• Καλη αρχη με αισιοδοξια

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #129256  από Katerina88
 Τετ Δεκ 06, 2017 7:36 pm
Καλησπερα σε ολους!!

Ειμαι επισημα στην παρεα σας 2 μηνες. Τα τελευταια 6-7 χρονια ειχα κατα καιρους μουδιασματα στα οποια δεν εδινα σημασια και περνουσαν μονα τους. Τον Ιουνιο ειχα παλι μουδιασμα και πηγα σε γιατρο γιατι με ενοχλουσε. Τοτε εκανα την πρωτη μου μαγνητικη οπου εδειξε εστιες σε εγκεφαλο και αυχενα εκ των οποιων καποιες ενεργες. Φοβηθηκα, αγχωθηκα, ετρεξα σε πολλους γιατρους εκανα απειρες εξετασεις κτλ. Δεν μου δωθηκε θεραπεια τοτε και εκανα επαναληπτικες μαγνητικες τον Οκτωβρη. Οι μαγνητικες ειχαν καλυτερη εικονα (λιγοτερες ενεργες εστιες) αλλα μια νεα εστια οποτε ο γιατρος μου ξεκινησε αγωγη με rebif 44mg.

Για να ειμαι ειλικρινης χαρηκα με τη διαγνωση καθως πλεον ξερω τι ειναι αυτο που εχω τοσα χρονια αλλα και πως να το αντιμετωπισω. Δεν εχω καθολου παρενεργειες (πλην δεκατα την πρωτη φορα που εκανα την ενεση) και δεν εχει αλλαξει τιποτα στη ζωη μου πλην το γελιο που κανω οταν αργω να κανω την ενεση μεχρι να παρω αποφαση να πατησω το κουμπι του rebismart..χαχαχα!!
Ισως ειναι νωρις, ισως ειναι η μορφη της παθησης που δειχνει καλοηθης, ισως μου φερεται καλα η σκπ αλλα θελω να μοιραστω το καλο που μου εκανε η φιλη μας..χαιρομαι την καθε στιγμη, αφιερωνω χρονο στους δικους μου ανθρωπους, εμαθα να λεω οχι σε πραγματα που με αγχωνουν, δουλευω στους ρυθμους που μου επιτρεπουν να δουλευω για να ζω και οχι να ζω για να δουλευω!

Ευχαριστω πολυ λοιπον τη φιλη μας που ηρθε στη ζωη μου και μου εδειξε τι πραγματικα εχει σημασια!

Ευχομαι τα καλυτερα σε ολους σας!!
 #129257  από vagelis
 Τετ Δεκ 06, 2017 9:02 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ.
ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4.5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΛΕΩ...Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
 #129258  από Katerina88
 Τετ Δεκ 06, 2017 9:36 pm
Ακριβως το ιδιο κανω κι εγω. Εχω στρατιωτικο προγραμμα στις ενεσεις (6 το απογευμα ακριβως) και γυριζω γρηγορα απο τη δουλεια ανοιγω το μηχανακι περναω το οινοπνευμα και μετα παιζω ψαχνοντας που να την κανω..μολις πατησω το κουμπι χαμογελαω με τη χαζη φοβια μου!
Εννοειται μετα συνεχιζω κανονικα το προγραμμα μου.. βγαινω και τη βολτα μου κανω και τα ψωνια μου ολα καλα χωρις παρενεργειες!
Βασικα οπως ειπα χαιρομαι που σας βρηκα!Η σκπ μου φερεται πολυ καλα τοσα χρονια που εχω τα μουδιασματα και δεν με ενοχλει και μια ενεσουλα..μου εδωσε πολυ περισσοτερα απο οτι πιστευουμε οτι μας εχει παρει. Δεν μας πηρε την υγεια μας αλλα μας εγκατεστησε ενα μηχανισμο που λειτουργει σαν φρενο.Οποτε καθε φορα που φτανουμε τα ορια μας (δουλεια, τρεξιμο, στρες) μας λεει ως εδω επιστροφη στην αισιοδοξια!
Δεν ξερω αν μιλαω εκ του ασφαλους γιατι δεν εχω καποιο σοβαρο συμπτωμα η αν ειναι νωρις ακομα αλλα πιστευω οτι μια τετοια παθηση ερχεται σε πολυ δυνατους ανθρωπους που εχουν μαθει να ξεπερνανε τα παντα και απλα η φιλη μας μας υπενθυμιζει να ξεπερναμε μονο τα σοβαρα και σημαντικα οχι να ασχολουμαστε με τα ανουσια θεματα καθημερινης τρελας αλλα και να χαιρομαστε την καθε στιγμη που περναει εχοντας οσα θεωρουσαμε παλια αυτονοητα και δεν διναμε σημασια στο ποσο σημαντικα ειναι οπως η οικογενεια και οι καλοι φιλοι!
 #129262  από Στάθης
 Πέμ Δεκ 07, 2017 12:30 pm
Katerina88 έγραψε: Τετ Δεκ 06, 2017 7:36 pm ..χαιρομαι την καθε στιγμη, αφιερωνω χρονο στους δικους μου ανθρωπους, εμαθα να λεω οχι σε πραγματα που με αγχωνουν, δουλευω στους ρυθμους που μου επιτρεπουν να δουλευω για να ζω και οχι να ζω για να δουλευω!

Ευχαριστω πολυ λοιπον τη φιλη μας που ηρθε στη ζωη μου και μου εδειξε τι πραγματικα εχει σημασια!
Η Ευγνωμοσύνη είναι η μεγαλύτερη Καλοήθια της Ζωής.
Καλή Δύναμη Κατερίνα και ευγνωμονώ την Ζωή όταν ακούω ανθρώπους να βλέπουν την καλοήθια της πάθησης, γιατί πιστεύω ακράδαντα είναι ο μόνος λόγος Ύπαρξής της.

Γεια σου Κατερίνα, welcome στην παρέα μας.
 #129269  από Katerina88
 Πέμ Δεκ 07, 2017 6:45 pm
Στάθης έγραψε:
Katerina88 έγραψε: ..χαιρομαι την καθε στιγμη, αφιερωνω χρονο στους δικους μου ανθρωπους, εμαθα να λεω οχι σε πραγματα που με αγχωνουν, δουλευω στους ρυθμους που μου επιτρεπουν να δουλευω για να ζω και οχι να ζω για να δουλευω!

Ευχαριστω πολυ λοιπον τη φιλη μας που ηρθε στη ζωη μου και μου εδειξε τι πραγματικα εχει σημασια!
Η Ευγνωμοσύνη είναι η μεγαλύτερη Καλοήθια της Ζωής.
Καλή Δύναμη Κατερίνα και ευγνωμονώ την Ζωή όταν ακούω ανθρώπους να βλέπουν την καλοήθια της πάθησης, γιατί πιστεύω ακράδαντα είναι ο μόνος λόγος Ύπαρξής της.

Γεια σου Κατερίνα, welcome στην παρέα μας.
Γεια σου Σταθη!!Καλως σας βρηκα!!εχω καιρο που μπαινω και διαβαζω τα νεα σας απλα αποφασισα να γινω και μελος της παρεας σας. Σημασια εχει οταν διαγνωστει καποιος με σκπ να καταλαβει συντομα τον λογο που ο οργανισμος του του χτυπησε ενα καμπανακι. Δουλευω αρκετα γιατι με κανει χαρουμενη, ταξιδευω πολυ με τη δουλεια μου και χαιρομαι που γνωριζω ανθρωπους και μερη που δεν εχω ξαναπαει. Δεν μου εχει στερησει κατι η παθηση ισα ισα μου εδωσε ηρεμια και ευτυχια. Ακολουθω κατα γραμμα τις οδηγιες του γιατρου μου και εχω απομακρυνει καθε τι ασχημο και στρεσογονο απο τη ζωη μου. Θεωρω οτι η καλη ψυχολογια και η ηρεμια ειναι που με βοηθουν απιστευτα! Οσες φορες πιεσα τον εαυτο μου το αποτελεσμα ηταν μουδιασμα χρονια τωρα.. ε αποφασισα να μην μου ξανασυμβει!Και αν ξαναερθει θα περασει παλι! Και οταν περασει θα ειμαι ακομα πιο ευτυχισμενη!
Ευχομαι σε ολους να βρουν τον λογο που ο οργανισμος τους διαμαρτυρεται και να το βγαλουν απο τη ζωη τους. Αυτη ειναι η ιαση της σκπ..η συνεχης προσπαθεια να εστιαζεις σε αυτο που λεγεται ευτυχισμενη ζωη! Οσο για τις ιντερφερονες τις παιρνουμε απλα για να μας βοηθησουν οταν πιεσουμε παλι τον εαυτο μας..
 #129291  από Govanna
 Τρί Δεκ 12, 2017 8:10 pm
Γεια σου Κατερίνα! Τι χαρά να υπάρχουν στην παρέα (και στη ζωή) άνθρωποι που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, και που βλέπουν κάθε δυσκολία σαν πρόκληση να δείξουμε δύναμη και χαρακτήρα! Βάλσαμο τα λόγια σου και για μένα - που ενώ σε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλά και δε θα πρεπε να χω παράπονο- καμιά φορά σπάνε τα νεύρα μου και με πιάνει καντίφλα!!! Να είσαι πάντα καλά! (Και θα είσαι. Σίγουρα θα είσαι!!!)
 #129292  από Katerina88
 Τρί Δεκ 12, 2017 9:20 pm
Govanna έγραψε: Τρί Δεκ 12, 2017 8:10 pm Γεια σου Κατερίνα! Τι χαρά να υπάρχουν στην παρέα (και στη ζωή) άνθρωποι που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, και που βλέπουν κάθε δυσκολία σαν πρόκληση να δείξουμε δύναμη και χαρακτήρα! Βάλσαμο τα λόγια σου και για μένα - που ενώ σε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλά και δε θα πρεπε να χω παράπονο- καμιά φορά σπάνε τα νεύρα μου και με πιάνει καντίφλα!!! Να είσαι πάντα καλά! (Και θα είσαι. Σίγουρα θα είσαι!!!)
Καλησπέρα Govanna!!
Εύχομαι να είσαι πάντα καλά και όλα είναι περαστικά αρκεί να το θέλουμε και να το πιστέψουμε. Νεα στη διάγνωση παλιά στα συμπτώματα..οπότε έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω.Όλα περνάνε αρκεί να έχουμε υπομονή. Μην αφήνεις τίποτα να σε ρίχνει να φροντίζεις τον εαυτό σου γιατί καμια ιντερφερόνη δεν θα σε βοηθήσει απο μόνη της. Ίσως είμαι τυχερή γιατί δεν άλλαξε κάτι στη ζωη μου με τη διάγνωση ούτε έχω κάποια παρενέργεια απο τις ενέσεις. Λίγο τριχόπτωση έχω που δεν ξέρω καν αν σχετίζεται με το rebif μιας και είναι η εποχή μου..οπότε κρατάω γερά, ζω καλά και γελάω μέχρι δακρύων, μέχρι να πονέσει η κοιλιά μου. Τις μέρες που πιέζομαι απλά γυρίζω σπίτι μου στην οικογένειά μου και τους φίλους μου και συνεχίζω να γελάω! Γέλα λοιπον και στα κάτω σου(γιατί συνήθως είναι ασήμαντος ο λόγος που πιεζόμαστε) και θα φύγουν όλα!! ✌️
 #129305  από Govanna
 Πέμ Δεκ 14, 2017 8:50 pm
Κατερίνα γεια σου!
Φυσικά και έχεις δίκιο κι όλα αυτά που λες, όταν εφαρμόζονται, είναι σωτήρια...Το γέλιο είναι φάρμακο!!! Βέβαια πρέπει κι από χαρακτήρα να το 'χεις... Στην καθημερινότητα είναι λίγο ανέφικτο κάποιες φορές, αλλά για να εφαρμόσω τις συμβουλές σου πρέπει μάλλον να αλλάξω την γενικότερη οπτική για τα πράγματα. Να μην παίρνω τίποτα ιδιαίτερα σοβαρά, γιατί, πραγματικά, τίποτα δεν είναι άξιο να σου χαλάσει την υγεία...Κι αυτό είναι το πιο ωφέλιμο μήνυμα που σου στέλνει η μαντάμ Νόσος!!!
Πραγματικά θα προσπαθήσω!!! :emojis-1: