Ψάχνοντας το θέμα (Swank diet, Wahls protocol), κατέληξα ότι θέλει μεγάλη προσοχή η κατανάλωση γάλακτος αγελαδινής προέλευσης, λόγο πρωτεΐνης που επιδεινώνει την πάθηση, χώρια την ποσότητα σε φάρμακα, αντιβιώσεις και ορμόνες που δίνουν στις αγελάδες για ποσοτική παραγωγή που περνάει στα τελικά προϊόντα. Οποιοδήποτε βιβλίο σχετικά τε την πάθηση και αν διαβάσουμε μας προτρέπουν κατά την χρήση ζωικόν λιπαρών και γάλακτος.
Επειδή στην Ελλάδα όμως έχουμε ιδιαίτερη εξάρτηση με το γάλα και τα τυριά, μια καλή πρακτική είναι να αποφεύγουμε εντελώς τα αγελαδινά τυριά και γάλατα, και να καταναλώνουμε με μέτρο πρόβια, κατσικίσια και λοιπά ζωικά.
Προσωπικά καταναλώνω 1 φορά την εβδομάδα κεφίρ (προβιοτικά) με κατσικίσιο γάλα. Τυρία τα αποφεύγω, 1 φορά το μήνα αν πέσει σε κανένα τραπέζι.
Walk as if you are kissing earth with your feet...