new_angel έγραψε:Παιδιά συγγνώμη που ψιλοβγενω offtopic. Με τα φρούτα τι γίνετε?? Ορισμένα έχουν αρκετή ζάχαρη. είναι και αυτά φλεγμονώδη?? Πχ ζάχαρη δεν βάζω ούτε στο τσάι ούτε στον καφέ, γλυκά σοκολάτες δεν τρώω, πεπονακι σταφυλακι καρπουζακι και λοιπά τα τιμω ιδιετερος!!! Τον χειμώνα επιστρέφω σε μήλα και πορτοκάλια κτλ.Πιστεύω ότι η νορμάλ κατανάλωση φρούτων εποχής είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό χωρίς να με προβληματίζει η φρουκτόζη (τα φρούτα δεν έχουν ζάχαρη, αλλά φρουκτόζη) γιατί παρέχουν ένα σωρό ωφέλιμα συστατικά όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Λέτε να την πάθω από εκεί???
Φαντάζομαι ότι αν δεν πλακωθείς σε μανιακή κατανάλωση φρούτων υψηλά σε φρουκτόζη όπως π.χ. το σταφύλι, τότε το συκώτι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αφομοιώσει αργά όλα τα ωφέλιμα που έχει το φρούτο να προσδώσει. Δεν είναι το ίδιο με την ζάχαρη σε καμία περίπτωση η φυσική πηγή φρουκτόζης. Η φρουκτόζη είναι επικίνδυνη επεξεργασμένη (π.χ. σε αναψυκτικά) και σε μεγάλες ποσότητες και αυτό γιατί μεταβολίζεται 100% από το συκώτι.
Walk as if you are kissing earth with your feet...