• ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΠΟΔΙΩΝ (Restless Legs Syndrome)

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #60656  από pelopidas
 Δευ Σεπ 26, 2011 1:02 pm
ναι, αφου εχεις γραψει και το σωστο ονομα
ταλαιπωρει πολλους
μηπως οι νευρολογοι ειπαν οτι δεν ειναι συμπτωμα σκπ ουτε αυτο?
 #60674  από Νικος
 Δευ Σεπ 26, 2011 3:14 pm
Είναι νευρολογική διαταραχή και πρέπει να είναι και πάρα πολύ ενοχλητικό.
Restless Legs Syndrome δεν μου έχει προκύψει (πως το έπαθε?) είχα για κανένα 6μηνο ένα συγγενικό σύνδρομο (periodic limb movement of sleep) το απότομο τίναγμα ενός ποδιού ειδικά λίγο πριν κοιμηθείς.
Όταν μου έλειπε ύπνος και ειδικά αν είχα πιει αλκοόλ εκείνη την μέρα ήταν πιο έντονο μέχρι που έφυγε από μόνο του.
 #60691  από Στάθης
 Δευ Σεπ 26, 2011 8:12 pm
Restless Legs Syndrome είναι αυτό που λέει η λέξη δηλαδή..... κατά την ξεκούραση των ποδιών (rest) θέλεις να κουνάς συνέχεια τα πόδια σου γιατί σε ενοχλούνε (γίνονται δηλαδή restless). Δηλαδή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών γίνεται πιο πολύ αντιληπτό κατά την ώρα που πας για ύπνο κατά την διάρκεια του οποίου συνέχεια θέλεις να κουνάς τα πόδια σου γιατί σε ενοχλούνε.

Αυτό το πρόβλημα το έχω πολλά χρόνια και σχετίζεται άμεσα με την πολλαπλή σκλήρυνση.

Αυτό που εξηγεί ο Teo το η ξαφνική κινητικότητα των ποδιών δεν μου ακούγεται για σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, αλλά για άλλη παρενέργεια της σκλήρυνσης, σύμπτωμα το οποίο γίνεται πολύ χειρότερο αν πίνεις πολλούς καφέδες.

ΑΝ πίνεις κάθε μέρα καφέ, κόψε για καμία βδομάδα ίσως καλυτερέψει αυτό το σύμπτωμα.
 #60692  από billios
 Δευ Σεπ 26, 2011 8:14 pm
ΝΙΚΟ αυτο το ριμαδι το ποδι μου τιναζονταν μεχρι το ταβανι καποτε κι εγω απονηρευτα ελεγα ...κουραστηκα πολλυ σημερα και το σωμα μου παραπονιεται...που να ηξερα....
 #60695  από Νικος
 Δευ Σεπ 26, 2011 8:30 pm
Έχω παίξει καλαμιά στην γωνία του κρεβατιού εξαιτίας αυτής της βλακείας Βασίλη τινάχτηκα στο ταβάνι
ο Στάθης διαχώρισε τα δυο πολύ ωραία η πλειοψηφία που έχει RLS συνήθως εμφανίζει και το δικό μας το αντίστροφο δεν ισχύει
 #60698  από pelopidas
 Δευ Σεπ 26, 2011 10:03 pm
μπορεις ακομα να δοκιμασεις μια ταμπλετα μαγνησιο την ημερα
δες κι αλλο θεμα με το ιδιο ακριβως ονομα στο φορουμ
 #60700  από arianne
 Δευ Σεπ 26, 2011 10:45 pm
ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΕΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΩ,ΞΑΠΛΩΝΩ Κ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ..ΑΑΧΧΧ.ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ..ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΙΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙΣ ΞΥΠΝΑΕΙ..
ΑΡΧΙΚΑ ΠΗΡΑ ΤΟ MIRAPEXIN 0,18MG,ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ..ΚΑΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΛΙ Κ ΑΡΧΙΣΕ Κ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΟ ΧΑΠΙΑ ΤΩΡΑ..ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ Κ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Κ ΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ 3 ΧΑΠΑΚΙΑ(ΜΕΧΡΙ 3 ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ).
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Κ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ Κ ΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΠΑΛΙ.ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ Κ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ,ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ?Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ Κ ΤΑ ΚΟΥΝΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ..
ΜΟΝΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΤΗΝ ΣΚΠ,ΑΡΕΑ Κ ΠΟΥ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΠΟΔΙΑ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ..
ΑΑΑ!!!Κ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΚΑΦΕΣ,ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ Κ ΑΥΤΟ Κ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ..
 #60704  από Στάθης
 Τρί Σεπ 27, 2011 12:27 am
arianne έγραψε:ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ..
ARIANNE αυτό ακριβώς είναι το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών που βιώνω και εγώ, το ότι πρέπει να κουνάω τα πόδια μου για να νιώθω καλύτερα.

Το πρόβλημο του Τεο έιναι λίγο διαφορετικό.... Δηλαδή δεν κουνάει αυτός τα πόδια αλλά όταν ηρεμεί, αρχίζουν και κουνιούνται μόνα τους !

Μας το εξηγεί ο Τέο ¨έχω πολύ συχνά ένα διαρκές νευρικό κούνημα των ποδιών μου.Το κούνημα αυτό το σταματάω όποτε θέλω, αλλά μόλις ξεχαστώ τις περισσότερες φορές αρχίζει ξανά.¨
 #60708  από Γιαννης62
 Τρί Σεπ 27, 2011 1:12 am
παιδια το λεω αλη μια φορα μονο το mirapexin λύνει το πρόβλημα.αρκεί να πάρετε το σωστό ειναι ακριβό δεν το γραφουν ευκολα...πιαστον απο το λαιμό ,θα....το γράψει τι θα κάνει? το λέω γιατί το έζησα.αγριάδες θέλουν με το καλο δεν καταλαβαίνουν