• Εμβόλιο κορονοϊού

  • Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
 #133850  από passenger69
 Τρί Μάιος 11, 2021 12:57 pm
Γειά σας , και εγώ κάνω gilenya, και δεν ξέρω τι να κάνω με το εμβόλιο. Έχω διαβάσει ότι δεν θα έχει τόσο μεγάλη κάλυψη σε μας που κάνουμε αυτή τη θεραπεία, αλλά το θέμα είναι αν θα μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα......
 #133952  από Katekate
 Τρί Ιουν 01, 2021 12:34 am
Καλησπέρα παιδιά! Έκανα την πρώτη δόση pfizer και στα καπάκια μου έσκασε μια ωραιότατη υποτροπη με μουδιασμα στο μισό πρόσωπο και κεφάλι, αδυναμία χέρι πόδι και έντονη ζαλάδα. Δεν ξέρω αν φταίει το έμβολιο ή αν ήταν συγκυριακο. Στο νοσοκομείο που πήγα μου ειπαν(προφανώς!) ότι δεν έχει σχέση με το εμβόλιο, εγώ θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου. Το θέμα είναι ότι ξεκινάω κορτιζόνη και άνσρωτιεμαι αν με την κορτιζόνη θα είμαι οκ. Εννοώ από την στιγμή που έχω κάνει μια δόση εμβολίου, μήπως επηρεάσει αρνητικά ή δεν νιώσω καλύτερα. Συγγνώμη αν σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις. Είμαι διαγνωσμενη μόλις τα Χριστούγεννα και φοβάμαι πολύ ακόμα. Ήθελα να ρωτήσω μια άποψη, κυρίως γιατί ίσως να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον τους τελευταίους μήνες. Εύχομαι μόνο τα καλύτερα σε όλους μας και μια μέρα να είμαστε όλοι με την καλή μας υγεία πίσω στα χέρια μας! :emojis-4:
 #133954  από fewtile
 Τρί Ιουν 01, 2021 6:55 am
Ο γιατρός σου τί σου είπε για την υποτροπή;
 #133956  από costas1968
 Τετ Ιουν 02, 2021 1:05 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ.ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ.
ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΣΚΠ ΑΠΟ ΤΟ 1993.ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΖΙΛΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015.
ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΔΟΣΕΙΣ!!!
ΕΚΑΝA ΤΗς PHIZER.
ΕΙΚΟΣΙ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ.
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 50 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 54,4.ΒΒΡΑΣΕ ΟΡΥΖΑ ΔΗΛΑΔΗ.....
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ....
ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟς ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ...
ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ...
ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ )ΜΑΣΚΕΣ,ΑΝΤΙΣΙΠΤΙΚΑ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ)
ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ Ή ΟΧΙ?ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΛΙΓΟΝ...ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ..ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.. :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil:
 #134166  από costas1968
 Τετ Ιούλ 14, 2021 11:09 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ PHAISER.ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΜΟΥ - ΜΕΣΑ ΜΑΗ- ΤΣΕΚΑΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΗΤΑΝ 54,7 ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Ή ΙΣΙ ΤΟΥ 50.ΕΘΕΣ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΗΣΗ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ....ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9,9...
ΤΖΙΦΟΣ....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΤΖΙΛΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΜΩ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ...ΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟς ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ,ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ....ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΩ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ..
 #134168  από Antonis.Sna
 Τετ Ιούλ 14, 2021 1:35 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Έτσι ενημερωτικά να πω και γω με τη σειρά μου πως με Gilenya και 2 μήνες μετά την 2η δόση εμβολίου με Pfizer, έκανα test αντισωμάτων για Covid-19 και είμαι αρνητικός.

Πιο συγκεκριμένα:
Αντισώματα SARS-CoV-2( CoViD19) IgG : 0.70 Index με αρνητικό: < 0.9
Ποσοτικοποίηση (WHO): 14.23 BAU/ml με αρνητικό: < 18.2

Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν τα παραπάνω αλλά καταλαβαίνω πως δεν είμαι προστατευμένος. Η ελπίδα μου είναι η ανοσία μόνο μέσω των Τ κυττάρων αλλά αντιλαμβάνομαι πως αυτό θα μείνει μόνο στη θεωρία καθώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος μέτρησης.

Εύχομαι όλοι οι υπόλοιποι να έχετε καλύτερα αποτελέσματα!
 #134186  από Ελπίδα!!!
 Παρ Ιούλ 16, 2021 2:17 pm
Καλησπέρα σε όλους , ένα από τα ίδια!!!
Θεραπεία με τεκφιντέρα και 2 μήνες μετά την δεύτερη δόση Pfizer τα αντισώματα είναι μόλις 67 με ελάχιστο τα 50, προς το παρόν μας καλύπτουν αλλά δυστυχώς όχι για πολύ ακόμα !!