• Παλεύοντας με φοβία και κρίσεις πανικού

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #135688  από Γιωτα32
 Σάβ Ιαν 14, 2023 5:03 pm
Καλησπερα στην ομάδα , είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα που με ταλαιπωρεί . Ονομάζομαι Γιωτα και είμαι 32 χρόνων . Εγώ και ο άντρας μου πριν 3 χρόνια ανοίξαμε ένα μαγαζί και δουλεύουμε μαζί . Παράτησα την δουλειά και τα πάντα για να τον βοηθήσω βλέποντας βέβαια μακροπρόθεσμα πως θα καταφέρναμε ότι καλό , μια ασφαλεια για τα μελλοντικά μας παιδιά . Τον πρώτο χρόνο όλα καλά … μετά ξεκίνησε η κάτω βόλτα . Μην σας τα πολυλογώ εν μέρη από το πολύ στρες έχω κρίσεις πανικού , νιώθω ότι θα πεθάνω , δεν μπορώ να χαρώ τίποτα τον τελευταίο καιρό . Είμαι σαν θεατησ Στην ζωή μου , ξαφνικά μου δημιουργήθηκε μια φοβία πως είμαι άρρωστη , άρχισα να φοβάμαι για τπν άντρα μου για την μαμά μου τα αδέρφια μου. Πήγα σε ψυχολόγο πριν ένα μήνα , μπορώ να πω πως κάπως διαχειρίζομαι τις κρίσεις πανικού αλλά μου έκανε κάτι άλλο εντύπωση και θέλω εδώ την συμβουλή σας
Αρχικά από την πρώτη κιόλας συνέδρια η ψυχολόγος μου άρχισε να μου μιλάει για δικά της βιώματα και πτι ήταν σε αγωγή αντικαταθλιπτική . Έπειτα από 3-4 συνεδρίες ξεκίνησε να μου μιλάει για τα αγχολυτικα . Ξεκίνησε να μου λέει του τύπου “ Δεν θέλεις να σταματήσεις να νιώθεις έτσι όπως μου περιγράφεις ; Τα αγχολυτικά δεν είναι ταμπού “ εγώ τρόμαξα στην αρχή. Έπειτα άρχισα να σκέφτομαι αν είναι σωστή η προσέγγιση της . Να μου λέει πτι εκείνη πέρνει αντικαταθλιπτικά και από την :η σχεδόν συνέδρια να Ε συμβουλεύει να πάρω αγχολυτικά. :/ Μου έκλεισε ένα ραντεβού με ψυχίατρο να μιλήσω και μαζί του για να μου πει την γνώμη του . Λέω οκ , ας το κάνω ρε παιδί μου . Εγώ γενικότερα έχω στρεσαριστει με το μαγαζί . Δεν θέλω ούτε απ έξω να περνάω , το πουλάμε όμως επιτέλους . Είμαστε στην αναμονή . Αν δεν φύγει αυτό απ ρο κεφάλι μου δεν θα ηρεμήσω ΠΟΤΕ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Θα εκτιμήσω πολύ την άποψη σας όσο αφορά την ψυχολόγο.
 #135689  από Στάθης
 Σάβ Ιαν 14, 2023 10:34 pm
Αφού έχετε κινηθεί για την πώληση το εν λόγου καταστήματος, αυτό είναι κάπως εφησυχαστικό. Όσο για τον/την ψυχολόγο, είναι λογικό που σου πρότεινε αγχολυτικό αφού το έχουν πολύ εύκολο. Αλλά μπορείς και εσύ να το ψάξεις λίγο ως προς τους φυσικούς τρόπους ή εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσεις την ψυχολογία σου, σε περιόδους που το χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, σπουδαίο φυσικό αγχολυτικό θεωρείται το CBD λαδάκι το οποίο μπορεί κανείς να το βρει αρκετά εύκολα πλέον. Δεν είναι τοξικό, ούτε εθιστικό, κάνει σπουδαία δουλειά ως προς το άγχος αλλά και πολλά άλλα συμπτώματα, όπως την βελτίωση της νοητικής κόπωσης.

Όταν ένας ψυχολόγος μας προτρέπει προς μια κατεύθυνση, μπορούμε να ψάξουμε για φυσικούς τρόπους να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ως ανταπάντηση σε φάρμακα εθιστικά, τοξικά κτλ. όπως είναι τα Lexotanil, Xanax, Stilnox κτλ.... Ειδικά στην πολλαπλή σκλήρυνση, οι νευρολόγοι το παρακάνουν με τα φάρμακα.

Καλή δύναμη Γιώτα, εύχομαι να μπορέσεις να βρεις γρήγορα την ισορροπία σου, χωρίς άγχος και φόβο.
 #135691  από Debbie_Downer
 Τρί Ιαν 17, 2023 6:12 pm
Εγώ πέρασα έντονες κρίσεις πανικού μετά την πρώτη καραντίνα, σε σημείο να μην μπορώ να βγω από το σπίτι μόνη μου. Πηγαινα ήδη σε ψυχολόγο η οποία δε με ώθησε ποτέ τόσο εμφανώς να πάω στον ψυχίατρο αλλά εγώ έφτασα στο σημείο να μην αντέχω και της ζήτησα να μου συστήσει κάποιον. Τελικά πήρα και αγχολυτικά για λίγο και αντικαταθλιπτικά δυο χρόνια και ξεπέρασα τις κρίσεις.
Τώρα ο καθένας έχει τον τρόπο του, αν εσένα σε ενοχλεί και νιώθεις πίεση ίσως πρέπει να πας αλλού, είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα του ψυχολόγου και πρέπει να νιώθεις απόλυτη ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία, αν θες λεπτομέρειες στείλε μου και προσωπικό μήνυμα. Κουράγιο και θα περάσουν όλα, σημασία έχει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και να μην το αγνοούμε. Δοκιμασε και φυσικούς τρόπους και θα δεις τι θέλει το σώμα σου.