• Achtung! Achtung!

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #39902  από Neutralis
 Πέμ Σεπ 23, 2010 1:36 am
Και εγώ μεταφράζω την ενεργή παραπληροφόρηση:
sinnlosen und
gefährlichen Gefäßeingriffen
: μάταιες και επικίνδυνες επεμβάσεις.
wissenschaftlich nicht haltbaren Theorie
: επιστημονικώς μη ισχύουσα θεωρία
keine ausreichenden
Beweise
: δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις

Αν αυτά τα νοηματικά λάθη έγιναν σκόπιμα, μιλάμε για συμφέροντα. Αν δεν έγιναν σκόπιμα, μιλάμε για ημιμάθεια. Και στις δύο περιπτώσεις ο επιστημονικός λόγος πάσχει. Γιατί πολύ απλά και μία νοικοκυρά (me) μπορεί να τους πει πως η διάνοιξη μίας κλειστής φλέβας δεν είναι σε καμία περίπτωση μάταιη, ακόμη και αν είναι άσχετη με σκπ, και ελάχιστα επικίνδυνη (θυμηθείτε την άλλη μας επιλογή, φινγκολιμόντ με ανεπιθύμητη ενέργεια τον καρκίνο), πως η θεωρία έχει αναγνωριστεί εδώ και εννέα μήνες από το Διεθνή Σύνδεσμο Φλεβολογίας, και πως αποδείξεις δεν υπάρχουν αλλά ενδείξεις σίγουρα, με ισχυρότερο χαρτί αυτό της επαναστένωσης (όπου σε ασθενείς με επαναστένωση έχουμε και επανεμφάνιση των συμπτωμάτων).

Sie bewegt sich doch.
 #43299  από LL--MM
 Δευ Νοέμ 15, 2010 1:37 pm
Νευρολόγοι είναι, βρε παιδιά, και μάλιστα γερμανοί, άν πουν οτιδήποτε άλλο ΕΚΤΟΣ από ABSTRUSSER HUMBUG, είναι άξιο θαυμασμού... (Παρακαλώ οι γερμανομαθείς μεταφράστε την έκφραση, εγώ θα'λεγα "χοντροβλακείες" αλλά άν υπάρχει σαφέστερη εκδοχή πολύ θα ήθελα να τη δώ στα ελληνικά...)

Εκτός αυτού, ο πρώτος υπογράφων έχει 3 δημοσιεύσεις στο παμπμεντ, ο δεύτερος 163 ο τρίτος 206 και ο τελευταίος που "άρχισε το όλο θέμα" ΚΑΜΙΑ, προφανώς είναι υπάλληλος εταιριών...