετήσω και να απολαύσω τη μοναχικότητά μου παρέα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

Να φτιάξω ένα αφράτο κέικ στα παιδιά μου και να τους κάνω έκπληξη με μια ταινία που μας αρέσει να βλέπουμε, ξέρετε, εκείνες τις όμορφες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Να μασουλίσουμε το κέικ μπροστά από την τηλεόραση ξαπλωμένοι όλοι μαζί στο στρώμα και να γεμίσουμε τα μούτρα μας σοκολάτα, χωρίς να με νοιάζουν τα ψίχουλα που θα πέσουν. Η ευτυχία είναι επιλογή και όχι κατάσταση ύπαρξης! Μην περιμένετε να σας έρθει. Η ευτυχία δεν συμβαίνει, την επιλέγεις να τη ζεις.

Οι αλλαγές δεν είναι πάντοτε εύκολες αλλά πάντοτε μα πάντοτε οδηγούν προς υψηλότερες δονήσεις. Να το θυμάστε αυτό όταν ο φόβος σας χτυπάει την πόρτα. Να το θυμάστε όταν διαβάζετε ή ακούτε άσχημα νέα. Όλα είναι θέμα οπτικής. Ο ρυθμός της εξέλιξης πηγαίνει ένα βήμα πίσω, δύο μπρος. Στο βήμα πίσω βρισκόμαστε. Αν είναι τελικά να χάσουμε πράγματα από την ύλη, τον λόγο τους θα έχουν. Δεν αγκιστρώνομαι με νύχια και με δόντια για να κρατήσω πράγματα, επιτρέπω στην αλλαγή να συμβεί έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη. Η ύλη δεν με κάνει αυτό που είμαι ούτε ορίζει αυτό που είμαι. Και αν συμβαίνουν κάποια γεγονότα ώστε να χάσω κάποια πράγματα, το ακολουθώ.

Και ξέρετε κάτι; Υιοθετώντας αυτή την οπτική, ενεργοποιούμε τον Νόμο της Έλξης και η μετάβαση γίνεται πολύ πιο εύκολα. Και το κυριότερο... συμβαίνουν θαύματα. Ω, ναι! Γιατί έτσι εκφράζεται ένας δημιουργός, ένας θεός. Γνωρίζει πως δεν είναι το οικονομικό πρόβλημα, δεν είναι ο φόβος, δεν είναι το ευρώ. Είναι όλα ένα Παιχνίδι. Ένα καλοστημένο σενάριο για να δούμε αν θα μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις σε δύσκολες στιγμές, καλή ώρα σαν τη στιγμή αυτή. Πάρτε τη δύναμη στα χέρια σας, την έχετε, την έχετε βρει όλοι σας, το ξέρετε.

Εφαρμόστε τη, μη διστάζετε... Συμβαίνει μια μάχη, πάρτε τα όπλα που καλογυαλίζατε όλο αυτόν τον καιρό και τρέξτε προς τα 'κει γελώντας! Είναι η δική σας στιγμή... η στιγμή για να γίνετε ένδοξοι! Και όταν επιστρέψετε στην Εστία, θα λέτε... «Ναι, εκείνη τη στιγμή που έγινε η στροφή, ήμουν εκεί! Ήμουν εκεί! Τί σπουδαίο! Συμμετείχα κι εγώ!» Και θα νιώθετε τόσο μα τόσο υπερήφανοι... Όταν χαλάει ένα δωμάτιο, να το βλέπετε ως ευκαιρία για ανακαίνιση. Όταν σας παίρνουν κάτι από την αγκαλιά σας, προετοιμαστείτε να κρατήσετε κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο. Όταν σας τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια σας, είναι η ευκαιρία να πατήσετε ξυπόλητοι στο χορτάρι. Όταν το έδαφος γκρεμίζεται κάτω από τα πόδια σας,ήρθε η ώρα να πετάξετε με τα φτερά σας. Αυτή την οπτική να κρατήσετε στην καρδιά σας... "

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
 #65455  από LL--MM
 Παρ Δεκ 16, 2011 6:06 pm
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ;;;

viewtopic.php?f=10&t=2706

Όλοι χαρήκαμε με τη χαρά της Τζιτζιφιάς... γιατί καταλάβαμε από που ξεφεύγει, μια στιγμή...
Αλλά καταλάβαμε επίσης, ότι πρόκειται ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ... Και άν όοολη η ζωή της ήταν έτσι, (ή η ζωή η δική μας, εδώ που τα λέμε) πράγμα που ευχομαστε όλοι, όμως φεύ, δεν είναι εφικτό, δε θα μοιραζόμασταν εδώ όοολα τα προβλήματα που έχουμε, και που προέρχονται ή επιβαρύνονται από τη σκπ...

Το κείμενο αυτό θεωρέί ότι φταίμε εμείς που δε γεμίζουμε τη ζωή μας κατ'αυτόν τον τρόπο...


ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!
"Πάτερ, συγχώρησον αυτοίς, ου γαρ οίδασι τί ποιούσι..."
Αυτή η επίπλαστη ευτυχία είναι από τα καρφιά τα πιο στερεα: Καλουμε τους θύτες να μας καρφώσουν αυτοί και τους λέμε πόοοοσο μας αρέσει εδώ που μας έβαλαν... Ούτε ο Χριστός ο Ιδιος δεν έφτασε ώς εκεί...

Στάθη μου, το ξέρεις πόσο σ'εκτιμώ, αλλά το κείμενο αυτό... :cry: :cry: :cry: Πόσο πια να μας φτάσει η ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ευτυχία;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Δεκ 25, 2011 12:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #65457  από Στάθης
 Παρ Δεκ 16, 2011 6:54 pm
Το ξέρω είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την γνώση του κειμένου αν όχι αδύνατον διότι έτσι με την ταχύτητα που διαδέχεται το ένα πρόβλημα με μετά το άλλο..... γεμίζει η ζωή μας με άγχος μίσος φόβο και χάνουμε την ΣΤΙΓΜΗ (που πολύ σωστά μας αναφέρει και η τζιτζιφιά).

Η ζωή δεν είναι παρά η ΣΤΙΓΜΗ. Δεν υπάρχει κάτι έξω από την ΣΤΙΓΜΗ. Κάτι έξω από αυτήν σημαίνει είτε ΠΑΡΕΛΘΟΝ είτε ΜΕΛΛΟΝ. Κάτι δηλαδή που πέρασε ή που θα περάσει.....
:violence-uzi: αν περάσει . Η μόνη αληθεια της ζωής είναι η ΣΤΙΓΜΗ μέσα στην οποία συντελείται. :bow-yellow:

Όλοι μας ψάχνουμε για ευτυχία αλλά δεν έχουμε καταλάβει πως, "Η ευτυχία είναι επιλογή και όχι κατάσταση ύπαρξης. Η ευτυχία δεν συμβαίνει αλλά την επιλέγεις εσύ.". :handgestures-thumbupright:

Εαν συνδυάσεις αυτό το οπτικό πρίσμα και το συμπεριλάβεις στην ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΗ, την μόνη αληθινή ΖΩΗ, όχι του παρελθόντος ούτε του μέλλοντος, αλλά του ΤΩΡΑ, τότε ανεβάζεις κατακόρυφα ποιοτικά την ζωή όχι μόνο στον εαυτό σου αλλά και τριγύρω σου......
:romance-grouphug:
 #65490  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 17, 2011 5:39 pm
Στάθης έγραψε:Το ξέρω είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την γνώση του κειμένου αν όχι αδύνατον διότι έτσι με την ταχύτητα που διαδέχεται το ένα πρόβλημα με μετά το άλλο..... γεμίζει η ζωή μας με άγχος μίσος φόβο και χάνουμε την ΣΤΙΓΜΗ (που πολύ σωστά μας αναφέρει και η τζιτζιφιά).
Δεν βλέπω πως χάνουμε τη στιγμή, αφού τη μοιράστηκε μαζί μας και χαιρόμαστε γι αυτήν, διοτι μετα τις φοβερές ζαλάδες η Τζιτζιφιά κατάφερε να βγεί βόλτα για τη στιγμή του καφέ.

