• Περισυλλογή και Σαρακοστή...

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #127063  από Στάθης
 Δευ Φεβ 27, 2017 6:52 pm
Καθαρά Δευτέρα, μια Δευτέρα διαφορετική από τις υπόλοιπες. Μια Δευτέρα η οποία με την λέξη "Καθαρά" να της προηγείται, της δίνει ένα Βάρος, ένα Νόημα. Κουβαλάει το μήνυμα της Ζωής, του Καθαρού, της Κάθαρσης, της Καθαρότητας.

Βέβαια ποιο το νόημα της Καθαράς Δευτέρας και προπάντων πιο το νόημά της σε σχέση με την πολλαπλή σκλήρυνση;;;

Και σκέφτομαι με περισυλλογή, πως ναι έχει ιδιαίτερη σημασία να αδράξω την ευκαιρία της Καθαράς Δευτέρας, να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε όλα αυτά που εμποδίζουν την Ψυχή μου να είναι Καθαρή, Καθαρή προς την Ενέργεια της Ζωής που ρέει μέσα σε όλα τα αγαθά της, σε όλα τα πλάσματά της, και που με τόσο πείσμα και εγωισμό μας αρέσει να μπλοκάρουμε, άλλοτε από άγνοια, άλλοτε από ευχαρίστηση, άλλοτε από αρνητισμό, άλλοτε από βουλιμικές ηδονές, σκοταδιστικές σκέψεις, ματαιοδοξίες, περηφάνιες και πολλά άλλα. Από την άλλη συνεχίζω και σκέφτομαι με περισυλλογή, ποιο είναι εκείνο που με έχει βοηθήσει στα μέγιστα στην καθημερινή Θεραπεία μου στην πάθηση, και η λέξη "Καθαρά" δίνει την πιο γλυκιά και αξιόλογη απάντηση.

Καθαρά Δευτέρα η αρχή μιας μεγάλης ευκαιρίας η οποία μπορεί να κρατήσει 40 μέρες για τους θαρραλέους και τολμηρούς. 40 μέρες Τι όμως;;;

Τι μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να στείλει το μήνυμα στην Ζωή ότι είμαι εδώ σε αγαπάω, σε σέβομαι και θέλω η Ενέργειά σου να με πλημμυρίσει και να με κατευθύνει εκεί που υπάρχει Αγάπη, Χαρά και Δύναμη, εν τέλη Θεραπεία; Εκεί όπου δεν υποφέρει κανείς πνευματικά, εκεί όπου η Θεία Χάρη προχέεται και εξακτινώνεται αγκαλιάζοντας μας μέσα στο Αναστάσιμο Φως της Θεραπείας και Αγάπης. Μπορώ μόνο να είμαι Ευγενής, Ταπεινός, Δυνατός και Ευγνώμον. Και να νιώσω την Καρδιά μου και τα εμπόδια της. Και να πω ότι για αυτό τον σύντομο χρόνο, με την ευκαιρία της συλλογικής Ενέργειας της Νηστείας θα κάνω ένα διάλειμμα από μερικά μου πάθη ή και επιθυμίες. Προσωπικά αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να αφήσω δύο πάθη μου στην άκρη, για λίγο για πολύ δεν ξέρω, θα δείξει. Παραδόξως, ήδη νιώθω μια Χαρά μέσα μου, μόνο και μόνο στην σκέψη. Πιστεύω θα τα καταφέρω, τέτοια είναι η Πίστη και Δύναμη που νιώθω όταν μιλάω για την Ζωή και το Θαύμα της, την Μαγεία της και αυτά που έχει να προσφέρει, αρκεί να τα ζητήσουμε. Ξέρω βέβαια ότι ο ίδιος μου εαυτός θα με δοκιμάσει, και ότι η πραγματική μας Ενδυνάμωση πηγάζει από την υπέρβαση του Εγώ μας.

Η Ενδυνάμωση τον Φτερών μας, η Δύναμη να ζούμε σε πλήρη εναρμόνιση με την Ζωοποιό Ενέργεια, από την οποία Ενέργεια αποκτούν μαγική δύναμη τα Φτερά μας να συνεχίζουμε να πετάμε ψηλότερα, ο σκοπός της Ζωής μας είναι να φτάσουμε τον "Ουρανό" της Ψυχής μας.

Η συλλογική Ενέργεια της Νηστείας, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νηστεύουν την Σαρακοστή, με τους δικούς τους τρόπους (οι περισσότεροι νηστεύουν το κρέας, άλλοι το γάλα κτλ.), δημιουργείται μια Ενέργεια, η οποία είναι ευκαιρία για εμάς να εκμεταλλευτούμε που έχουμε τόσο ανάγκη από Θεραπεία και Γαλήνη. Αυτή την Ενέργεια μπορεί κανείς να την αισθανθεί πολύ έντονα κατά το τελείωμα της Μεγάλης Εβδομάδας εκεί δηλαδή που ο αριθμός των νηστευτέντων αυξάνεται κατακόρυφα.

Όπως και να έχει, ας μην χάσουμε την ευκαιρία να δώσουμε ένα Δώρο στην Ζωή. Ας είναι έστω και το πιο παραμικρό, και ένα λιθαράκι να βγάλουμε από το βάρος της Καρδιάς μας, είναι σαν να βάζουμε ένα λιθαράκι προς την Θεραπεία μας.

Όσο πιο Καθαρά είναι τα Φτερά μας, τόσο πιο ψηλά φτάνει η προσευχή της Ψυχής για την Θεραπεία μας.

Εικόνα

Καλή μας Σαρακοστή.
Στάθης.
 #127228  από Gianna
 Πέμ Μαρ 09, 2017 6:06 pm
Στάθη μου καλή Σαρακοστή! έστω και καθυστερημένα!
εύχομαι το μήνυμα της καθαράς Δευτέρας να λάμπει πάνω από το δύσκολο δρόμο που η κατασκευή του οργανισμού μας όρισε..Να είσαι πάντα καλά να μας εμψυχώνεις! :emojis-1:
 #131208  από Στάθης
 Δευ Μαρ 11, 2019 12:05 pm
Ήρθε πάλι ο καιρός, ευκαιρία για περισυλλογή, διάλειμμα από το 'βαρύ' εγώ, πρόσκληση και πρόκληση να πλησιάσουμε την Ανάλαφρη Χάρη της Καρδιάς μας, την Ουσία μας.

Καθαρά Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή (πριν το Σάββατο του Λαζάρου)
Ας μας πλημμυρίζει περίσσια Αρετή,
με αληθής νηστεία, των παθών αλλοτρίωσις, εγκράτεια γλώσσης, θυμού αποχή, επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιά ψεύδους επιορκίας.

Εικόνα