• Αλλαγή φαρμάκου δυστυχώς.

  • Συμβατικές αγωγές ανοσοτροποποίησης και ανοσοκαταστολής για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Συμβατικές αγωγές ανοσοτροποποίησης και ανοσοκαταστολής για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #135841  από Akuma
 Δευ Μαρ 27, 2023 3:01 pm
Καλησπέρα , Μάτα από χρόνια ξαναμπήκα στο φόρουμ που με στήριξε τον πρωί καιρό της διάγνωσης μου! Ω θεοί! Εδώ και 13 χρόνια βρίσκομαι υπό αγωγή με τysabri. Για εμένα είναι το καλύτερο φάρμακο που έχω πάρει. Με κρατάει σταθερή χρόνια τόσο που έχω ξεχάσει ότι νόσω. Σήμερα έμαθα ότι πρέπει να το κόψω και από εκείνη την ώρα απλά κλαίω και φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Δεν έχω μιλήσει με την γιατρό μου για τις εναλλακτικές ακόμα αλλά φοβάμαι ότι θα με βάλει σε χάπι. Υπάρχει κάποιος με παρόμοια εμπειρία να μου πει τη γνώμη του?
 #135844  από Στάθης
 Δευ Μαρ 27, 2023 10:18 pm
Akuma έγραψε: Δευ Μαρ 27, 2023 3:01 pm Καλησπέρα , Μάτα από χρόνια ξαναμπήκα στο φόρουμ που με στήριξε τον πρωί καιρό της διάγνωσης μου! Ω θεοί! Εδώ και 13 χρόνια βρίσκομαι υπό αγωγή με τysabri. Για εμένα είναι το καλύτερο φάρμακο που έχω πάρει. Με κρατάει σταθερή χρόνια τόσο που έχω ξεχάσει ότι νόσω. Σήμερα έμαθα ότι πρέπει να το κόψω και από εκείνη την ώρα απλά κλαίω και φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Δεν έχω μιλήσει με την γιατρό μου για τις εναλλακτικές ακόμα αλλά φοβάμαι ότι θα με βάλει σε χάπι. Υπάρχει κάποιος με παρόμοια εμπειρία να μου πει τη γνώμη του?

Εκτός από το tysabri, όσο ήσουν στην αγωγή του, τι άλλα πράγματα έκανες για την υγεία σου? Για παράδειγμα πρόσεχες την διατροφή, έκανες άσκηση?
 #135848  από Akuma
 Τετ Μαρ 29, 2023 1:38 pm
Τίποτα απολύτως δεν έκανα δεν κάνω. Καπνίζω πολύ τρώω ανθυγιεινα και λάθος ώρες δεν γυμνάζομαι ποτέ! Προφανώς χτυπάω το κεφάλι μου τώρα.... Και δεν ξέρω καν αν ισχύει το πότε δεν είναι αργά!
 #135849  από Στάθης
 Τετ Μαρ 29, 2023 5:43 pm
Akuma έγραψε: Τετ Μαρ 29, 2023 1:38 pm Τίποτα απολύτως δεν έκανα δεν κάνω. Καπνίζω πολύ τρώω ανθυγιεινα και λάθος ώρες δεν γυμνάζομαι ποτέ! Προφανώς χτυπάω το κεφάλι μου τώρα.... Και δεν ξέρω καν αν ισχύει το πότε δεν είναι αργά!

Εννοείται ότι, ποτέ δεν αργά. Η καθοδήγηση του νευρολόγου σου, ως την πραγματική υγεία του Κεντρικού Νευρικού σου Συστήματος ήταν και μάλλον είναι ανύπαρκτη. Παράλληλα, έχει πάρει ένα αρκετά παχυλό ποσό σε ευρώ ως μπόνους από τα τόσα χρόνια που έπαιρνες το φάρμακο. Οι (περισσότεροι) νευρολόγοι δεν μας προσφέρουν τίποτα, ενώ υπάρχει τεράστια βοήθεια που μπορούν να μας προσφέρουν, ακρεί να μας μάθουν να προσέχουμε περισσότερο τον εαυτό μας.

Ας ξεκινήσουμε, να προσφέρουμε εμείς αγάπη στον εαυτό μας. Ξεκίνα κάπως να συμμαζεύεις τα κομμάτια σου. Λίγο φυσιοθεραπεία και καλύτερη διατροφή. Ακολούθα κάποια σεμινάρια μήπως μειώσεις το τσιγάρο. Ξεκίνα λίγο CBD, κουρκουμά, μαγνήσιο και βγες λίγο κάθε μέρα στον ήλιο (Βιταμίνη D). Ποτέ δεν είναι αργά.
 #135881  από Chrispk
 Κυρ Απρ 23, 2023 10:35 pm
Η αλλαγή φαρμάκου είναι πραγματικά πολύ ψυχοφθόρα, ιδιαίτερα όταν αναγκάζεσαι να αλλάξεις κάτι που δουλεύει. Από την άλλη όμως έχουν βγει αρκετά φάρμακα με σχετικά καλή σχέση αποτελεσματικότητας-ασφαλείας όποτε σκέψου το και λίγο θετικά.