• Τι επιτρέπεται να τρωμε?

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #128975  από hope
 Τρί Οκτ 10, 2017 7:23 am
Νομίζω ότι παίζει ρόλο κι ο καφες. Ας πούμε ο νες και ο φραπε είναι ότι χειροτερο. Άλλοι δεν είναι τοσο. Εγώ πίνω 2 καφέδες τη μέρα ειναι η αληθεια. Capuccino ή freddo capuccino.
Το αλάτι Ιμαλαιων το βάζεις μόνο στο μαγείρεμα ή και στο πιάτο σου και τις σαλάτες κτλ?
Από αλκοολ? Σαφώς όχι κατάχρηση αλλά μια μπύρα την εβδομάδα ας πουμε?
 #128976  από away
 Τρί Οκτ 10, 2017 12:33 pm
Καλημερα... μετα την ανακοινωση απο τον γιατρο για τα ευχαριστα νεα το πρωτο πραγμα που μου ειπε ειναι να ελλατωσω την ζαχαρη και το αλατι. Τρωγε κανονικα μου λεει. Να πινω του λεω....αντεχεις μου απανταει εκει καπου καταλαβα οτι πρεπει να προσαρμωσω την διατροφη μου.
Το αλατι εχει σχεδον εξαφανιστει, στην ζαχαρη δεν τα παω καλα γιατι που και που τρωω κανα γλυκακι τωρα για το πιωμα αν βρεθω με καλη παρεα θα πιω καμια εξαδα μπυρες παντως για την ωρα εμαθα να τρωω λιγο και καλα ασε που σχεδον εχασα την μπυροκοιλια :emojis-21:

Καλη συνεχεια σε ολους :smile-beer:
 #128978  από ποπη
 Τρί Οκτ 10, 2017 2:04 pm
hope έγραψε:Νομίζω ότι παίζει ρόλο κι ο καφες. Ας πούμε ο νες και ο φραπε είναι ότι χειροτερο. Άλλοι δεν είναι τοσο. Εγώ πίνω 2 καφέδες τη μέρα ειναι η αληθεια. Capuccino ή freddo capuccino.
Το αλάτι Ιμαλαιων το βάζεις μόνο στο μαγείρεμα ή και στο πιάτο σου και τις σαλάτες κτλ?
Από αλκοολ? Σαφώς όχι κατάχρηση αλλά μια μπύρα την εβδομάδα ας πουμε?

Καλημερα,

Το αλατι Ιμαλαιων χρησιμοποιησε το οπου θες, πιανει και με πολυ λιγη ποσοτητα εγω δεν βαζω ποσοτητες αλατιου στα φαγητα μου ετσι κι αλλιως.
Καφε πινω 1 την ημερα εκτος και αν εχω πολυ κουραστικη ημερα και τον εχω αναγκη λογω δουλειας.
Αλκοολ κομμενο, μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις μια φορα τον αιωνα και η ποσοτητα του αντι για κανονικο ποτηρι σε σφηνοποτηρο και το πινω σιγα σιγα. Εχω παρατηρησει οτι δεν μπορω να πιω οπως επινα :emojis-22: , μου παραλυει το ποδι και εχω εντονο μουδιασμα στο αριστερο μικφο δαχτυλο του ποδιου.
 #128980  από Giota23
 Τετ Οκτ 11, 2017 12:15 pm
hope έγραψε: Γιώτα το γάλα αμυγδάλου νομίζω είναι τίγκα στη ζαχαρη. Κάνω λαθος?
Υπάρχει με ζάχαρη και χωρίς. Εγώ παίρνω το χωρίς
 #128981  από Gianna
 Τετ Οκτ 11, 2017 7:51 pm
καλησπέρα σε όλους!!
Θα χαριτολογήσω λίγο.. το θέμα πάει να γίνει πολύ του μπλα μπλα και της ανεμοζάλης... :emojis-30: :emojis-11: :emojis-9:


αλλά...


Καταρχήν Hope συγχαρητήρια για το topic! Άνοιξες ένα θέμα σημαντικότατο!!! :smile-flower:
Πιο γενικά τώρα, από τη στιγμή λοιπόν, που τίθεται ένα τόσο σοβαρό θέμα (αυτό της Διατροφής ως παράγοντα σημαντικό στην αντιμετώπιση της πάθησης) σημαίνει ότι όλοι είμαστε σε έναν καλό φωτισμένο δρόμο, όχι μόνο απαντήσεων αλλά και γενικών δράσεων στη διατροφική μας καθημερινότητα. Γνωρίζουμε ότι το θέμα της κατάλληλης διατροφής χρήζει αρκετής έρευνας και υπομονής μέχρι να γίνει ΄΄totally correct'' από την όλη κοινότητα εμπλεκομένων για τους άμεσα ενδιαφερόμενους (εμάς)... όμως, επειδή δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, μέχρι τότε κάνουμε ό,τι μπορούμε!!!


Ήτοι,
-συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό- διατροφολόγο.

-Ανατρέχουμε σε διάφορα site ανά τον κόσμο που εκφράζουν απόψεις με επιχειρήματα και επιστημονικά άρθρα με παραπομπές σε πηγές.
πχ 2 από τα πολλά
https://overcomingms.org/recovery-program/diet/

http://www.mshope.com/documents/MSHope-Diet-Aug2015.pdf

κτλ κτλ.... (και αν έχετε βρει και άλλα δώστε τα link)

-Επικοινωνούμε στους συνοδοιπόρους μας μέσω των Forums και λοιπών καναλιών επικοινωνίας οποιαδήποτε γνώση εισέλθει στην αντίληψή μας, με γνώμονα τη λογική πάντα.. έτσι και αλλιώς θεωρούμε ceteris paribus ότι όποια άποψη, προτροπή και συμβουλή δίνεται φιλτράρεται, διασταυρώνεται, τίθεται ως ερώτηση σε κάποιο ειδικό και εφαρμόζεται με σύνεση από τον αποδέκτη! :smile-nod:


Συμπερασματικά, κατανοούμε ότι η κάθε προσέγγιση από όποια πλευρά, είναι περίπου ίδια και τα συμπεράσματα συγκλίνουν.. υπάρχουν βέβαια μικροδιαφορές ανά προσέγγιση, που ίσως μπερδεύουν... και εύλογο είναι. Παράλληλα, η διατροφή όπως όλοι ξέρουμε, είναι θέμα και κουλτούρας, κοινωνίας, παραδόσεων, συνηθειών, κλίματος, ιδιοσυγκρασίας!! Παρόλαυτα, το συμπέρασμα είναι..εμείς οι MSers αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες!! Και είναι ένα θέμα που απαιτεί και το σεβασμό του άμεσου περιβάλλοντος μας! Καθώς και την εμψύχωση μας από αυτό!!

Κλείνοντας, ας μην ξεχνάμε και τον Ιπποκράτη..
«Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».

Πόσο απλή, σπερματική, δωρική στο ύφος συμβουλή μας δίνει ο πατέρας της Ιατρικής... και εμείς είμαστε ευλογημένοι που είμαστε της γενιάς του.. της Ελληνικής...

Υγεία και Φώτιση για όλους! :smile-flower:
 #129845  από Kpoplistener
 Παρ Απρ 06, 2018 1:50 pm
away έγραψε: Τρί Οκτ 10, 2017 12:33 pm Καλημερα... μετα την ανακοινωση απο τον γιατρο για τα ευχαριστα νεα το πρωτο πραγμα που μου ειπε ειναι να ελλατωσω την ζαχαρη και το αλατι. Τρωγε κανονικα μου λεει. Να πινω του λεω....αντεχεις μου απανταει εκει καπου καταλαβα οτι πρεπει να προσαρμωσω την διατροφη μου.
Το αλατι εχει σχεδον εξαφανιστει, στην ζαχαρη δεν τα παω καλα γιατι που και που τρωω κανα γλυκακι τωρα για το πιωμα αν βρεθω με καλη παρεα θα πιω καμια εξαδα μπυρες παντως για την ωρα εμαθα να τρωω λιγο και καλα ασε που σχεδον εχασα την μπυροκοιλια :emojis-21:

Καλη συνεχεια σε ολους :smile-beer:


Κοιτα το αλκοόλ βλαπτει αν και ενα ποτυρι μπυρα ή ενα ποτυρακι κρασι επιβάλλεται βοηθαει νομιζω ετσι μου έχουν πει αν και εγω προσωπικα δεν πινω αλκοολ παλια επινα καπως αλλα το σταματησα πλεον..οσο για αυτο με την διατροφη χαρηκα! Επιτελους καποιος λογικος ιατρος! "Να τρως κανονικα" αυτη η φραση δηλωνει παλι καλα δεν ειναι ολοι οι ιατροι κολλημενα μυαλα! Διαιτες και κουραφεξαλα! Φαε τα παντα με μετρο ομως!