• Το καλύτερο φάρμακο... ένα κατοικίδιο.

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #135612  από Στάθης
 Τετ Νοέμ 09, 2022 7:44 pm
Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να γράψω για ένα υπέροχο πλάσμα που με συνοδεύει, μια γάτα την Μίτσι. Η Μίτσι με βοηθάει διαρκώς στο να κατανοήσω γιατί είναι σημαντικό να έχω μια τέτοια συνοδεία στην ζωή μου, Η διαχείριση και θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, χρειάζεται κάποια υπερόπλα και πιστεύω ότι με το να ανεβάζω την ποιότητα ζωής μου, βοηθάω και την πάθηση. Το κατοικίδιο είναι μακράν... ένα τέτοιο όπλο πιστεύω.

Ναι, φαντάζομαι πολύ από εσάς έχουν όχι μόνο ένα, αλλά πολλά κατοικίδια. Έχετε ήδη νιώσει πως ένα κατοικίδιο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο σας προς το καλύτερο.
Μου αρέσω να γράφω για αυτά που με βοηθούν στο να θεραπεύεται η ψυχή μου και να ακολουθεί το σώμα.
DSC_00861.jpg
DSC_00861.jpg (45.35 KiB) Προβλήθηκε 1024 φορές
Η Μίτσι, παρατηρώ ότι με βοηθάει να κινούμε πιο εντατικά. Παίζοντας μαζί της, νιώθω ότι με βοηθάει να ξεκολλάω από την στατικότητα. Μόνο που την βλέπω ώρες ώρες, θέλω απλά να κινηθώ, να την αγκαλιάσω, να την πειράξω... και πάει λέγοντας. Η καθαριότητά και τα έξοδα της είναι σε λογικά πλαίσια, δεν με κουράζει.
IMG_09641.jpg
IMG_09641.jpg (132.15 KiB) Προβλήθηκε 1024 φορές
Αυτή η χαρά που νιώθω, έστω στιγμιαία όταν κάνει κάτι αστείο, ή όταν περιφέρεται με νάζι στα πόδια μου, είναι όλα τα λεφτά. Μάλιστα αυτή η κίνηση της γάτας, διεγείρει τα νεύρα των ποδιών μου, κάτι ιδιαίτερα ευεργετικό για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Γενικά το άγγιγμα της γούνας της γάτας είναι πολύ ευεργετικό για τα νεύρα μου. Όπως επίσης είναι και το 'πουρ πουρ'. Δεν γνωρίζω σε τι trance μπαίνει η γάτα όταν το κάνει, αλλά στιγμιαία νιώθω ότι αν ο παράδεισος έχει ήχους, ένας θα είναι αυτός.
DSC_01181.jpg
DSC_01181.jpg (45.56 KiB) Προβλήθηκε 1024 φορές
Ξεχνώντας για λίγο 'τα προβλήματα' εστιάζοντας σε αυτήν, η ψυχολογία μου σαφώς και παίρνει μια ανάσα. Αυτό θεωρώ είναι επίσης ευεργετικό για την ΣΚΠ. Η Μίτσι, έχει τη μαγική δύναμη να με κάνει να επιστρέφω στο παρόν, στη στιγμή. Εκεί λένε βρίσκεται η γενναιοδωρία της θεραπείας, στο παρόν.
DSC_00981.jpg
DSC_00981.jpg (31.41 KiB) Προβλήθηκε 1024 φορές
Γενικά η συμπεριφορά όλων των κατοικίδιων είναι πολύ παρόν και παρατηρώντας αυτό, πόσα έμπρακτα μαθαίνω. Ειδικά για το πόσο αχρείαστα πολύπλοκη έχω κάνει την ζωή μου και την πάθηση μέσα στο μυαλό μου.

