• Εμβόλιο κατά COVID και ΣΚΠ

  • Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
 #134593  από Dimitra1979
 Τετ Νοέμ 17, 2021 6:43 pm
Καλησπέρα,

Έχω διαγνωστεί με ΣΚΠ από το 2019. Έκανα και τις 2 δόσεις του εμβολίου Pfizer και τώρα 4 μήνες μετά από την δεύτερη δόση έχω αρχίσει κι έχω ενοχλήσεις που δεν τις είχα πριν. Πήγα σε ΩΡΛ για τον λαβύρινθο, σε ορθοπαιδικό γιατί δείχνει να είναι πιασμένο νεύρο και σε νευρολόγο και οι 3 μου είπαν ότι είμαι μια χαρά. Τα θέματα που αντιμετωπίζω είναι σχετικά με την ισορροπία μου, κάτι νευρικούς πόνους στην αριστερή πλευρά και πολλούς ιλίγγους. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο άλλο μέλος με αυτή την εικόνα.

Ευχαριστώ
 #134812  από hope
 Τρί Ιαν 11, 2022 1:41 am
Καλησπέρα! Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν εναντίον του εμβολίου ούτε να πάρω κόσμο στον λαιμό μου αλλά η αλήθεια είναι οτι έχω δει δραματική χειροτέρευση της νόσου η οποία χρονικά συμπίπτει με την δεύτερη δ΄όση του εμβολίου. Όχι αμέσως αλλά σταδιακά.
Δεν μπορώ να το αποδείξω δεν ξέρω καν αν φταίει αυτό ( ενοχλήσεις είχα μήνες πριν ) ή αν είναι σύμπτωση αλλά αυτή είναι η εμπειρία μου.
 #135589  από babis frikarismenos
 Τετ Οκτ 19, 2022 12:33 pm
:smile-sadsmile: Αν υπάρχει και άλλος ..χαμός έγινε με τα εμβόλια, 3 δόσεις έκανα και το πλήρωσα ακριβα ...βαρύ ίλιγγο και νοσηλεία 2 εβδομάδες παρακαλώ..6 ημέρες κορτιζόνη και δέκα ημέρες nootrop .Εδώ πάταγα 2 μέτρα παραπέρα βρισκόμουν. Μιλάμε για πολύ σοβαρό ζάλισμα, εμφανίστηκε νέα εστία και έπαθα ίλιγγο σε βαριά μορφή. :emojis-21:
ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ. ΜΑΚΡΙΑ.
 #135693  από bude
 Παρ Ιαν 20, 2023 6:18 pm
Εγώ δεν το ήθελα αλλα έκανα το εμβόλιο της μοντέρνα. Όλα πήγαν καλά και δεν είχα καμια παρενέργεια. 1,5 μήνα μετά άρχησαν όλα. Τα συμπτώματα της ms αυξήθηκαν σιγά σιγά κατα 100%.Η ισορροπία μου είναι χάλια και η κουραση.20 μέτρα και κουράζομαι. Αυτά ξεκίνησαν τον χειμώνα και το καλοκαίρι ήταν το πιο μαρτυρικό... Επρεπε να κρατιέμαι για να κατέβω τιες σκάλες, κουραση, ζέστη, δεν έβγαινα απο το σπίτι, άλλαξε όλη μου η ζωή προς το χειρότερο.Απο τον Οκτώβριο κάπως καλύτερα αλλα όχι όπως παλια.Η μαγνητική καλή, καμια ενεργή εστία. Άλλη δόση πάντως δεν κάνω με τίποτα.....Α και 2 φορές κόλλησα τον ιο.Τον πέρασα χαλαρά σαν κρύωμα.Αλλα ποπυ να τα πω; Οι γιατροί λένε πως είναι καταπληκτικο το εμβόλιο που μου άλλαξε τη ζωή.
 #135694  από babis frikarismenos
 Παρ Ιαν 20, 2023 6:54 pm
Έχεις δίκιο.. μακριά όχι ξανά εμβόλιο,μας πείραξαν εμάς τελικά..να περνάμε καλά και μακριά από στεναχώρια,.. όσο μπορούμε :emojis-8: :emojis-8:
 #135698  από Sunlight
 Τρί Ιαν 24, 2023 4:04 am
2 δόσεις μοντέρνα και 1 φάιζερ πέρυσι τον Γενάρη. Ίλιγγος περιστροφικός μήνα συνεχόμενα. Φεύγει και γυρίζει πάλι πίσω για 20 μέρες έξτρα. Νέες εστίες από το πουθενά και από ιντερφερόνη απευθείας σε μονοκλωνικο. ΜΑΚΡΙΑ! Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή! Ανάθεμα τους γιατρούς που έλεγαν ότι εμείς επιβάλεται να το κάνουμε! Ανάθεμα την λογική μου που την άκουσα σκεπτόμενος πως "αν δεν ακούσω τον γιατρό, ποιον θα ακούσω; Τον μπακάλη;;" Ε ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΎΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ! Ανάθεμα! Μας πήραν στον λαιμό τους.
 #135700  από babis frikarismenos
 Τρί Ιαν 24, 2023 10:08 am
Ακριβώς και εγώ το μετάνιωσα..δεν ξανακάνω, τους ακούσαμε κ τί έγινε όλους με την σκλήρυνση μας πείραξε,δεν νομίζω να χρωστουσαμε κάτι. :smile-envy:
 #135701  από Στάθης
 Τρί Ιαν 24, 2023 6:44 pm
babis frikarismenos έγραψε: Τρί Ιαν 24, 2023 10:08 am Ακριβώς και εγώ το μετάνιωσα..δεν ξανακάνω, τους ακούσαμε κ τί έγινε όλους με την σκλήρυνση μας πείραξε,δεν νομίζω να χρωστουσαμε κάτι. :smile-envy:
Όταν ξεκίνησαν τα εμβόλια COVID, ένιωσα ότι όλος ο πληθυσμός θα περάσει αυτό που περνάμε εμείς με τα Betaferon, Rebif, Tysabri, Copaxone, Ocervus, Aubaugio κτλ. Δηλαδή θα γίνει ένα μαζικό πείραμα σε όλο το πλανήτη, μαζικής ήπιας μετάλλαξης, εύκολα και γρήγορα χωρίς εναλλακτική. Δεν πρότειναν ποτέ εναλλακτική. Το ίδιο κάνουν και με εμάς χρόνια μέσο της ανοσο-τροποποίησης. Μας πείθουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και μας οδηγούν θέλοντας και μη, στο δικό τους μονοπάτι, της (ανοσο)τροποποίησης-μετάλλαξης. Υπάρχει όμως ο Δρόμος της ανοσο-εκπαίδευσης, της ενδυνάμωσης, της κίνησης, της κάθαρσης - ένας πολύ καλύτερος δρόμος πιστεύω, για την Ύπαρξή μας, την ζωή μας.

Ο χειρότερες εχθρός μας είναι ο φόβος. Ο φόβος μας οδηγεί στα αθέμιτα μονοπάτια τους.

ΥΓ. Η pfizer είναι ιδιωτική εταιρεία πολλών δισ. ευρώ, και σήμερα είναι πολύ πιο πλούσια. Εμείς απεναντίας...
 #135702  από babis frikarismenos
 Τρί Ιαν 24, 2023 7:02 pm
Ακριβώς, δυστυχώς.. αλλά πάθαμε και μάθαμε, δεν ξανακάνουμε με τα λαμόγια πια.. :emojis-13:
 #136154  από hope
 Τετ Αύγ 09, 2023 8:18 pm
Παιδιά εγώ μετά το εμβόλιο ήταν σα να απέκτησα άλλη πάθηση. Καμία σχέση με το πως ήμουν πριν.
'Έπαθα βαρύτατη υποτροπή από την οποία δόξα Τω Θεώ συνήλθα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι όπως πριν. Αναγκάστηκα και μπήκα στο ocrevus ενώ πριν ήμουν στο copaxone.
Το σφάλμα μου είναι ότι ενώ υπάρχει υπηρεσία που παίρνεις τηλέφωνο και αναφέρεις τις παρενέργειες που σου προκάλεσε ένα φάρμακο δεν πήρα να το αναφέρω. Νομίζω ότι αυτό έπρεπε να είχαμε κάνει όλοι.