• Κοστος Θεραπειας

  • Συμβατικές αγωγές ανοσοτροποποίησης και ανοσοκαταστολής για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Συμβατικές αγωγές ανοσοτροποποίησης και ανοσοκαταστολής για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #135300  από bladen
 Πέμ Ιουν 23, 2022 1:24 am
Καλησπερα,
ειμαι 22 χρονων και πριν κατι μερες διαγνωστηκα με ΣΚΠ.
Τα συμπτωματα μου ειναι μουδιασμα στο αριστερο μερος του σωματος μου/περιεργη αισθηση, σημειο λερμιτ, αδυναμια και διπλωπια.

Η μαγνητικη εγκεφαλου εδειξε πολλαπλες εστιες, και επισης υπαρχουν 2-3 "φρεσκες" εστιες στο νωτιαιο μυελο.
Ο νευρολογος που βρισκομαι σε επικοινωνια μου προτεινε να ξεκινησω θεραπεια την οποια θα χρειαστει να σκεφτω, αλλα γενικα μου προτεινε ενεσιμη θεραπεια με ιντερφερονες η οποια αν καταλαβα καλα θα πρεπει να γινεται 3 φορες τη βδομαδα.

Ο λογος που ανοιγω το topic ειναι να ρωτησω σχετικα με το κοστος μιας τετοιας θεραπειας.
Διαβαζω πως το κοστος ενεσιμων ιντερφερονης κοστιζει περιπου 800 ευρω, το οποιο ειναι λιγο (εως πολυ) τρομακτικο οντας φοιτητης.
Γνωριζει καποιος να με ενημερωσει σχετικα με το κοστος;

Ευχαριστω πολυ.
 #135301  από Φαίδρα
 Πέμ Ιουν 23, 2022 10:28 am
Καλημέρα bladen.

Δεν επιβαρύνεσαι οικονομικά εσύ το κόστος της οποιαδήποτε αγωγής ξεκινήσεις για την ΠΣ τύπου ιντερφερόνες. Αν ζεις στην Ελλάδα που ξέρω σίγουρα να σου πω, τα καλύπτει όλα εξ' ολοκλήρου το κράτος, ακόμα κι αν είσαι ανασφάλιστος.

Καλή δύναμη και μην σκέφτεσαι το κόστος καθόλου. Βέβαια οι περισσότεροι συνασθενείς όταν παίρνουν ιντερφερόνη, προτιμούν να παίρνουν κι ένα-δύο ντεπόν πριν κάνουν την ένεση, τα οποία όμως συνταγογραφούνται κι αυτά. Γιατί ακόμα και που είναι φθηνά, αν είναι να αναγκαζόμαστε να παίρνουμε κι άλλα φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, καλό να μας τα συνταγογραφούν με τον ΑΜΚΑ μας.