• Ραντεβού...με την ιστορία: Υποπλασία.

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #45809  από Neutralis
 Παρ Δεκ 31, 2010 12:35 pm
Rendezvous: επέμβαση για τον καθετηριασμό σφαγίτιδας φλέβας από τον λαιμό.

Αχρείαστες να είναι και οι κάτωθι πληροφορίες, αλλά τις παραθέτω, θεωρώντας πως είναι πολύ καλή εναλλακτική για όσους έχουν φλέβες που
α. είναι collapsed (επαναστένωσαν σε σημείο να μη χωράει καθετήρας, έπειτα από αγγειοπλαστική)
β. είναι occluded (δημιουργήθηκε εσωτερικά κάποιο εμπόδιο που τις επαναστένωσε, με συνηθέστερα τον θρόμβο ή την υπερπλασία του ενδοθηλίου)

Και το α και το β είναι κακά σενάρια. Τί κάνει ένας επεμβατικός ακτινολόγος, αν είναι μάγκας και δε μπορεί να καθετηριάσει τη σφαγίτιδα λόγω στένωσης;

Εφαρμόζει το ... ραντεβού.

http://www.thisisms.com/ftopicp-147803.html

Καθετήρας με άκρη πλατίνας μπαίνει, μέσω ποδιού, και φτάνει τη σφαγίτιδα. Όσο τη φτάνει. Με μικροεπέμβαση στο λαιμό, ψηλά, εισέρχεται ένας δεύτερος καθετήρας, το "λάσο". Με ρομποτική καθοδήγηση από τον υπέρηχο, ο δεύτερος καθετήρας τραβάει προς τα πάνω τον πρώτο καθετήρα. Μετά αρχίζει το μπαλονάρισμα.

Καλό, ε; Τέτοιον καιρό πέρυσι δεν είχαμε ιδέα τί θα βρίσκαμε στις φλέβες, και φέτος ανοίγουμε και τις πιο πεισματάρικες.

Σε υποπλαστικές φλέβες μπορεί να εφαρμοστεί η ίδια τεχνική. Υποπλαστική είναι η φλέβα που έχει εύρος λιγότερο από 6 χιλιοστά, τη στιγμή που το ιδανικό εύρος για σφαγίτιδες ορίζεται στα 18 χιλιοστά για γυναίκες και 20 για άντρες. Η μεγαλύτερη πρόκληση που εμφανίζει η υποπλαστική φλέβα είναι το elastic recoil. Ξανακλείνει δηλαδή πάρα πολύ εύκολα, εφόσον ποτέ δεν αναπτύχθηκε φυσιολογικά. Δε μπορείς να την ανοίξεις με τη μία όμως, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ρήξης - αν και οι σφαγίτιδες, γενικά, απέδειξαν ότι αντέχουν και υψηλή πίεση.

Πώς ανοίγεις την υποπλασία; Την ανοίγεις προοδευτικά, η τεχνική είναι τεχνική "ωρίμανσης" της φλέβας και εφαρμόζεται ήδη για τη διάνοιξη αρτηριοφλεβικής οδού στους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια. Κάνεις συνεχόμενο μπαλονάρισμα της φλέβας κάθε 2 εβδομάδες, για 2 έως 3 μήνες, χωρίς να περιμένεις να στενώσει η φλέβα, και μέχρι να τη φτάσεις 18-20 χιλιοστά.

Όσο μικρότερο το μπαλονάκι, τόσο μεγαλύτερη η πίεση που ασκείται. Η υποπλασία συχνά συνυπάρχει με βαλβιδική ανεπάρκεια.

Λόγω εκ φύσεως μικρότερης ροής, η υποπλαστική φλέβα έχει πάντα περισσότερες πιθανότητες θρόμβωσης.

Η υποπλασία είναι εμβρυολογική ανωμαλία. Πρέπει να παρακολουθείται, μετά την αγγειοπλαστική, με υπέρηχο τους προσεχείς μήνες: 1,3,6,9,12,18,24,36.

Αυτοί οι Αμερικανοί είναι real cowboys.
 #45811  από FANTOMAS
 Παρ Δεκ 31, 2010 12:40 pm
ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΛΕΠΩ, ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ !!!!!!!! :greetings-waveyellow: :happy-bouncymulticolor:
 #45815  από βάλια
 Παρ Δεκ 31, 2010 1:42 pm
Καταπληκτικό...Για ακόμα μία φορά ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;;Μπορεί να σε ταλαιπώρησε αλλά θα κάνεις την καλύτερη και την εντυπωσιακότερη απελευθέρωση.