• σκλήρυνση κατά πλάκας.

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #130517  από Vix
 Τρί Σεπ 25, 2018 11:25 pm
Είμαι καινούρια στο κλάμπ,ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις γνώσεις και τίς άπειρες ερωτήσεις που μου λύνονται καθημερινά.Λοιπον διαγνωστηκα με ΣΚΠ τον Ιούλιο που μας πέρασε και παίρνω redif 44 mcg.Θα τα ξαναπούμε συνοδοιπόροι.....
 #130521  από Gianna
 Τετ Σεπ 26, 2018 7:51 pm
Vix καλώς ήρθες και εσύ (πολλά νέα μέλη.. και αυτό δεν είναι καλό...)

στο φόρουμ θα βρεις βασικές κατευθυντήριες. Θα αναζητήσεις τις λύσεις και τα πρωτόκολλα που ταιριάζουν σε σένα και θα γίνεις ένας ενεργός (proactive) MSer. Θα δεις επίσης, πολλές αναρτήσεις του Στάθη ειδικά προς τα νέα μέλη. Ξεκίνα λοιπόν τη μελέτη και την εφαρμογή των γνώσεων με την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Ευχή μου είναι να διαμορφώσεις το δικό σου μονοπάτι Ίασης και να είναι πάντα φωτεινό.

:smile-flower:
 #130527  από Vix
 Πέμ Οκτ 11, 2018 3:05 pm
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Βρισκω απαντήσεις, άλλες μου ταιριαζουν άλλες όχι.Οπως είχε πει κάποιος η ασθένεια αυτή ειναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα.Μοναδικη χωρίς αντίγραφο για τον καθένα.Προχωραμε δυνατά και ο δυνατος άνεμος μας λυγίζει αλλά δεν μας σπάει.Φιλια! :emojis-5: :emojis-5:
 #130586  από Vix
 Πέμ Οκτ 11, 2018 3:14 pm
Συγνώμη σαν καινούρια έχω απορίες.Περνω αγωγή rebif 44 ολοκληρωμένη δόση 2 μήνες τώρα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου δεν έχω δεί καμία βελτίωση κουτσαινω αρκετά απ'το το δεξί πόδι.το θέμα είναι ότι κάθε επομένης της ένεσης σέρνουμε στην κυριολεξία.Σταματαει αυτό κάποτε υπάρχει λύση μπορώ να κάνω κάτι εκτός από υπομονή.Ειναι τα δύο μου παιδάκια που με χρειάζονται και δεν μπορώ.. :emojis-24:
 #130588  από manolo
 Πέμ Οκτ 11, 2018 7:02 pm
Δεν υπαρχει φαρμακο που θεραπευει,πιστευω να στο ειπε ο γιατρος,υποτιθεται οτι προστατευουν απο καινουρια εστια,ετσι λενε οι γιατροι,δια μαγειας μπορει να επανελθουμε στην αρχικη κατασταση πριν νοσησουμε με τα φαρμακα τα συγκεκριμενα δε το πιστευω,αλλαξε διατροφη ξεκινα γυμναστικη ηπια ,περπατημα,κουρκουμα σιγουρα αυτες οι αλλαγες θα σε βοηθησουν και πρωτιστος πιστεψε σττην δυναμη του ευατου σου,και οτι απορια εχεις γενικα τo forum ειναι ανοιχτη εγκυκλοπαιδεια για να ενημερωθεις.
 #130591  από Vix
 Πέμ Οκτ 11, 2018 11:58 pm
Ευχαριστώ για την απάντηση,δεν είπα ποτέ ότι θα γίνω όπως πρώτα, απλά να θέσω καλυτερα την απορία μου.Θα γίνει ποτέ η ποιότητα της ζωής μου καλύτερη από ότι είναι τωρα;θα μπορώ να ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα μου στα παιδιά μου χωρις τόση κουραση;Το γνωρίζω ότι οι αγωγές είναι να μας κρατάνε στο ίδιο επίπεδο εστιών με ότι τώρα ,να μην πάρουμε την κατηφόρα.Αλλα αναρωτιέμαι έτσι θα είναι πάντα; υπάρχει περίπτωση να περπατήσω κάποτε καλύτερα;Θα μου πείτε εδώ δεν ξέρω για μένα θα ξέρω για εσένα κοπέλα μου.... Απορίες μιας νεοδιαγνωσμενης άπειρης με την ασθένεια πού θέλει να μάθει και ψάχνει....Συγνώμη για την φλυαρία αλλά δεν έχω ανθρώπους γνωστές για το θέμα και μου αρέσει να μιλάω για αυτό με ανθρώπους που γνωρίζουν.Προσπαθω α το χωνέψω αυτό πού μου συμβαίνει σε έναν άνθρωπο τόσο δραστήριο, αθλητικό και συνάμα τόσο ευαίσθητο μάλλον το τελευταίο μας έφαγε....
 #130592  από Στάθης
 Παρ Οκτ 12, 2018 10:51 am
Vix έγραψε: Πέμ Οκτ 11, 2018 11:58 pm Το γνωρίζω ότι οι αγωγές είναι να μας κρατάνε στο ίδιο επίπεδο εστιών με ότι τώρα ,να μην πάρουμε την κατηφόρα.Αλλα αναρωτιέμαι έτσι θα είναι πάντα;
Οι αγωγές δεν είναι τόσο αποτελεσματικές ούτε στο παραπάνω, γιατί έχει αποδειχτεί ότι οι φαρμακευτικές κρύβουν τις μακροχρόνιες μελέτες για τον απλούστατο λόγο ότι απλά δεν σταματούν την κατηφόρα. Η γνώμη μου είναι ότι την ενισχύουν κιόλας και η απόδειξη αυτού βρίσκεται και στο πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ για την σκλήρυνση:
https://www.seelivingproof.com/
Δες το με κάθε τρόπο.

Επίσης προτείνω να κλείσεις λίγο τους διακόπτες για το "δυσοίωνο μέλλον" και να ανοίξεις τα μάτια και φτερά σου στο Παρόν, με το τι μπορείς να κάνεις ώστε να αρχίζεις να ανεβαίνεις ψυχολογικά και σωματικά. Δόξα το Θεό υπάρχουν δεκάδες λύσεις Θεραπευτικές οι οποίες πραγματικά κάνουν την διαφορά, αρκεί να ψάξεις για εναλλακτικές προσεγγίσεις όπως π.χ.:

το πρωτόκολλο δίαιτας της Terry Wahls (https://terrywahls.com/)
Βιταμίνη D, και Βιταμινοθεραπείας γενικότερα,
Φυσιοθεραπεία, και Ασκήσης Ενδυνάμωσης (τύπου πιλάτες, yoga, κολύμπι)
ΧΕΝΦΑ (Κυκλοφορικό) - ccsvi
Η Δύναμη του Τώρα (Eckhart Tolle)
... και άλλα πολλά

Η δραστήρια και αθλητικιά Vix βρίσκεται στην κυτταρική της μνήνη και το μόνο που χρειάζεται είναι να πάψει να είναι τόσο ευαίσθητη και να πάρει στα χέρια της το Παρόν και να το μετατρέψει σε Θεραπευτικό Προσόν ώστε σιγά σιγά να ξυπνήσει η Δυνατή, Δραστήρια Vix.

Όπως ακούμε πολύ συχνά "Δεν χρειάζεται κόπο, Τρόπο χρειάζεται" και αυτό στην πάθησή μας είναι η βάση της ποιοτικής αλλαγής στην ζωή μας που τόσο θέλουμε και χρειαζόμαστε (ίσως είναι και ο Αληθινός Λόγος Ύπαρξης της πάθησης...).
 #130594  από Vix
 Παρ Οκτ 12, 2018 11:28 am
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Στάθη θα το παλεψω,θα βρω τον τρόπο σιγά σιγά.Δεν θα ξανά ενοχλήσω για ανόητους λόγους.
 #130596  από manolo
 Παρ Οκτ 12, 2018 6:10 pm
Δεν ενοχλεις κανεναν,ευχαριστηση μας να σου απανταμε στις ανησυχιες σου, ετσι και αλλιως και εμεις οι παλιοι σκληρυντικοι σε εισαγωγικα,περασαμε απο την σταδιο που εισαι τωρα και συνηδοτοποιεισαμε αληθειες για την ασθενεια μας και τις μοιραζομαστε και με αλλους και ακομα ψαχνουμε δρομους ιασης περα απο τους συμβατικους.