• Αποτελέσματα παρακέντησης, ολιγοκλωνικες τυπου 4& απορίες...

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135643  από Μ.M
 Τετ Δεκ 07, 2022 2:22 am
Παιδιά καλησπέρα!
Θα ήθελα τα φώτα σας για ακόμη μια φορά...
Έχω συμπτώματα που θυμίζουν σκλήρυνση εδώ κ 4 χρόνια περίπου. Με εξάρσεις κ υφέσεις και μια σταδιακή χειροτέρευση με τα χρονια. Είναι εμφανή τα συμπτώματα κ εχω αρκετα ευρηματα στην κλινικη εξεταση. Μου έκαναν παρακέντηση, εξετάσεις αίματος κ εστειλαν για γενετικο ελεγχο στο εξωτερικο. Η παρακεντηση εδειξε ολιγοκλωνικες ζωνες τυπου 4. Οι μαγνητικες που ειχα κανει 1,5 χρονο πριν δεν ειχαν δειξει κατι κ στηριχτηκαμε σε αυτες για την ωρα. Δεν μου ειπαν κατι...μου ειπαν λογω εντονων συμπτωματων κ κλινικης εικονας θα με παρακολουθουν ανα τακτα διαστηματα για την πορεια μου. Σε 6 μηνες ξανα εισαγωγη και εως τοτε να παιρνω μαγνησιο την περιοδο των εξαρσεων. Καταλαβαινετε τίποτα απ ολα αυτα?? Οι ολιγοκλωνικες τυπου 4 απ οτι διαβασα δεν σχετιζονται με σκπ. Εχει τυχει σε κανεναν να εχει ολιγοκλωνικες τυπου 4, να εχει συμπτωματολογια της σκπ κ να εβγαλε ακρη απο τι προερχονται???
Ευχαριστω εκ των προτέρων!!
 #135896  από user207
 Κυρ Απρ 30, 2023 10:19 pm
Αν δεν κάνω λάθος .. οι τύπου 1 είναι λοίμωξη συστηματική , τύπου 2&3 ms , τύπου 4 μυέλωμα ?? Δεν είναι σίγουρος αλλά κάτι τέτοιο νομίζω ο γιατρός θα πει
 #135898  από Μ.M
 Τρί Μάιος 02, 2023 2:35 am
User207 σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μπήκα κοίταξα λίγο τι είναι μυέλωμα γιατί δεν είχα ιδέα, αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο... ταίριαζαν κάποια (λίγα κ πολύ γενικά) συμπτώματα αλλά το αποκλείω νομίζω...εκτός κ αν υπάρχουν πολλά διαφορετικά που αποκαλούνται μυέλωμα κ εγώ διάβασα κάτι άλλο, από αυτό στο οποίο αναφέρεσαι....Ιούνιο που θα πάω για την "ανά 6μηνο παρακολούθηση" που μου είπαν απ το νοσοκομείο, ελπίζω να με ενημερώσουν οι γιατροί τι με ταλαιπωρεί τόσο....θα έχουν βγει και κάποια αποτελέσματα που αναμένουμε (γενετικά) έως τότε. Ίσως πάρω κάποια απάντηση! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση πάντως!!! Να είσαι καλά εύχομαι!!!
 #136039  από user207
 Σάβ Ιούλ 01, 2023 12:40 pm
Aν μπορείς να μην ασχολείσαι και να χαίρεσαι τη ζωή σου το καλύτερο θα είναι .. Αν γίνεται ... Μυέλωμα είναι κακοήθεια στο αίμα και συνήθως ξεκινά με οσφυαλγία δηλαδή πόνο στη μέση ανεξήγητο... Δεν είναι γιατρός αλλά τα είχα διαβάσει τότε .. το καλύτερο είναι αν μπορείς να είσαι μακρυά από γιατρούς
 #136136  από Μ.M
 Τρί Αύγ 01, 2023 3:14 am
User207 σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο...ούτε 1 στο 1.000.000 δεν δίνω πιθανότητες για μυέλωμα αν είναι αυτό που λες. Όσο για το άλλο θέμα, τη ζωή μου ευτυχώς την ζω στο φουλ (εκτός απ τις φάσεις με τις εξάρσεις που δεν ακολουθεί το σώμα) και είμαι δόξα το Θεό πολύ καλά! Παράπονο δεν έχω κανένα! Τις φάσεις του πανικού με τα πρωτόγνωρα συμπτώματα, τις ξεπέρασα γιατί πλέον όλα μου είναι γνωστά και οικεία. Δεν τρομάζω πλέον με όλα αυτά. Οι γιατροί ωστόσο είναι αναγκαίο κακό κάποιες φορές! Βιτσιόζα δεν είμαι πάντως!!!!!!!!δηλαδή θα προτιμούσα να χρησιμοποιώ τα χρήματά μου σε οτιδήποτε άλλο, παρά να τα χαλάω σε γιατρούς κ εξετάσεις - 10 λεπτά- 80ευρω :emojis-1: γεια σας........!!!!! ούτε τα ιατρεία και τα νοσοκομεία με δελεάζουν σαν χώροι επίσης :emojis-1: