• 27 τρόποι και αποδεδειγμένοι μάλιστα για αναδόμηση της μυελίνης; Μας δουλεύουν;

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #129846  από fewtile
 Σάβ Απρ 07, 2018 5:50 pm
Τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος τρόπος σε φάρμακο ή κάτι σχετικό για την αναδόμηση της μυελίνης, πως βρε παιδιά στο site αυτό https://www.optimallivingdynamics.com/b ... -of-myelin υποστηρίζεται το claim πως υπάρχουν "27 Proven Ways to Promote the Regeneration of Myelin"
Έχω ρωτήσει πάνω από 3-4 γιατρούς και όλοι μου λένε πως δεν υπάρχει κάτι για την αναδόμησή της... μας δουλεύουν στο site;
 #129847  από ποπη
 Σάβ Απρ 07, 2018 8:32 pm
Γινεται αναδομηση μυελινης με κοπο και υπομονη. Το ανθρωπινο σωμα εχει επιδιορθωτικους μηχανισμους. Καποιους γιατρους δεν τους συμφερει για ευνοητους λογους, καποιοι αλλοι γιατροι εχουν αλλη νοοτροπια. Εξαρταται που θα πεσεις.
 #129849  από fewtile
 Κυρ Απρ 08, 2018 2:10 am
Πόπη, έχεις εμπειρία από αναδόμηση μυελίνης; Το έχεις καταφέρει και εάν ναι, σε τι βαθμό, τι πρόβλημα είχες και τι κατάφερες να επιδιορθώσεις; Εάν θέλεις, μοιράσου την εμπειρία σου. :smile-wink:
 #129851  από ποπη
 Κυρ Απρ 08, 2018 10:38 pm
Γεια σου fewtile,

ολοι μας εχουμε περασει απο ελαφρια μεχρι βαρια συμπτωματα (παραλυσεις) τις σκπ, που προφανως προερχονται απο κατεστραμενα τμηματα μυελινης στα νευρα. Καποιοι απο εμας μετα απο ενα βαρυ συμπτωμα, συγκεκριμενα να μιλησω για την περιπτωση μου, μου ειχε παραλυσει το δεξι προσωπο και το χερι οπου δεν μπορουσα να μιλησω καθολου, ετρωγα με τεραστια δυσκολια, πονουσα και το νερο το επινα με καλαμακι και παλι χυνοταν, δεν μπορουσα να κουνησω επισης το χερι καθολου να πιασω το οτιδηποτε καλα δεν το συζηταω. Μετα απο πολυ κοπο με ειδικες ασκησεις λιγο λιγο και σκληρη διατροφη επανηλθα. Σαν δεν φτανει αυτο μου στραβωνει μετα απο λιγο καιρο το δεξι ματι και τα εβλεπα ολα διπλα, παλι το παλεψα μεχρι και ασκησεις για τα ματια εκανα μονη μου γιατι ειχε γινει μπερδεμα με μια βλαμμενη γιατρο και δεν με εστειλε ως επειγον περιστατικο στο νοσοκομειο ( ετσι κανουν στην αγγλια δυστυχως και τοτε δεν ηξερα καλα πως λειτουργουν..) και εκατσα ετσι 2 ολοκληρους μηνες! Με τα πολλα πολλα καταφερα να αλλαξω γιατρο και μου εδωσε προσωρινο πρισμα οπου σε 6 μηνες βιωνοντας απιστευτους ιλλιγγους επανηλθα σχεδον στο 100%.
Απο βιβλια βιοχημειας που εκατσα και ξαναδιαβασα για να καταλαβω καλυτερα την ατιμη και απροβλεπτη σκπ και απο αυτα που περασα καταλαβα οτι υπαρχει διεξοδος απλα θελει μεγαλη μαχη. Δεν θα σου πω οτι θεραπευτικα πληρως απλα πλεον αναγνωριζω τυχον συμπτωματα και ξερω πως να τα ελαχιστοποιησω για να λειτουργει και να κινειται το σωμα μου.

Ειχα διαβασει πως με την γυμναστικη δημιουργουνται νεοι νευρωνες, δηλ σαν παρακαμτηριος στο προβλημα που εχει δημιουργηθει και επισης βοηθας τον εγκεφαλο σου να μην ''ξεχασει'' οτι τα μελη του σωματος πρεπει να κινουνται.
 #129852  από ποπη
 Κυρ Απρ 08, 2018 10:46 pm
Απο το κατεβατο ξεχαστηκα να συμπληρωσω,

στις αρχες των προβληματων μου ετρωγα καθε πρωι σαλατα μπανανας με μηλο και ginger και στο καπακι κροκο αυγου με tumeric, πιπερι και κροκο κοζανης. Με βοηθησε πολυ σε συνδιασμο με εξτρα συμπλεγμα βιταμινων Β
Πιστευω να σε βοηθησα στην ερωτηση σου :)
 #129853  από fewtile
 Κυρ Απρ 08, 2018 10:51 pm
Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες το θέμα σου Πόπη, αλλά αυτό που περιγράφεις πως έκανες, περισσότερο μου φαίνεται για εναλλακτική δίοδο του σήματος από άλλους νευρώνες παρά για για αναδόμηση της μυελίνης ή κάνω λάθος;
Aαααα τώρα είδα το συμπλήρωμα στο post που έκανες! ok
Το κακό είναι πως δεν μπορούμε να μετρήσουμε τη μυελίνη σε τι κατάσταση βρίσκεται ώστε να μπορούμε να ξέρουμε ποιά από αυτά που κάνουμε πιάνουν τόπο!
ποπη έγραψε: Κυρ Απρ 08, 2018 10:46 pm στις αρχες των προβληματων μου ετρωγα καθε πρωι σαλατα μπανανας με μηλο και ginger και στο καπακι κροκο αυγου με tumeric, πιπερι και κροκο κοζανης. Με βοηθησε πολυ σε συνδιασμο με εξτρα συμπλεγμα βιταμινων Β
Θυμάσαι με τη διατροφή αυτή σε τι είδες να υπάρχει βελτίωση; Πως επέλεξες τη συγκεκριμένη διατροφή;
 #129854  από ποπη
 Κυρ Απρ 08, 2018 11:13 pm
Η μυελινη αποτελειται απο νερο, λιπιδια και πρωτεϊνη.
Καταστρεφεται απο την δημιουργια φλεγμονης. Φλεγμονες μπορουν να δημιουργηθουν απο πολλες αιτιες μεχρι και το στρες και την τοξικη διατροφη.

Οποτε καταλαβαινεις τωρα πως διαλεξα να κανω και θα κανω εφορου ζωης αντιφλεγμονωδη-αντιοξειδωτικη διατροφη?
Φουλ βιταμινες, φουλ καθαρες τροφες, φουλ πρωτεινη.
Μυελινη συντιθεται και επιδιορθωνεται και εαν η καταστροφη ειναι βαρια και δεν μπορει να συντεθει στο σημειο εκεινο μυελινη η δημιουργια εναλλακτκης διοδου δηλ νεοι νευρωνες νεα μυελινη ειναι δικλειδα ασφαλειας του ανθρωπινου σωματος και ευτυχως εχουμε πολλες τετοιες.
 #129856  από fewtile
 Δευ Απρ 09, 2018 9:45 am
Και είναι τόσο δύσκολο να φτιάξουν κάποιο συμπλήρωμα για να δίνει αυτά τα οποία χρησιμοποιείς εσύ, πρωτεϊνες, βιταμίνες κλπ;
 #129858  από ποπη
 Δευ Απρ 09, 2018 6:31 pm
Δεν νομιζω να ειναι δυσκολο αλλα και παλι δεν αξιζει τον κοπο εφοσον υπαρχουν και ξεχωριστα για τα παρεις με οποιο τροπο θεωρεις οτι ειναι καλυτερο για εσενα (βιταμινες, τροφη).
Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι το ιδιο ανοσοποιητικο και επισης καποιοι αντιμετωπιζουν και αλλα θεματα υγειας ταυτοχρονα που δυσκολευουν την ιαση.
 #130142  από Δημητρα Αρτ
 Σάβ Ιουν 16, 2018 11:06 am
Πόπη! Πολύ μού άρεσε όλο αυτό πού γράφεις!
Ξέρω ότι δεν καταφέρνω να υπερκαλύψω τις ανάγκες τού οργανισμού μου σε πρωτεΐνη μέσω τής διατροφής.
Έχεις κάποιο καλό, δοκιμασμένο, συμπλήρωμα να προτείνεις? Είναι κι αυτή η ιστορία με τα γυμαναστήρια και τις πρωτεΐνες, πού με κάνουν πολύ επιφυλακτική στο τι να διαλέξω.