• ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ???

  • Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #63461  από litsa
 Δευ Νοέμ 07, 2011 11:40 pm
εγώ την παλεύω με μεσουλιντ .. :greetings-waveyellow:
 #63463  από just67
 Δευ Νοέμ 07, 2011 11:54 pm
Γεια σας και απο μενα!εγω παιρνω brufen 400(αντιφλεγμονωδες) και depon maximum αναλογα με το σημειο της ενεσης!κανω betaferon!αλλα ρε παιδια τον τελευταιο καιρο εχω ενα ιδιαιτερο θεμα με την αντιδραση στο σημειο της ενεσης!κοκκινηλα, πρηξιμο, φαγουρα,πονος,μελανια, καρουμπαλακι!σε ολα τα σημεια η ιδια αντιδραση!μου ειπαν οτι βοηθαει το μολυβδονερο!
 #63465  από Εύα
 Τρί Νοέμ 08, 2011 1:01 am
litsa έγραψε:εγώ την παλεύω με μεσουλιντ .. :greetings-waveyellow:
Άμα σε βοηθάει το Mesulid...

Εγώ δεν μπορώ να πάρω Mesulid γιατί με κάνει πολύ σκουντούφλω: πέφτω πάνω στα έπιπλα, πρέπει να κρατιέμαι απ' τους τοίχους... σαν μεθυσμένη πάω. :roll:

Άσε που, την πρώτη φορά που πήρα Mesulid, πριν πολλά χρόνια και πολύ πριν (μάθω για) τη ΣκΠ μου, πήρα μετά και το αυτοκίνητο...
Με -5 χιλ/ώρα γύρισα... Δεν μπορούσα να υπολογίσω πού τελειώνει το δικό μου καπώ και που ξεκινάει το μπροστινό αυτοκίνητο!!!
Θα πρέπει να ήμουν πολύ γελοία οδηγός εκείνο το απόγευμα αλλά ευτυχώς έφτασα σπίτι χωρίς ατύχημα. Έκτοτε το Mesulid μού απαγορεύεται. :-(

:violin:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Εύα την Τρί Νοέμ 08, 2011 4:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #63466  από Εύα
 Τρί Νοέμ 08, 2011 1:35 am
just67 έγραψε:Γεια σας και απο μενα!εγω παιρνω brufen 400(αντιφλεγμονωδες) και depon maximum αναλογα με το σημειο της ενεσης!κανω betaferon!αλλα ρε παιδια τον τελευταιο καιρο εχω ενα ιδιαιτερο θεμα με την αντιδραση στο σημειο της ενεσης! κοκκινηλα, πρηξιμο, φαγουρα, πονος, μελανια, καρουμπαλακι! σε ολα τα σημεια η ιδια αντιδραση! μου ειπαν οτι βοηθαει το μολυβδονερο!
Το Αλουμινόνερο/Μολυβόνερο το παίρνεις σε μπουκαλάκι απ' το φαρμακείο και το διατηρείς στο ψυγείο του σπιτιού σου. Βοηθάει γενικά σε αδιάλυτες ενέσεις (καρουμπαλάκια) και μελανιές (επιφανειακή φλεβική θρόμβωση) ενώ το χρησιμοποιούν ακόμη και σε βρέφη για τα καρουμπαλάκια εμβολίων ή στα μικρά παιδιά, όταν τρώνε τούμπες, να μην μελανιάσουν.

Πρέπει όμως να το ζεστάνεις σε στυλ μπεν-μαρί, να βρέξεις μια γάζα (ή άλλο πανάκι) και να το τοποθετήσεις πάνω στη μελανιά/καρουμπαλάκι. Άφησέ το εκεί μέχρι να κρυώσει το Αλουμινόνερο και ΜΗΝ το τρίβεις. Αυτό μου έκαναν οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο, που είχα πεθάνει απ' τα πρηξίματα και τις μελανιές, και πήγε μια χαρά.

Επίσης, ειδικά για τις μελανιές, υπάρχουν και αλοιφές με βάση την ηπαρίνη ή άλλα ηπαρινοειδή, όπως ήταν το Lasonil-N της Bayer. Βάζεις λίγο πάνω στη μελανιά αρκετές φορές την ημέρα και κάνεις ελάχιστο μασάζ. Είχε έλλειψη στην αγορά κάποια στιγμή, αν δεν έχει επανέλθει, ο φαρμακοποιός θα σού συστήσει κάτι αντίστοιχο.

