• Ο Αγώνας μου

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #135604  από Στάθης
 Τετ Νοέμ 02, 2022 8:32 pm
Μου είχε πει κάποτε μια καλή ψυχή στην ερώτηση μου "Τι να κάνω;"

"Κολύμπι."

Αυτή η καλή ψυχή, ήταν ο Ιησούς Χριστός, μέσα από ένα σημαδιακό όνειρο που είδα το 2017 στα Μετέωρα.

Από εκείνη την μέρα δεν έχω σταματήσει να κολυμπώ. Η πάθηση μου βάζει διαρκώς δύσκολα εμπόδια προς εκείνη την οδηγία. Δεν σταματώ. Προσπαθώ με θάρρος να με εξαγνίσω μέσα στο νερό΄. Δεν σταματάω να πιστεύω. Να μελετάω. Να ψάχνω. Να θέλω κάτι που μπορεί να με φέρει πιο κοντά στην Ζωή. Στην Ύπαρξη. Αυτό πιστεύω προσωποποιεί και ο Χριστός.

Έχω κάνει πολλά λάθη, ζητάω συγνώμη. Τα πληρώνω και θα τα πληρώνω. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος να γίνω καλά. Αλλά τελικά καλά είμαι με την σκέψη. Μια σκέψη. "Αφού μπορώ και κολυμπάω, είμαι καλά". Είμαι δηλαδή, υπάρχω, με νιώθω. Το κολύμπι είναι δικό μου.
Ποιο είναι το δικό σου;

Το σύστημα μας ρίχνει διαρκώς στην αναισθησία, ο άτακτος και φοβικός μας εαυτός δηλαδή. Αυτόν έχω να ξεπεράσω. Ίσως και εσύ.
Μπορώ να το καταφέρω, ας έχω χάσει τόσους αγώνες. Μόνο έτσι μπορώ να μάθω να νικάω. Και θα νικήσω των Αγώνα ! Κάθε μέρα.
christ.jpg
christ.jpg (158.47 KiB) Προβλήθηκε 1188 φορές
 #135812  από Στάθης
 Τετ Μαρ 08, 2023 7:32 pm
8 Μαρτίου 2023. Είναι σημαδιακή ημερομηνία, όχι μόνο για τις γυναίκες τις οποίες και να χαιρόμαστε !

Ήταν 8 Μαρτίου του 2018, όταν αποφάσισα ότι θα κρατήσω τον Λόγο αυτόν ιερό, ότι θα κολυμπώ χειμώνα-καλοκαίρι ακόμα και με κίνδυνο την Ζωή μου (από το κρύο), 5 χρόνια αδιάκοπης κολύμβησης.

ο Χριστός μια λέξη μου φανέρωσε. "κολύμπι". Γιατί, ποιος είναι ο λόγος που το όνειρό μου έδειξε αυτό τον Δρόμο.

Ο Αγώνας μου μάλλον είναι ένα στοίχημα, μια προσπάθεια της Ζωής (μέσα από τον Χριστό), να με κάνει πιο ΔΥΝΑΤΟ από την πάθηση, από οποιαδήποτε πάθηση. Προπάντων, να με κάνει πιο ΔΥΝΑΤΟ από τους φόβους μου. Να με κάνει πιο δυνατό από τα πάθη μου. Ίσως το μήνυμα τελικά, να είναι αυτό:

Να μην ζητάω από την Ζωή να με Θεραπεύσει, αλλά να ζητάω από την Ζωή την ΔΥΝΑΜΗ να ξεπερνάω τις δυσκολίες της.

Σαν τον Χριστό δηλαδή.

Αυτή ίσως είναι και η καλύτερη συμβουλή της Καρδίας μου. Να μένουμε προσηλωμένοι σε μια πρακτική, που μας βοηθάει να ξεπερνάμε τους φόβους μας, 'εν τέλη' τον φόβο του σωματικού μας θανάτου. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αφυπνίσουμε την ΔΥΝΑΜΗ την οποία ΟΛΟΙ έχουμε μέσα μας.
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (137.91 KiB) Προβλήθηκε 932 φορές
 #135814  από Rafael
 Πέμ Μαρ 09, 2023 11:40 am
Βρε Στάθη μου οι αναρτήσεις σου γεμίζουν φως τη ψυχή μου
Ειλικρινά να σε έχει ο Θεός καλά και να συνεχίζεις πάντα έτσι ..κάποιες μέρες που σκέφτομαι το μέλλον μου και βλέπω μαύρα χρώματα βοηθάς να ξαναβάλω χρωμα :emojis-5: