• ΣΚΠ η κατι αλλο;

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130350  από maria4790
 Δευ Ιούλ 30, 2018 3:17 pm
Καλησπερα σε ολους απο μενα. Ειμαι πολυ νεα στη παρεα σας αλλα μου αρεσε πολυ το κλιμα εδω μεσα καθως διαβασα πολλα θεματα στο φορουμ καθως εχω και γω καποια συμπτωματα...

Ολα αρχισαν την περασμενη Πεμπτη πρωι, οπου ξυπνησα και μεσα στη μερα (δουλευω σε εργαστηριο οποτε ειμαι ολη μερα πανω κατω) αρχισα να νιωθω τα πελματα μου περιεργα και τη πλατη-μεση μου να "τραβαει". Ως την Παρασκευη το πρωι ειχε επεκταθει αυτο το σαν "τραβηγμα" σαν υπαισθησια, μεχρι χαμηλα στην κοιλια μου. Πανικοβληθηκα διοτι σε συνδυασμο με τρεξιματα που ειχα για το δεξι μου ματι, φοβηθηκα ΣΚΠ.

Το ματι μου ειχε θολη οραση πριν ενα μηνα αλλα τελικα μετα απο εξετασεις OCT, οπτικα πεδια κτλ κατεληξαν ολα να ειναι καλα κ απλα να ειναι κουρασμενο πολυ.

Το σαββατο το πρωι ξυπνησα με αυτη τη αισθηση, τραβηγματος, σφιξιματος, υπαισθησιας απο τα ποδια ως κατω απο το στηθος. Πηγα στο νοσοκομειο οπου οι αιματος μου ηταν πολυ καλες, και η νευρολογος που με εξετασε δε βρηκε τιποτα περιεργο στην κλινικη εικονα.
Μου συστησε να κανω 3 μαγνητικες (εγκεφαλου, αυχενα και θωρακικης μοιρας). Γυρισα σπιτι και με ξεκουραση ενιωθα πολυ καλυτερα τα συμπτωματα να υποχωρουν σιγα σιγα. Σημερα που επεστρεψα στη δουλεια, και καθησα στην καρεκλα αρχισαν παλι να γινονται χειροτερα.


Η ερωτηση μου ειναι αν ολα αυτα σας φαινονται πιθανα ως ΣΚΠ η κατι αλλο... Ευχαριστω εκ των προτερων!
 #130351  από manolo
 Δευ Ιούλ 30, 2018 11:30 pm
Σαν υπερκόπωση μου φαίνεται και σε έχει κυριεύσει το αχγος,χαλάρωσε πάρε μαγνήσιο και βιταμίνες b και θα συνελθεις,δυστυχώς η σημερινή εποχή που ζούμε, είναι εξαντλητική και την πληρώνει η ψυχή μας και μετα το σωμα μας που την φιλοξενεί.
 #130352  από maria4790
 Τρί Ιούλ 31, 2018 12:58 am
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Στενος μου συγγενης και γιατρος μου ειπε ακριβως το ιδιο, υπερκοπωση. Αλλα και παλι το αγχος ειναι αγχος κ ειδικα οταν τρεχω για διαφορα ασχετα σε γιατρους που τελικα ισως και να μπαινουν σε μια ομπρελα κοινη (στη περιπτωση μας ΣΚΠ)


Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου και θα παρω τις βιταμινες που μου ειπες.. 4μερες δουλεια ακομη κ μετα διακοπες.. ευχομαι να περασουμε καλα :emojis-8:
 #135924  από maria4790
 Τετ Μάιος 17, 2023 10:23 pm
Καλησπέρα παιδιά! Επαναφέρω το νήμα μου από πριν πέντε χρόνια διότι ...μάλλον αυτά τα συμπτώματα που είχα ήταν εν τέλει αδιαγνωστη ΣΚΠ..
Μου είχαν περάσει όλα με τον καιρό αλλά πριν από δύο μισή μήνες , το αριστερό μου χέρι μαζί με την αριστερή πλευρά θώρακα μουδιάσε τελείως, με μυϊκή αδυναμία να το συνοδεύει.
Επισκέφτηκα έναν φυσιατρο που ήταν σίγουρος (λολ) πως ειχα σύνδρομο υπερχρησης του χεριού, προτείνοντας μου φυσιοθεραπεία. Έκανα κάποιες και φρόντιζα να του λέω συνεχώς πως το χέρι μου είναι χαλια σε σημείο να μου πέφτουν πράγματα από τα χέρια , ενώ η φαγούρα στο θώρακα μου προκαλούσε πληγές... Πήγα τελικά σε νευρολογο που μου έγραψε μαγνητικές.. οι οποίες έδειξαν πολυάριθμες εστίες και σε εγκέφαλο κ σε θώρακα.

Είμαι εν αναμονή εισαγωγής σε νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις την Δευτέρα.

Καλωσηρθα στο club i guess