• Άδενοκαρκινωμα ενδομητρίου+ήπια χημειοθεραπεία versus αγωγής με βιταμίνες.....

  • Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #135203  από Ευτυχία
 Τετ Μάιος 25, 2022 10:33 am
Καλημέρα σας, καταρχήν με συγχωρείτε admin...δεν ήξερα σε ποιο "νήμα" να βάλω το θέμα μου..κ σεις οι φίλοι στο φόρουμ για το " σεντόνι"που ακολουθεί...
Πρόσφατα μου αφαίρεσαν αδενοκαρκινωμα στο ενδομήτριο κ ενώ είμαι στο στάδιο IC Grade 1 κ η πρόγνωση είναι "πολύ καλή" πιθανότατα ( βάσει πρωτοκόλλου των γιατρών που με παρακολουθούν στο Αλεξανδρας) να κάνω 4 -6 σχήματα ήπιας χημειοθεραπείας( αυτό θα εξαρτηθεί μου είπαν από τον δείκτη MSI που περιμένουμε να βγει)...
Όταν τους ανέφερα ότι έχω στείλει δείγματα σε πολύ γνωστό γιατρό (εδώ σε εμάς τους MSιτες) για να μπω πάλι σε αγωγή με βιταμίνες κ διατροφή συστηματικά,...μου είπαν τι "διατροφή; μεσογειακή το καλύτερο ( χαίρω πολύ)...αλλά βιταμίνες!!όχι ξεχαστε το, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θα κάνουμε εμείς." ) Αν κατάλαβα καλά η χημειοθεραπεία θα μου κάνει ανοσοκαταστολή κ οι βιταμίνες ανοσορυθμιση...κάτι που ακούγεται όντως αντιφατικο... Από την αλλη πλευρά η γιατρός της ομάδας του πολύ γνωστού dr Ts. ( Δε γράφω το όνομα γτ δεν θυμάμαι αν επιτρέπεται από κανονισμούς φόρουμ :/)μου είπε ότι " έχουμε αρκετούς ασθενείς που κάνουν και χημειοθεραπεία.κ βιταμίνες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.το θέμα είναι αν είστε αποφασισμένη μαζί με ανοσοκαταστολή να κάνετε μαζί μας και ανοσορυθμιση"
Υπάρχει κάποια κάποιος εδώ που έχει έρθει στην δική μου θέση; Εννοώ να κάνει χημειοθεραπεία και μαζί αγωγή με βιταμίνες; Δε ξέρω τι να κάνω.. αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι στο παρελθόν μόνο με την αγωγή του ετέρου ήμισυ του dr Ts δηλ του κου Λευτέρη Γεωργ.ηρθα στα ίσα μου..ξέχασα τελειως την σκλήρυνση ... Μετά από ένα εξάμηνο φουλ ταλαιπωρίας ( 2 χειρουργεία, διατροφή χάλια,καθόλου άσκηση) τα αποτελέσματα των δείγματων που είχα στείλει στον dr Ts δείχνουν πολλές ανεπάρκειες, αυξημένη οξείδωση κλπ οπότε καταλαβαίνετε πόσο φοβάμαι να μπω σε χημειοθεραπεία έστω κ ήπια που λενε..
 #135266  από litsa
 Τρί Ιουν 07, 2022 12:05 am
τι να πω... καταρχήν περαστικά!! και γρήγορα μάλιστα και ανώδυνα...
έκλεισα 10 χρόνια στον Λευτέρη, το μόνο που έχω να πω είναι ρώτα και ξαναρώτα τους γιατρούς!!
και τους μεν και τους δε.
Η αλήθεια τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει την άποψη ότι δεν ταιριάζουν το ένα με το άλλο, αντίθετα...
αλλά έχουν δει τόσα τα μάτια μου, που φοβάμαι και την σκιά μου.. γιατρός δεν είμαι.. οπότε μην φοβάσαι να ρωτάς..
και πάλι σου εύχομαι περαστικάααααα!!!!! μια μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλί!
 #135342  από Ευτυχία
 Σάβ Ιούλ 09, 2022 11:11 am
Σ'ευχαριστω (αν κ καθυστερημένα..) για την απάντηση κ τις ευχες :emojis-5: :emojis-5:
Ρωτάω κ ξαναρωτάω κ τους μεν κ τους δε..κ άκρη δεν βγάζω...όπως κ να έχει δε ξεκίνησα την αγωγή με βιταμίνες όχι επειδή δεν είμαι υπέρ..ίσα ίσα ...αλλά κυρίως λόγω οικονομικής δυσκολίας. Εξακολουθώ να κάνω "καθαρή"διατροφή γυμνάζομαι όσο μου επιτρέπει η τωρινή μου κατάσταση κ κάνω τον σταυρό μου να βγω αλώβητη από την χημειοθεραπεία που ήδη με έχει αποσυντονισει, καταβάλλει. So be it..."τα βάσανα (μάλλον ή θέλω να πιστεύω) ..ο Θεός στους δυνατούς τα δίνει γιατί στ τσ'αδυναμους δεν έχει εμπιστοσύνη".. :smile-muscle: :emojis-5: :emojis-5: