• Ο Γλύπτης

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #129073  από Στάθης
 Κυρ Νοέμ 12, 2017 4:08 pm
Έχοντας ταξιδέψει μέσα μου εκεί που δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί κανείς να ταξιδέψει, να βρει μια διάσταση του κόσμου που ουδέποτε έμαθα ότι θα μπορούσε να υπάρχει, βρήκα κάτι απερίγραπτα υπέροχο και έχω την ανάγκη να προσπαθήσω να το μοιραστώ γιατί το Πιστεύω πολύ.

Το Ταξίδι μέσα μας. Από κάπου ξεκινάει και ποτέ δεν τελειώνει, γιατί ξεκινάει από την Ζωή για την Ζωή και πιστεύοντας σε Αυτήν με αμέριστη Εμπιστοσύνη μπορείς να κατευθυνθείς στα Άδυτά της, στο Βάθος του Ωκεανού της.

Το Ταξίδι μέσα μας έχει εκκίνηση με μυριάδες τρόπους, σαν είμαστε τόσο διαφορετικά πλασμένοι. Γονιδιακά τα Ταξίδια των προγόνων και γόνων μας, μας έχουν κάπως σμιλεύσει την αρχή. Παραλαμβάνουμε το μάρμαρο (γλυπτό) μας και είναι στο δικό μας χέρι η συνέχεια της γλυπτικής μας.

Δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι υπάρχει η Δημιουργός ενέργεια Γλυπτικής, και ότι ξεκινάει από μέσα μας.
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σαν το μάρμαρο έχει τις ρωγμές του και της ταλαιπωρίες του, τις αχρωμίες και ατέλειές του, ένας υπέροχος γλύπτης μπορεί να παράγει κάτι υπέροχα δημιουργικό ακόμα και από μια ρωγμή, μια αχρωμία. Έτσι και εμείς μπορούμε τις ρωγμές και ατέλειές μας να τις αναγάγουμε σε καλλιτέχνιμα, σε σπουδαίο δημιούργημα.

Το Ταξίδι, έχει πορεία, αλλά η βάση του είναι πάντα το Παρόν. Εκεί μπορεί κανείς να νιώσει το Ταξίδι, να πάρει τα γλυπτικά του εργαλεία και να δημιουργήσει. Αν δεν το αρέσει, μπορεί πάντα να ξεκινήσει από την αρχή. Μέχρι να μείνει και ο τελευταίος οβολός του μαρμάρου μας. Ακόμα και ένα λιθαράκι έχει την απέραντη Ομορφιά του, την σμιλεμένη Καλλιτεχνία του στα χέρια ενός εκβαθυμένου Καρδιακού Γλύπτη.

Εικόνα

Ασχέτως γεγονότων που μας βομβαρδίζουν, ανθρώπων που μας πλαισιώνουν, παθών που μας κοιμίζουν, επιθυμιών που μας πνίγουν, ακόμα και τις σωματικές μας ασθένειες και παραπληγίες, μπορούμε πάντα να βρούμε τον τρόπο να καλλιτεχνούμε το Αιώνιο Παρόν μας με αυτά που μας έχουν απομείνει, χρειαζόμαστε μονάχα την Διάθεση και Υπομονή. Όταν οι Δράσεις και προπάντων οι Αντιδράσεις μας συμμαχούν με αυτά που μας συμβαίνουν στο βωμό της αυτο-βελτιωτικής μας Διάθεσης, είμαστε μέλος μιας Θεραπευτικής Δημιουργικής Δύναμης και Ενέργειας και στο χέρι της είναι η κατεύθυνσή μας.

Υπάρχει το Φως, υπάρχει και το Σκοτάδι. Υπάρχει το Γλυπτό καλλιτέχνιμα, υπάρχει και η μαρμάρινη πέτρα με κοφτερές άκομψες ασυνάρτητες άκρες. Κοφτερή άκρη μεταξύ πολλών είναι οι ανασφάλειες μας, ο φόβος μας. Κοφτερή άκρη μεταξύ πολλών είναι ο θυμός μας, η ζήλεια και λαγνεία μας, η βουλιμία και ματαιοδοξία μας, η ψευτοπερηφάνειά μας, σαν τρέμουν τα χέρια του γλύπτη με τα εργαλεία αυτά. Ακόμα και αυτό όμως είναι ένα τέχνημα. Φτωχό σε κάλλος, τέχνη και ομορφιά, αλλά με διακριτή υπόσταση που διαπερνάει το είναι μας.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία μας να σμιλεύσουμε τον Εαυτό μας "άνω σχώμεν τα Καρδίας", να βρούμε το βάθος της Ψυχής μας, να νιώσουμε και να φέρουμε μπροστά το Φως της και να αρχίσουμε να λειαίνουμε τις κοφτερές μας άκρες. Τα Χαρίσματά μας, η Χάρη μας δεν είναι τόσο σωματική, αλλά το Πνευματικό μας Βάθος που δεν είναι άλλο από το επίπεδο καθαρότητας της Συνειδητότητάς μας στο Παρόν μας.

Το Παρόν μας έχει απερίγραπτο, απέραντο και αιώνιο βάθος. Έτσι είναι καθαρά η Ψυχή μας. Όλα αυτά που στιβάζουμε και μας βγάζουν έξω από το Παρόν μας δεν είμαστε Εμείς. Είναι η ψεύτικη περσόνα μας και οφείλουμε να αδράξουμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε τον Εαυτό μας από τις τοξίνες της περσόνας και λογισμών μας, κρατώντας μονάχα τις Χάρες τις διαφορετικότητάς μας όχι σαν κτήση μας, αλλά περισσότερο σαν δώρο της Ζωής στην ίδια της Ζωή και τις μυριάδες υπέροχες μορφές της.

Εν τέλη η Ζωή είναι Ο Γλύπτης, το Γλυπτό και η Γλυπτική και ο χώρος που φέρνει τα Τρία αυτά σε Αρμονία, το Αιώνιο Παρόν μας.

Εικόνα

«Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας»
Στάθης.
 #129074  από sofia13
 Κυρ Νοέμ 12, 2017 7:51 pm
respect.... :smile-clapping: :smile-flower: Υπέροχο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #129077  από Gianna
 Δευ Νοέμ 13, 2017 5:51 pm
Στάθη Υπέροχος ο λόγος σου!!

Ιδιαίτερα συγκινητικός και διαλογιστικός!
Συνοδευτικά ταιριαστός, κατά τη γνώμη μου, με μουσική υπόκρουση του μοναδικού Vangelis!!




:eusa-violin:

Σε ευχαριστούμε για άλλη μία φορά!

:romance-grouphug: