• Διαδικτυακά μαθήματα με τον Eckhart Tolle

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #133248  από Στάθης
 Πέμ Οκτ 15, 2020 5:34 pm
Για όποιον ενδιαφέρεται για την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχοσωματική υγεία

https://www.eckharttollegreece.com/
 #133254  από Στάθης
 Δευ Οκτ 19, 2020 12:03 pm
Ξεκίνησε σήμερα το πρώτο μάθημα "Η Δύναμη της Παρουσίας", προτείνω στους συμπάσχοντες να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Η Δύναμη της Παρουσίας με βοήθησε πολύ στο να μπορέσω να βρω την Δύναμη αλλά και Φώτιση να υπερβώ τις δυσκολίες της πάθησης, αλλά και να τις ξεπερνώ.

Τα μαθήματα είναι μεταφρασμένα με Ελληνικούς υπότιτλους.
 #133267  από Στάθης
 Σάβ Οκτ 24, 2020 12:37 pm
Μια καθημερινή εξάσκηση

"Έχεις καταφέρει να είσαι περισσότερο παρών στην καθημερινή σου ζωή; Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο! Γι 'αυτό έχουμε μια μικρή έκπληξη για εσένα. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σου άσκηση που θα σε βοηθήσει αρκετά!

Μπορείς να εξασκηθείς πάνω σε αυτή την πρακτική παράλληλα με τα δωρεάν μαθήματα που παρακολούθησες τις προηγούμενες μέρες. Η συγκεκριμένη άσκηση απαιτεί ελάχιστο χρόνο και σχεδόν καθόλου προσπάθεια — επομένως μπορείς να την εφαρμόσεις ακόμη και πολλές φορές μέσα στην ημέρα!

Η πρακτική για καθημερινή εξάσκηση της παρουσίας:
Βάλε στο κινητό σου 3 υπενθυμίσεις την ημέρα, όποτε θέλεις εσύ. Εάν δεν θέλεις να ορίσεις υπενθυμίσεις στο τηλέφωνο σου και προτιμάς να το κάνεις πιο διαισθητικά, τότε μπορείς να εξασκηθείς κάποια στιγμή που θα περιμένεις στην ουρά ενός ταμείου ή ενώ θα έχεις κολλήσει στην κίνηση.

Σε αυτές τις στιγμές πάρε μια βαθιά, αργή αναπνοή. Και εννοώ πραγματικά βαθιά αναπνοή, στο σημείο που οι πνεύμονες σου είναι πλήρως γεμάτοι με αέρα. Κράτησε το για μια στιγμή. Νιώσε τα πόδια σου, νιώσε τα χέρια σου, το στήθος σου, το λαιμό σου, το κεφάλι σου — εάν το επιτρέπουν οι περιστάσεις, κλείσε τα μάτια σου εκείνη τη στιγμή. Γνώρισε ξανά τον εαυτό σου. Νιώσε την ενέργεια μέσα σου και γύρω σου.

Παρατήρησε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου και συνειδητοποίησε ότι είσαι εδώ, είσαι παρών αυτήν τη στιγμή. Σκέψου πως η ζωή σου συμβαίνει μόνο εδώ, και μόνο τώρα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, και πως οι προβλέψεις σου για το μέλλον ή το παρελθόν είναι απλά εικόνες στο μυαλό σου και όχι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την παρούσα στιγμή… Είσαι εδώ. Στο τώρα. Είσαι ασφαλής. Μπορείς να χαλαρώσεις.

Συνειδητοποίησε ότι οι αμφιβολίες ή οι ανησυχίες που έχεις είναι απλά και μόνο σκέψεις. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι δεν είσαι οι σκέψεις σου. Και δεν είσαι τα συναισθήματα σου. Η αληθινή ουσία σου είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι ότι κάτι σε ανησυχεί: Αναρωτήσου ποιο «πρόβλημα» αντιμετωπίζεις εκείνη τη στιγμή… με ποιον τρόπο υποφέρεις τώρα; Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα; Όχι σε πέντε λεπτά, ούτε αύριο, ούτε την επόμενη εβδομάδα. Τι συμβαίνει τώρα, αυτή τη στιγμή; Πιθανότατα θα παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με εκείνη τη στιγμή!

Υπενθύμιζε λοιπόν στον εαυτό σου, κάθε μέρα, ότι όλα είναι εντάξει...."