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο. Εγώ κάνω καθημερινά Copaxone, τσούζει απίστευτα το φάρμακο και μού κάνει καρούμπαλα σαν κάστανα ΜΕΣΑ στο δέρμα. Φεύγουν μετά από 4-5 μέρες χωρίς να κάνω κάτι. Αλλά τότε θα πρέπει να ξανακάνω ένεση στο ίδιο σημείο. Φτου!


:violin:
 #63502  από κατερινα 55
 Τρί Νοέμ 08, 2011 4:38 pm
ΕΥΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙΣ COPAXON;ΕΓΩ ΚΑΝΩ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ.ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ COPAXON ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ.
 #63504  από Εύα
 Τρί Νοέμ 08, 2011 5:12 pm
κατερινα 55 έγραψε:ΕΥΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙΣ COPAXON;ΕΓΩ ΚΑΝΩ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ.ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ COPAXON ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ.
Γεια σου, Κατερίνα!

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Είμαι στο πρώτο κουτί του Copaxone, δηλαδή στον 1ο μήνα. Μάλλον, λοιπόν, είναι πολύ νωρίς για να το έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου. Πολύ παρήγορο, πάντως, ότι μετά από κάποιο διάστημα σταματάει το τσούξιμο. :-)

Παυσίπονα δεν παίρνω για τους μυϊκούς πόνους του Copaxone - το περνάω μόνη μου. Αλλά, όταν πεθαίνω στον πονοκέφαλο, πρέπει κάτι να πάρω, για να μπορώ να σταθώ και να δουλέψω. :handgestures-salute:

Με τα "καρούμπαλα" από το Copaxone τί γίνεται; Σταματάνε κι αυτά να δημιουργούνται, μόλις το συνηθίσει ο οργανισμός; Πολύ θα χαρώ, αν μού πεις ναι, γιατί τώρα πιάνω το σώμα μου και με νιώθω χοντρό σαγρέ κάτω απ' το δέρμα και μάλιστα αποτυχημένο. :handgestures-thumbdown:

Ευχαριστώ,

Εύα
:violin:
 #63509  από κατερινα 55
 Τρί Νοέμ 08, 2011 7:26 pm
ΕΥΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΓΡΕ ΕΙΜΑΙ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΣΑΓΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΟΝΕΡΟ.ΑΝ ΔΩ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ. :character-oldtimer: :character-oldtimer:
 #63512  από Εύα
 Τρί Νοέμ 08, 2011 8:28 pm
κατερινα 55 έγραψε:ΕΥΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΓΡΕ ΕΙΜΑΙ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΣΑΓΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΟΝΕΡΟ.ΑΝ ΔΩ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ. :character-oldtimer: :character-oldtimer:
Σ' ευχαριστώ, Κατερίνα!

Φρόντισε όμως το Αλουμινόνερο/Μολυβόνερο να είναι ΖΕΣΤΟ, όσο το αντέχεις. Αλλιώς δεν κάνει δουλειά - μού το είπαν οι νοηλευτές στο νοσοκομείο το καλοκαίρι.

Καλή Επιτυχία και τα λέμε.

:violin:

Υ.Γ. Δεν άργησες να μού απαντήσεις. ;-)
 #63914  από giannis
 Τρί Νοέμ 15, 2011 9:01 pm
Για πονοκεφάλους/ημικρανίες εγώ παίρνω Egicalm 1000mg. Σε μένα κάνει θαύματα. Μέσα σε ένα τεταρτάκι... Ρωτήστε το γιατρό σας...
 #130414  από Βασω86
 Παρ Αύγ 24, 2018 9:44 am
καλημέρα,
ειμαι σε κριση (απωλεια αισθησης θερμοκρασιας και μουδιασμα στη αριστερη μερια) και εχω επιλεξει να μην παρω κορτιζονη ... το αντιμετοπιζω με βιταμινη d και tumeric ... οσο αντεχω

αλλα ποναω στο ποδι σαν να εχω τενοντιτιδα
σκεφτομαι να παρω mesulid..τουλαχιστον για να μπορω να κοιμηθω
θα κανει τιποτα για πονο λετε? η τσαμπα θα τον παρω...