Για όποιον δεν έχει ένα κατοικίδιο, του προτείνω ανεπιφύλακτα μια γατούλα. Ένα μικρό αδεσποτάκι ήταν και η Μίτσι.
mitsi.jpg
mitsi.jpg (169.48 KiB) Προβλήθηκε 1015 φορές
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και την δικιά σας ιστορία, για το δικό σας κατοικίδιο και κατά πόσο σας βοηθάει !
 #135618  από pocahontas
 Παρ Νοέμ 11, 2022 2:54 am
Να τη χαιρεσαι την κουκλα σου!
Η παρεα των ζωων ειναι η καλυτερη ψυχοθεραπεια, ενας λογος παραπανω και για μας να εχουμε ενα κατοικιδιο μιας που προσπαθουμε να κραταμε ψηλα την ψυχολογια μας.
Εχω σχεδον 20 χρονια ΣΚΠ κι απο την αρχη ειχα ζωα. Και σκυλια και γατια και φοβερο κολλημα μαζι τους, μελη της οικογενειας μου. Για την ακριβεια αυτη ειναι η οικογενεια μου.
Τωρα εχω ενα σκυλο και 2 γατες
 #135632  από Panagiotan
 Σάβ Νοέμ 19, 2022 8:01 pm
Καλησπέρα και από εμένα! Σας παρακολουθώ πολύ καιρό αλλά δεν έχω γράψει ποτέ. Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα κάποια στιγμή Στάθη. Είμαι 42 στα 43 και από την ηλικία των 5 έχω πάθει διαφορά περιστατικά, όπως παράλυση στο πόδι για ένα μήνα στην ηλικία των 5, των 6 και των 7. Πάντα καλοκαίρι στις διακοπές και οι γιατροί λέγανε πάντα υπερκόπωση. Πιστεύω ότι τα προβλήματα μου ξεκίνησαν μετά τη Πέμπτη δόση του εμβολίου της πολιομυελιτιδας καθώς λίγες μέρες μετά νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο με σπασμούς και πολύ υψηλό πυρετό και τι ίδιο καλοκαίρι είχα το πρώτο περιστατικό με το αριστερό μου πόδι να είναι νεκρό. Συνέχισα τη ζωή μου αλλά κάθε φορά που εκανα εμβόλιο όπως της ηπατίτιδας και μετά τα εμβόλια του στρατού πάντα κάτι πάθαινα. Στο στρατό πάλι εξετάσεις (εκτός από μαγνητική), πάλι υπερκόπωση. Αργότερα στα 24 πάλι παράλυση στο αριστερό πόδι και επειδή εργαζόμουν σαν οδηγός και είχε πολύ κουβάλημα μου λέγανε μυικος σπασμος στη μέση χωρίς όμως να δείχνουν οι εξετάσεις πρόβλημα στη μέση. Στα 30 πάλι τα ίδια στο δεξί πόδι αυτή τη φορα, πάλι μυικος σπασμος παρότι εργαζόμουν σε γραφείο πλέον... Στα 35 που έπαθα οπισθοβολβικη νευριτιδα με ολική τύφλωση στο αριστερό μάτι το έμαθα... Στα 38 που έφυγε ο πατέρας μου έπαθα ένα μούδιασμα στην αριστερή πλευρά. Συγνώμη για το μεγάλο πρόλογο. Από τότε έχει αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο άρχισα να ταΐζω αδέσποτα και εδώ στην Αθήνα και στο χωριό μου στην Αρκαδία...Επισης ήρθα πολύ κοντά με τη φύση... Εμβόλιο δεν ξανά κάνω ποτέ στη ζωή μου και ο δρόμος που έχω ακολουθήσει είναι χωρίς φάρμακα. Παίρνω κουρκουμα, βιταμίνη d, b complex και κατά καιρούς κια διαφορά αντοξοδειωτικα και άλλα. Επίσης έχω κόψει τελείως τη ζάχαρη από παντού και έχω περιορίσει τη γλουτενη. Τα τυριά κατά καιρούς ξεφεύγω και κατά καιρούς δεν τα βάζω καθόλου στη διατροφή μου. Πριν 19 μήνες όμως πήραμε μια αδεσποτη γατούλα την Αλις!!! Μαζί με τη Μπέλα που όταν πάω στο χωριό με του ακούει το αυτοκίνητο έρχεται αμέσως, μου αλλάξανε τη ζωή. Πριν ένα μήνα πήραμε άλλον έναν αδέσποτο Τον Καρλιτο. Μόνο που έρχονται και κάθονται πάνω σου τα θεραπεύουν όλα. Έρωτας μεγάλος!! Το γρρρρρ είναι το καλύτερο φάρμακο γιαενα προσωπικά σε όλα. Η Μπέλα στο χωριό είναι 6,5 χρόνων, Αλις δε ξέρουμε καθώς μας ήρθε μεγάλη 5 με 6 μας λέει η κτηνίατρος περίπου. Ο Καρλιτο 3 με 4. Δε θλεω να επηρεάσω κανέναν ούτε λέω ότι αυτό που έχω επιλέξει είναι το σωστό, μιλάω πάντα προσωπικά και έχω δει σε μένα ότι η φύση και τα ζώα με θεραπεύουν καθημερινά. Να είστε όλοι καλά!! Επίσης Στάθη θα ήθελα να σε ευχαριστήσω γιατί διαβάζοντας τα γραφόμενα σου έχω παρει πολλή δύναμη και θεωρώ και το σωστό δρόμο!!