Η ζωή δεν είναι παρά η ΣΤΙΓΜΗ. Δεν υπάρχει κάτι έξω από την ΣΤΙΓΜΗ. Κάτι έξω από αυτήν σημαίνει είτε ΠΑΡΕΛΘΟΝ είτε ΜΕΛΛΟΝ. Κάτι δηλαδή που πέρασε ή που θα περάσει..... :violence-uzi: αν περάσει . Η μόνη αληθεια της ζωής είναι η ΣΤΙΓΜΗ μέσα στην οποία συντελείται. :bow-yellow:
Νομίζω ότι άν τη χάνουμε, είναι διότι βρίσκεται πλέον στο παρεθλόν....
Ασφαλώς, αν μάς έλεγε ότι πάει και πίνει καφέδες στην καφετέρια καθεμέρα "ολοχρονίς του χρόνου" η Τζιτζιφιά, και δεν θα βλέπαμε τί νόημα θα είχε η δήλωση αυτή, δίότι απλούστατα, θα γέμιζε όλες της τις στιγμές... Εξ άλλου, δε θα ερχόταν να μας τα πει εδώ, αλλά σε κάποιο άλλο σάιτ, των "φίλων του καφέ" ας πουμε. Όχι ότι εμείς είμαστε εχθροί του καφέ, κάθε άλλο, αλλά έχουμε κι άλλα κοινά...

Δεδομένου ότι οι δυσάρεστες στιγμές υπερβαίνουν τις ευχάριστες, και έχουν και επιπτώσεις διαρκείας, άς ξανασκεφτούμε τη διάρκεια της θεωρίας αυτής και της ανάπαυλας που πραγματικά προσφέρει...

Όλοι μας ψάχνουμε για ευτυχία αλλά δεν έχουμε καταλάβει πως, "Η ευτυχία είναι επιλογή και όχι κατάσταση ύπαρξης. Η ευτυχία δεν συμβαίνει αλλά την επιλέγεις εσύ.". :handgestures-thumbupright:
Οι εβραίοι στα στρτόπεδα συγκεντρώσεως, κι οι φυλακισμένοι του γκουλάγκ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΝ έβλεπαν κι αυτοί;

Εαν συνδυάσεις αυτό το οπτικό πρίσμα και το συμπεριλάβεις στην ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΗ, την μόνη αληθινή ΖΩΗ, όχι του παρελθόντος ούτε του μέλλοντος, αλλά του ΤΩΡΑ, τότε ανεβάζεις κατακόρυφα ποιοτικά την ζωή όχι μόνο στον εαυτό σου αλλά και τριγύρω σου...... :romance-grouphug:

Αλλά άλλο ανάπαυλα, κι άλλο ευτυχία: Είναι σα να λές ότι όλη η έρημος είναι μια όαση... ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ;;;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #65542  από Στάθης
 Κυρ Δεκ 18, 2011 9:31 pm
LL-MM έγραψε:Είναι σα να λές ότι όλη η έρημος είναι μια όαση...
για τον Βεδουΐνο του Σινά είναι.......
όπως και για τον εσκιμώο είναι το απέραντο παγόβουνο.....

Η μαγεία της ζωής ;)
 #65551  από LL--MM
 Δευ Δεκ 19, 2011 12:42 am
Στάθης έγραψε:
LL-MM έγραψε:Είναι σα να λές ότι όλη η έρημος είναι μια όαση...
για τον Βεδουΐνο του Σινά είναι.......Ακόμα και γι αυτόν, η έρημος παραμένει έρημος και η όαση, όαση... Ιδίως όταν διψαν τα παιδίά του: Και όπως είπε και ο Ιησους Χρηστός στον οποίο αναφέρεσαι,"Αμα διψαν τα παιδιά σου, δε ρίχνεις νερό στο δρόμο..."
όπως και για τον εσκιμώο είναι το απέραντο παγόβουνο.....(που κι αυτά λιώνουν στις κλιματικές αλλαγές και τί θα γίνει τότε ο εσκιμώος)
Η μαγεία της ζωής ;) Έλα που εμείς όμως, ούτε βεδουΐνοι του Σινά είμαστε, ούτε εσκιμώοι στα παγόβουνα...
LL--MM έγραψε:Συγγνώμη, φίλε, αυτό δεν είναι πνευματικό, εξωπραγματικό είναι... και "ανοσοκατασταλτικό" με τον πιο επικίνδυνο τρόπο... "Εμείς είμαστε οι κακοί που φταίμε επειδή δεν είμαστε ευτυχείς... :angry-cussing: :angry-cussing: :angry-cussing:

Η ευτυχία είναι επιλογή και όχι κατάσταση ύπαρξης! Μην περιμένετε να σας έρθει. Η ευτυχία δεν συμβαίνει, την επιλέγεις να τη ζεις.
Λίγος σεβασμός σε αυτούς που αναγκάζονται να υποστούν τις δυσκολίες δε βλάπτει... Πρέπει να παριστάνουν και τους ευτυχείς για ποιόν, δηλαδή;
Τύφλα να'χει ο Κάμερον, που έκοψε τα επιδόματα στους αναπήρους, (το δικό του το ανάπηρο είχε τουλάχιστον την "ευπρέπεια" να μεταβεί στον άλλο κόσμο πριν γίνει ο μπαμπας πρωθυπουργός και τον βάλει σε δύσκολη θέση με την ύπαρξή του)
Ο Κάμερον είχε το θράσος να ξεφουρνίσει στους πρώην ψηφοφόρους του πράματα που μοιάζαν με το κείμενο αυτό...
Του είπαν αυτοί ότι δε μπορούσαν να ψήσουν τ'"αφράτα κέικ", οπότε δεν ενδιαφέρονταν από τέτοιες ΜΗ-λύσεις... Εκείνοι που τους κόβουν το ηλεκτρικό, που δε μπορούν να τηλεφωνήσουν όχι μόνο στους φίλους, αλλά ούτε και στο νοσοκομειακό...
Είναι έγκλημα να απαιτείται από άτομα τα προβλήματα των οποίων ουδόλως λαμβάνονται υπ' όψιν, να παριστάνουν τους ευτυχείς, ίσα-ίσα για να αγνοούνται οι ευθύνες απέναντί τους...
http://www.guardian.co.uk/uk/video/2011 ... ce-suicide

Και είναι πολυ ατυχές και υποκριτικό για μας να "ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕ ΤΗ ΡΟΗ" διότι απλούστατα, θα μας πνίξει τό ποτάμι... να μην αντιδρούμε παρά "βρίσκοντας τρόπους ευτυχίας" που δεν είναι ποτέ τέτοιοι, και, φυσικά, να μην ενοχλούμε έτσι τους έχοντες και κατέχοντες...
ΙΔΙΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
Το πράμα αυτό δε δείχνει αλληλεγγύη, αλλά έλλειψη αλληλεγγύης... Τα προβλήματα του άλλου δεν υπάρχουν, διότι ΑΥΤΟΣ δεν τα διόρθωσε... Δεν είναι, τουλάχιστον, υπεραπλουστευμένο;;;


:text-imsorry: :text-imsorry: :text-imsorry: Με συγχωρείς, αλλά τέτοια "κείμενα" είναι ύβρεις στις ταλαιπωρίες των άλλων... Και είναι κοροϊδία να μιλάμε για κέηκ όταν δεν ξέρουμε άν την άλλη μέρα ο άλλος θα έχει ηλεκτρικό ή ακόμα και σπίτι...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Ιαν 10, 2012 11:45 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #65558  από Nick.
 Δευ Δεκ 19, 2011 10:32 am
Είμαι παντοτινός υπέρμαχος της θετικής προσέγγισης των πραγμάτων και της εκπομπής θετικής ενέργειας και της θετικής αντιμετώπισης της ζωής και όλων των θετικών εν γένη.......

Όμως, μερικά "θετικά" κείμενα εμένα μου μυρίζουν σκοταδισμό. Και η φράση "έχει ο Θεός" έχει γίνει συνώνυμη της φράσης "λεφτά υπάρχουν". Δηλαδή, κάτσε στα αυγά σου ή ρούφα το αυγό σου και σκάσε.

Στάθη καλά έκανες και ανάρτησες το κειμενάκι και μου αρέσει που σου άρεσε. Να ομολογήσω πως δεν το διάβασα όλο έτσι όπως θα έπρεπε. Κι αυτό γιατί διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο σκέφτηκα πως θα μπορούσε να το είχε γράψει και ο Πάγκαλος.
Στάθης έγραψε:"Δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να εμποδίσω να πάρουν νέα φορολογικά μέτρα ή οτιδήποτε άλλο είναι να έρθει. Δεν εξαρτάται από μένα αν θα γυρίσουμε στη δραχμή ή θα παραμείνουμε στο ευρώ. Δεν εξαρτάται από μένα αλλά από την Κυβέρνηση. Επί του πρακτέου, η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από άλλους... προς το παρόν. Αλλά θα μπορώ να κάνω κάτι όταν έρθουν εκλογές. Αυτό το δικαίωμα θα το εξασκήσω και τότε θα επιλέξω. Τότε θα μπορώ να πω κάτι στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Μέχρι τότε θα περιμένω και θα παρακολουθώ ως παρατηρητής. Μπορεί επί του πρακτέου να μην μπορώ να κάνω πολλά, όμως μπορώ να κάνω ενεργειακά. Επιλέγω λοιπόν να μη φοβάμαι.
:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
Στάθης έγραψε:Επιλέγω να μη σπαταλώ ενέργεια φοβούμενος αυτά που θα συμβούν και να ανησυχώ για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Εδώ είναι που σηκώνουμε τους ώμους και λέμε... «ωχ αδερφέ! Αν ανησυχώ, θα πληρωθεί ο λογαριασμός; Δεν θα πληρωθεί». Αφήνω λοιπόν τις ανησυχίες σε εκείνους που ελέγχουν την κατάσταση. Όπως και να έρθουν τα πράγματα, θα επιβιώσουμε.
Όλοι θα επιβιώσουμε, ακόμη κι αυτοί που έμειναν άστεγοι, έ, δεν πέθαναν κιόλας. Επιβιώνουν.
Στάθης έγραψε: Όλα όσα περνάμε θα οδηγήσουν κάπου λαμπερά και χρειάζεται ο καθένας να κάνει το δικό του ταμείο ευθύνης για όλο αυτό. Και το ταμείο έχει να κάνει με την νοοτροπία μας σε πολλά. Ας ξεκινήσουμε με το ν' αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη σε αυτό χωρίς να κοιτάζει αν ο διπλανός του κάνει το ίδιο.
Μαζί τα φάγαμε.
Στάθης έγραψε: .. ό,τι κι αν γίνει, θα εξακολουθώ να είμαι εγώ. ... Να παραμείνω θετικός, μετρώντας τις ευλογίες που έχω μέχρι στιγμής. Να νιώσω ευγνωμοσύνη για τις φακές που έχω στο ντουλάπι μου και που θα μαγειρέψω αύριο. Να κοιτάξω έναν λογαριασμό που λήγει την επόμενη βδομάδα και που δεν έχω να τον πληρώσω και να πω... «Έχει ο Θεός...» Να πάω με την ροή.
:obscene-hanged: :obscene-hanged: :obscene-hanged:
Στάθης έγραψε: Οι αλλαγές δεν είναι πάντοτε εύκολες αλλά πάντοτε μα πάντοτε οδηγούν προς υψηλότερες δονήσεις. Να το θυμάστε αυτό όταν ο φόβος σας χτυπάει την πόρτα. Να το θυμάστε όταν διαβάζετε ή ακούτε άσχημα νέα. Όλα είναι θέμα οπτικής. Ο ρυθμός της εξέλιξης πηγαίνει ένα βήμα πίσω, δύο μπρος. Στο βήμα πίσω βρισκόμαστε. Αν είναι τελικά να χάσουμε πράγματα από την ύλη, τον λόγο τους θα έχουν. Δεν αγκιστρώνομαι με νύχια και με δόντια για να κρατήσω πράγματα, επιτρέπω στην αλλαγή να συμβεί έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη. Η ύλη δεν με κάνει αυτό που είμαι ούτε ορίζει αυτό που είμαι. Και αν συμβαίνουν κάποια γεγονότα ώστε να χάσω κάποια πράγματα, το ακολουθώ.
Μα, αν δεν κάνω λάθος, το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν έχουμε να φάμε σούσι, αλλά ότι δεν έχουμε να φάμε.
Στάθης έγραψε: ... συμβαίνουν θαύματα. Ω, ναι! Γιατί έτσι εκφράζεται ένας δημιουργός, ένας θεός. Γνωρίζει πως δεν είναι το οικονομικό πρόβλημα, δεν είναι ο φόβος, δεν είναι το ευρώ. Είναι όλα ένα Παιχνίδι. Ένα καλοστημένο σενάριο για να δούμε αν θα μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις σε δύσκολες στιγμές, καλή ώρα σαν τη στιγμή αυτή. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
Αν και δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο θα χαρακτήριζα αυτό το απόσπασμα ως "βλασφημία". Το να αποδίδεις στο Θεό τις απάτες μερικών που οδήγησαν το λαό σε μαρασμό δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Ο Θεός να φυλάει όταν ο φόβος παύει να είναι επιλογή.
 #65685  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Δεκ 22, 2011 7:50 pm
Nick. έγραψε:Είμαι παντοτινός υπέρμαχος της θετικής προσέγγισης των πραγμάτων και της εκπομπής θετικής ενέργειας και της θετικής αντιμετώπισης της ζωής και όλων των θετικών εν γένη.......

Όμως, μερικά "θετικά" κείμενα εμένα μου μυρίζουν σκοταδισμό. Και η φράση "έχει ο Θεός" έχει γίνει συνώνυμη της φράσης "λεφτά υπάρχουν". Δηλαδή, κάτσε στα αυγά σου ή ρούφα το αυγό σου και σκάσε.

Στάθη καλά έκανες και ανάρτησες το κειμενάκι και μου αρέσει που σου άρεσε. Να ομολογήσω πως δεν το διάβασα όλο έτσι όπως θα έπρεπε. Κι αυτό γιατί διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο σκέφτηκα πως θα μπορούσε να το είχε γράψει και ο Πάγκαλος.
Στάθης έγραψε:"Δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να εμποδίσω να πάρουν νέα φορολογικά μέτρα ή οτιδήποτε άλλο είναι να έρθει. Δεν εξαρτάται από μένα αν θα γυρίσουμε στη δραχμή ή θα παραμείνουμε στο ευρώ. Δεν εξαρτάται από μένα αλλά από την Κυβέρνηση. Επί του πρακτέου, η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από άλλους... προς το παρόν. Αλλά θα μπορώ να κάνω κάτι όταν έρθουν εκλογές. Αυτό το δικαίωμα θα το εξασκήσω και τότε θα επιλέξω. Τότε θα μπορώ να πω κάτι στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Μέχρι τότε θα περιμένω και θα παρακολουθώ ως παρατηρητής. Μπορεί επί του πρακτέου να μην μπορώ να κάνω πολλά, όμως μπορώ να κάνω ενεργειακά. Επιλέγω λοιπόν να μη φοβάμαι.
:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
Στάθης έγραψε:Επιλέγω να μη σπαταλώ ενέργεια φοβούμενος αυτά που θα συμβούν και να ανησυχώ για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Εδώ είναι που σηκώνουμε τους ώμους και λέμε... «ωχ αδερφέ! Αν ανησυχώ, θα πληρωθεί ο λογαριασμός; Δεν θα πληρωθεί». Αφήνω λοιπόν τις ανησυχίες σε εκείνους που ελέγχουν την κατάσταση. Όπως και να έρθουν τα πράγματα, θα επιβιώσουμε.
Όλοι θα επιβιώσουμε, ακόμη κι αυτοί που έμειναν άστεγοι, έ, δεν πέθαναν κιόλας. Επιβιώνουν.
Στάθης έγραψε: Όλα όσα περνάμε θα οδηγήσουν κάπου λαμπερά και χρειάζεται ο καθένας να κάνει το δικό του ταμείο ευθύνης για όλο αυτό. Και το ταμείο έχει να κάνει με την νοοτροπία μας σε πολλά. Ας ξεκινήσουμε με το ν' αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη σε αυτό χωρίς να κοιτάζει αν ο διπλανός του κάνει το ίδιο.
Μαζί τα φάγαμε.
Στάθης έγραψε: .. ό,τι κι αν γίνει, θα εξακολουθώ να είμαι εγώ. ... Να παραμείνω θετικός, μετρώντας τις ευλογίες που έχω μέχρι στιγμής. Να νιώσω ευγνωμοσύνη για τις φακές που έχω στο ντουλάπι μου και που θα μαγειρέψω αύριο. Να κοιτάξω έναν λογαριασμό που λήγει την επόμενη βδομάδα και που δεν έχω να τον πληρώσω και να πω... «Έχει ο Θεός...» Να πάω με την ροή.
:obscene-hanged: :obscene-hanged: :obscene-hanged:
Στάθης έγραψε: Οι αλλαγές δεν είναι πάντοτε εύκολες αλλά πάντοτε μα πάντοτε οδηγούν προς υψηλότερες δονήσεις. Να το θυμάστε αυτό όταν ο φόβος σας χτυπάει την πόρτα. Να το θυμάστε όταν διαβάζετε ή ακούτε άσχημα νέα. Όλα είναι θέμα οπτικής. Ο ρυθμός της εξέλιξης πηγαίνει ένα βήμα πίσω, δύο μπρος. Στο βήμα πίσω βρισκόμαστε. Αν είναι τελικά να χάσουμε πράγματα από την ύλη, τον λόγο τους θα έχουν. Δεν αγκιστρώνομαι με νύχια και με δόντια για να κρατήσω πράγματα, επιτρέπω στην αλλαγή να συμβεί έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη. Η ύλη δεν με κάνει αυτό που είμαι ούτε ορίζει αυτό που είμαι. Και αν συμβαίνουν κάποια γεγονότα ώστε να χάσω κάποια πράγματα, το ακολουθώ.
Μα, αν δεν κάνω λάθος, το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν έχουμε να φάμε σούσι, αλλά ότι δεν έχουμε να φάμε.
Στάθης έγραψε: ... συμβαίνουν θαύματα. Ω, ναι! Γιατί έτσι εκφράζεται ένας δημιουργός, ένας θεός. Γνωρίζει πως δεν είναι το οικονομικό πρόβλημα, δεν είναι ο φόβος, δεν είναι το ευρώ. Είναι όλα ένα Παιχνίδι. Ένα καλοστημένο σενάριο για να δούμε αν θα μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις σε δύσκολες στιγμές, καλή ώρα σαν τη στιγμή αυτή. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
Αν και δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο θα χαρακτήριζα αυτό το απόσπασμα ως "βλασφημία". Το να αποδίδεις στο Θεό τις απάτες μερικών που οδήγησαν το λαό σε μαρασμό δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Ο Θεός να φυλάει όταν ο φόβος παύει να είναι επιλογή.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #65687  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Δεκ 22, 2011 8:29 pm
:think: ΚΑΙ.....συνεχιζω....ΚΑΙ ξεκαθαριζω...ΟΧΙ !!!! Δεν πιστευω οτι, τετοιου ειδους ''θετικη σκεψη'' με βοηθαει...!!!Μαλλον...με ριχνει σε αδρανεια..!!!! ΟΧΙ!!!! Δεν πιστευω, οτι , για να μπορω ''να χαρω τη στιγμη''....πρεπει να ειμαι εξαθλιωμενη...!!!!!! Θελω ''ολες οι στιγμες'' να ειναι καλες....!!! ΟΧΙ!!!!Δεν πιστευω οτι, οποιος ζει μια στερημενη ζωη, θα ανταμειφθει....μετα θανατον....!!!! Ειμαι απολυτη σ'ολα αυτα,γιατι ζω μια ζωη που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ...!!!! Γιατι, ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ,ουτε στο ελαχιστο, για την κατασταση της πατριδας (?) μου !!!!!! Γιατι, ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ, να νοσησω...Γιατι, χρονια τωρα, ''καιγεται το σπιτι μου''....προσπαθω να το σωσω...προσπαθω να σωσω ΚΑΙ τα σπιτια των αλλων...ζηταω τη βοηθεια τους...μου γυριζουν την πλατη....!!!!Τωρα, αρχισαν ''να καιγονται και τα σπιτια των αλλων''....Εγω φταιω..???? Ε!!!! ΟΧΙ !!!!!!!!!Δεν χαιρομαι γι αυτο, αλλα δεν ειμαι σε θεση να βοηθησω.....Αν...ολοι αυτοι...ειχαν νοιαστει νωριτερα...θα ειχαμε γλυτωσει ολοι....!!!!! Ολοι αυτοι ,οι σημερινοι νεοπλουτοφτωχοι....''κλαιγονται'' γιατι...στερουνται...το χαβιαρι τους...!!!!Ενω, εγω, χρονια διαμαρτυρομαι....γιατι στερουμαι τα παντα....στερουμαι τη ζωη....!!!! Αδυνατω, πλεον, να τους βοηθησω, αδυνατω να ''τρεξω'' για χαρη τους, ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΕΧΩ ''ΘΕΤΙΚΗ'' ΣΚΕΨΗ..... :think: :think: :think: :think: :think: :think: ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ????....Ισως...εχει....!!!!! Για καποιους αλλους, ομως...... :doh:........υγ.ολα τα παραπανω, ειναι, φυσικα, η προσωπικη μου αποψη και δεν απαιτω απο κανεναν να την ''ασπασθει''.....Επισης, με καλυψε αρκετα και η Κασσανδρα!!! :greetings-waveyellow:
 #65698  από LL--MM
 Παρ Δεκ 23, 2011 1:36 am
Συμφωνώ με την Άννα, βέβαια, αλλά υπάρχει και κάτι που οι "οπαδοί του κέικ" ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν ως πράξη αλληλεγγύης:
viewtopic.php?f=25&t=1941&p=65575&hilit ... %B1#p65575
ΟΧΙ;;;

Και, αν και συμφωνώ και με τη Νιck., θα τολμήσω ωστόσο να διαφωνήσω σε μια "σημαντική" λεπτομέρεια:
Νιck. έγραψε:Μα, αν δεν κάνω λάθος, το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν έχουμε να φάμε σούσι, αλλά ότι δεν έχουμε να φάμε.
Άκου σούσι! :angry-jumpinganger: Ωμά ψάρια κι αηδίες! Και Ωνάσης να ήμουνα, εγώ σουσι ΔΕΝ ΤΡΩΩ!!! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ!!! :snooty: Να πάθουμε και καμιά δηλητηρίαση στα καλά του καθουμένου, και Χριστουγενιάτικα! Χώρια που έχουν και υδράργυρο, και με τη σκπ αντενδείκνυται...

Αν θυμάμαι καλά, μια φορά κι έναν καιρό που οι γάλλοι δεν είχανε να φάνε, μια ωραιοτάτη γερμανοτραφής "ξένη βασίλισσα" (Όχι η Α. Μέρκελ, φυσικά, αλλά η Μαρία-Αντουανέττα) ρώτησε τι είχε ο κόσμος και φώναζε: Της απάντησαν: "Μεγαλειοτάτη, ο κόσμος δεν έχει να φάει, θέλει ψωμί!"
"Αυτό είναι;" απόρρησε εκείνη: "Γιατί δεν τους δίνετε παντεσπάνι;" (pain d'Espagne- "ισπανικό ψωμί")
Τουλάχιστον αυτηνής της έκοψαν το κεφάλι... Της Χίτλερ πως θα καταφέρουμε να της το κόψουμε εδώ;;;
Κι έζησαν οι γάλλοι καλά, και οι ναζήδες καλύτερα! (κι εμείς χειρότερα) :evil: :evil: :evil:

Εγώ πάντως, επιμένω στο παντεσπάνι... όχι στο οποιοδήποτε κέηκ. :evil: Αν διατίθεται δωρεάν από τα ΚΕΠΑ σε όλους τους αιτούντες, και με θετικές απαντήσεις, φυσικά!
Α, και κατα τα φαινόμενα και τη wikipedia, πάλι βρέθηκε κάποιο σημείο συμφωνίας εδώ :o : Το παντεσπάνι, μεταλλάχτηκε κι αυτό "σε Ιαπωνέζικο"! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: http://en.wikipedia.org/wiki/Castella

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Απρ 24, 2012 10:52 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.