• ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #112082  από ΑΛΕΞΗΣ
 Τετ Ιούλ 01, 2015 11:23 pm
ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ
ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑ ΕΚΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ TYSABRI. ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ JC ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ FAMPYRA TO ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗ ΒΑΔΙΣΗ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΟΠΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΥΤΗ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ FAMPYRA ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΜΕΣΩΣ.
ΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝΑ, ΕΙΧΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΑΓΚΩΣΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΜΝΗΣΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΝΤΙΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΘΩ.
ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΩ, ΜΑΛΛΩΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΕ?

ΦΙΛΙΚΑ
ΑΛΕΞΗΣ
 #112083  από Στάθης
 Τετ Ιούλ 01, 2015 11:32 pm
Καλησπέρα Αλέξη,
είναι απίστευτο αυτό που διαβάζω. Καμιά φορά μπορεί να μας πάνε πίσω τα φάρμακα, δυστυχώς. Έζησα παρενέργειες και εγώ άλλου τύπου, στο θέμα μας όμως:

Οι επιληπτικές κρίσεις είναι πιο συχνές σε άτομα που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας (MS). Η συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων σε άτομα χωρίς MS εκτιμάται ότι είναι μικρότερο από 1%, ενώ περίπου 2-3% των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας πιστεύεται ότι έχουν ενεργές κρίσεις. Έως 8% με ΣΚΠ εκτιμάται ότι έχουν ζήσει έστω και κρίση.

Κάποιες μελέτες και άρθρα πάνω στο θέμα:
http://www.mayoclinic.org/multiple-scle ... q-20058138
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11266015
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2748351/

Μπορεί να φταίνε πολλά για τέτοιου είδους παρενέργειες ... αλλά το σίγουρο είναι όσο λιγότερα φάρμακα παίρνουμε τόσο το καλύτερο. Δημιουργούν ταλαιπωρία τα άτιμα όταν αρχίζουν και μαζεύονται πολλά. :emojis-16:

Σου εύχομαι καλή δύναμη Αλέξη.
 #135586  από ΕΡΑΤΩ ΚΟΝΔΥΛΗ ΣΑΡΙΚΑ
 Τρί Οκτ 18, 2022 2:19 pm
Καλησπέρα... διαγνώστηκα με σκπ πριν ενα χρονο με την αφορμή μιας κρισης επιληψίας που δεν ειχα ξαναπαθει. Αυτή η " πρώτη" που με εστειλε στο νοσοκομειό ήταν με τα όλα της... αφροι δαγκωμένες γλώσσες και δεν συμμαζευεται! Ομως... εδω και χρονια συμβαινουν αραια και που και κατι αλλα πραγματακια πιο "απλά" και συντομα που στην αρχη θυμιζαν πιο πολύ κρισεις πανικου... τωρα καταλήξαμε στα αντιεπιληπτικα όμως... τωρα ξεκινάω τη θεραπεία... για να δουμε... τι άλλο θα με βρει! Συμβαίνει παντως αν ειμαι δειγμα εγώ...