• Βοήθεια φοβάμαι

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135592  από Anta76
 Δευ Οκτ 24, 2022 10:28 pm
Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Είχα συμπτώματα και έντονες ημικρανιες το Σεπτέμβριο και πήγα σε νευρολόγο. Ημικρανιες εχω εδω κ 30 χρονια. Περίμενα αφελής οτι θα μου έγραφε φάρμακα και εξω από τη πόρτα. Αμ δε. Έκανα μαγνητική

Σας παραθέτω το αποτέλεσμα :
Στην περικοιλιακη και υποφλοιωδη λευκή ουσία αμφοτέρων των εγκεφαλικών ημισφαιρίων με κυρίως υποφλοιωδη εντόπιση παρατηρούνται ορισμένες μεγέθυνσης αλλοιώσεις που παρουσιάζουν αυξημένη ένταση σιμάτος στις τ2 και φλερ προσανατολισμένες ακολουθίες δεν περιορίζουν την διάχυση ούτε προσλαμβάνουν παραμαγνητικη ουσια έχουν μείνει ειδικά απεικονιστικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να φορούν σε χρονιές μικροισχαιμικες αλλοιωσεις καθώς η και σε μη ειδικές εστίες σχετιζόμενες με ημικρανίες οι κεφαλαλγίες δεν διακρίνονται εμφανεις εστιακές αλλοιώσεις στο μεσολόβιο πέταλο στους οπτικούς θαλάμους στα βασικά γάγγλια και στις δομές του οπισθίου κρανιακού βόθρου.

Σας παρακαλώ εχω τρελλαθει . Πειτε μου. Είμαι 46 62 κιλα , χαμηλη νορμάλ πιεση με χασιμοτο. Κανενα αλλο νοσημα πχ ζαχαρο, χοληστερίνη κλπ
 #135593  από Μ.M
 Τρί Οκτ 25, 2022 4:31 pm
Πρώτα απ όλα ηρέμησε και ξεαγχώσου! Το άγχος τίποτα καλό δεν προσφέρει... εγώ αν και άσχετη, θα σου πω τι πιστεύω ότι λέει. Ωστόσο, πρέπει να απευθυνθείς σίγουρα σε γιατρό, καθώς όπως προείπα, ειδικός δεν είμαι!!!Λοιπόν, αν διάβαζα αυτή τη μαγνητική για εμένα, θα χαιρόμουν απ τη μία. Και τι εννοώ? Λέει για πιθανόν παλιά μικροισχαιμικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πέρασες μικρο-εγκεφαλικά, τα οποία όμως περνάει το 90% του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της ζωής του, χωρις να το καταλάβει καν. Αυτά τα μικρο ισχαιμικά δεν επηρεάζουν την υγεία του ατόμου, ούτε τη λειτουργικότητά του. (Σε αντίθεση με τα αιμορραγικά κι τα βαριά ισχαιμικά που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.) Έπειτα λέει ότι ΔΕΝ προσλαμβάνουν οι εστίες παραμαγνητική ουσία και ΔΕΝ εμποδίζουν τη διάχυση. Αυτό νομίζω σημαίνει με απλά λόγια, ότι δεν πρόκειται για κάτι "κακό". Αναφέρει ότι δεν παρουσιάζονται εστιακές αλλοιώσεις πράγμα πολύ καλό επίσης, άρα δεν νομίζω να λέει κάτι κακό στη γνωμάτευση. Το μόνο κακό είναι ότι δεν βρήκες, που μπορεί να οφείλονται οι ημικρανίες σου. Έκανες κ αυχένα? Πολλές φορές ο πονοκέφαλος προέρχεται απ τον αυχένα...κ τα ορμονικά επίσης μπορούν να προκαλέσουν φρικτούς πονοκεφάλους!
Ελπίζω να ξεαγχώθηκες λίγο...
με τις φτωχές μου γνώσεις όντως δεν βλέπω κάτι κακό στη γνωμάτευση, αλλά ξαναλέω συμβουλή γιατρού να πάρεις, για να είσαι ασφαλής!
 #135608  από Anta76
 Κυρ Νοέμ 06, 2022 7:55 pm
Σε ευχαριστώ πολύ. Έχω πάρει δυο γνωμες απο νευρολόγους . Η μια καθόλα καθησυχάστικη οτι πρόκειται για ημικρανίες. Ο δεύτερος μέχρι κ παρακέντηση μου ειπε και μου εγραψε εξετάσεις απο aids μέχρι ειδικές ανοσολογικες. Η ακτινολόγος που την "διάβασε" τη βρηκα πάλι, την είδε και μου ειπε δεν είναι κάτι μην φοβάμαι.
Σε Ποιον να εχω εμπιστοσύνη?? Να πάω σε 3ο?? Που ??

είμαι 46.5 .
 #135610  από Νικολια
 Τρί Νοέμ 08, 2022 8:35 pm
Καλησπέρα ..
Θεωρώ πως με βάση την μαγνητική σου δεν έχεις λόγο να φοβάσαι .ηρέμησε αρχικά.στην θέση σου θα προχωρούσα σε παρακέντηση αν αυτό μου έλεγε ο/η νευρολόγος μου και με βάση τα αποτελέσματα θα προχωρούσα.
Όλα θα πάνε καλά ,μην φοβάσαι κεφάλι ψηλα και χαμόγελο ! 🥰🥰🥰
 #135613  από Μ.M
 Πέμ Νοέμ 10, 2022 4:24 am
Θα συμφωνήσω με τη Νικολία! Πήγαινε να κάνεις τις επιπλέον εξετάσεις που πρότεινε ο νευρολόγος, απλά για να είσαι απολύτως βέβαιη. Να φύγει ο πανικός που σε έχει κατακλύσει γιατί με τον πανικό μόνο άσχημα πράγματα πυροδοτούνται....σε καταλαβαίνω που πανικοβάλεσαι κ είναι λογικό εν μέρει, αλλά νομίζω πως δεν χρειάζεται! Επίσης μην στέκεσαι στο aids και σε αυτά γιατί για το aids πχ δεν σημαίνει ότι πιστεύει πως έχεις aids ο γιατρός φυσικά. Το πιο πιθανό, έως σίγουρο θα έλεγα, είναι να την έγραψε για την άτοπο που κάνουν οι γιατροί αν δεν βρίσκουν κάτι παθολογικό, ώστε να είναι καλυμμένοι κ οι ίδιοι...δηλαδή ότι έλεγξαν τα πάντα! Μην τυχόν και ξεφύγει κάτι....το λεγόμενο ξεσκονιστήρι! Ψάχνουν μέχρι κ το πιο απίθανο σενάριο για την ασφάλεια του ασθενή πρώτα κ τη δική τους κατ' επέκταση! Οπότε ηρέμησε, κάνε τις εξετάσεις σου, φτάσ' το ως το τέρμα κ ευχομαι ολοψυχα να είσαι υγιέστατη!!!
 #135614  από Μ.M
 Πέμ Νοέμ 10, 2022 4:43 am
Επίσης, μόλις είδα πως είσαι 46 χρονών. Ένα ποσοστό γυναικών στην ηλικία αυτή ή και νωρίτερα μπαίνουν στην κλιμακτήριο. Δεν είναι το σύνηθες, αλλά δεν είναι και σπάνιο. Η κλιμακτήριος διαρκεί έως και 8 χρόνια. Δηλαδή μπορεί κάποια γυναίκα να ταλαιπωρείται για 8 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να μπει στην εμμηνόπαυση. Το έχει πει η γυναικολόγος της μητέρας μου στην μητέρα μου. Η μητέρα μου πχ. μπήκε στην κλιμακτήριο στα 40 της κ το διαπίστωσε στα 42 της, ότι όλα τα συμπτώματά της οφείλονταν στην κλιμακτήριο. Που πίστεψέ με σαν κόρη που το έζησα, τρέμω στην ιδέα να έρθει η σειρά μου! Δεν σου το λέω για κακό, ούτε για να σου κάνω την καρδιά περιβόλλι αλλά εγώ αν είχα πονοκεφάλους όπως λες 30 χρόνια θα κοιτούσα αυχένα Νο1 και έπειτα ως γυναίκα ορμονικά και γυναικολογικά Νο2. Χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τους 10 εκατομμυρια αλλους παράγοντες που προκαλούν επίσης πονοκεφάλους. Απ τις απλές ημικρανιές μέχρι τα χειρότερα...εγώ για αρχή και σαν γυναίκα πάντως, αυτά τα 2 θα έλεγχα κ έπειτα ολα τα άλλα!