• ΝΕΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ...

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #128427  από sofia13
 Δευ Αύγ 07, 2017 9:23 pm
Προσοχή τουλάχιστον στην αμείλικτη ζέστη ...
Μήνες καταλάβαινα ότι δεν πάω καλά... Αποφάσισα να ζητήσω τη συνδρομή της ιατρού που εμπιστεύομαι ....και μετά τη μαγνητική που έδειξε 2 νέες ενεργές αστίες , ακολούθησα 3ήμερο σχήμα κορτιζόνης.
Ο νούς μου -'ενοιωθα - ότι δεν ήταν πάντα στη θέση του.Ξεχνούσα ΚΑΙ σημαντικά πράγματα...Κάποιες φορές καταλάβαινα ότι είχα και αδυναμία αντιληπτικής ικανότητας.
Μου πρότειναν σχήμα (πειραματικό απ΄ότι κατάλαβα , με την προυπόθεση να είμαι σχεδόν εσώκλειστη 2 χρόνια στο νοσοκομείο υπό στενή παρακολούθηση. Φυσικά ΑΡΝΗΘΗΚΑ )
Αλλά μάλλον ''πρέπει'' ν΄ακολουθήσω σχήμα Tysabri σε λίγους μήνες αν είμαι αρνητική στον ιό της λευκοεγκεφαλοπάθειας
ΠΡΟΣΟΧΗ . είναι πολύ σκληρή τελικά η σκλήρυνση.
 #128430  από ποπη
 Τρί Αύγ 08, 2017 12:03 pm
sofia13 έγραψε: Μου πρότειναν σχήμα (πειραματικό απ΄ότι κατάλαβα , με την προυπόθεση να είμαι σχεδόν εσώκλειστη 2 χρόνια στο νοσοκομείο υπό στενή παρακολούθηση. Φυσικά ΑΡΝΗΘΗΚΑ )
Αλλά μάλλον ''πρέπει'' ν΄ακολουθήσω σχήμα Tysabri σε λίγους μήνες αν είμαι αρνητική στον ιό της λευκοεγκεφαλοπάθειας
ΠΡΟΣΟΧΗ . είναι πολύ σκληρή τελικά η σκλήρυνση.

Σοφια ζητα ακομα καμια δυο γνωμες απο αλλους γιατρους να εχεις πιο σφαιρικη αποψη για την θεραπεια που θα ακολουθησεις. Αυτο το εσωκλειστη με παρακολουθηση μου φαινεται περιεργο...τι θα δοκιμαζαν πανω σου 2 χρονια?
 #128431  από Gianna
 Τρί Αύγ 08, 2017 1:48 pm
Πιο κάτω μια άποψη!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gianna την Τρί Αύγ 08, 2017 1:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #128432  από Gianna
 Τρί Αύγ 08, 2017 1:49 pm
Gianna έγραψε:Σοφία,
Συμφωνώ με την Πόπη. Ρωτά και αλλες γνώμες! Διασταύρωσε απόψεις! Το άκουσμα και μονο "σχεδον εσώκλειστη στο νοσοκομειο για δυο χρόνια" είναι "υποτροπή" απο μονο του.
Σκέψου παράλληλα και τα πιο κάτω. Ασκήσεις κανεις, διαλογισμους, συμπληρώματα διατροφής με ιατρική παρακολούθηση? Διατροφή? Φλέβες ελεγμένες? Φάρμακο απο γιατρό της εμπιστοσύνης σου? Ιατρικές γνώμες που ταυτίζονται κ δεν αποκλεινουν? Τώρα είσαι σε υποτροπή. Όλα βουνό σου φαίνονται... Μόλις κάτσει η σκόνη, κανει η κορτιζόνη τη δουλεια της τοτε θα δεις οτι το βουνό γίνεται βουναλακι!!
Κρατά μας ενημερους!
:smile-flower: :smile-sun:
 #128458  από sofia13
 Παρ Αύγ 11, 2017 12:24 am
Gianna , ευχαριστώ πού πήρες θέση στο πρόβλημά μου
και φυσικά θα σου απαντήσω.
Σωστή διατροφή κάνω χρόνια τώρα (παλιά αθλήτρια) . Βιταμίνες και συμπληρώματα παίρνω και θα συνεχίσω . Εναλακτικές μεθόδους ακολούθησα (πάντα με καθοδήγηση σχετικού επιστήμονα ) , αντικαταθλιπτικά αρνήθηκα να πάρω και γενικά είμαι κατά των φαρμάκων . Αρχικά που δεν ήξερα πολλά , δέχτηκα κι΄έκανα σχεδόν όλες τις Ιντερφερόνες.
Αλλά συνεχίζει να με τσακίζει η σκλήρυνση παρόλο που αντιστέκομαι σθεναρά.
Το διετές το απέρριψα αβλεπί (πειραματόζωο αλλά όχι τόσο χοντρά ρε ντόκτορες).
Κάτι που εφαρμόζεται δεκαετία στην Αγγλία μου είπαν και δε θέλησαν να μου δώσουν να διαβάσω περι τίνος πρόκειται , για να μην επηρρεαστώ αρνητικά -είπαν-
Εννοείται ότι δε θέλω Tysabri , έίδα συνασθενείς μετά το σταμάτημά του κι΄ήταν χειρότερα απο πρίν. Μονοκλωνικό αντίσωμα (τα λέει όλα αυτό) ...
Σε άπειρους γιατρούς πήγα , αλλά ''είναι πολλά τα λεφτά Άρη '' ...
Σκέφτομαι να ξανακαταφύγω στη φύση , συστηματικά όμως.
Κουρκουμά με ελαιόλαδο και μαυροπίπερο (αλλιώτικα δεν πιάνει ) και βλέπουμε.
Φυσική κορτιζόνη . Γιατί άν ξανακάνω ώση , με τόσες κάθετες αρνήσεις μου σε όλα , ούτε στο νοσοκομείο θα με δέχονται πιά,
Εσύ τι λές; Μ΄ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου (καίγομαι μη σου πώ)
Και πάλι σ΄ευχαριστώ και περιμένω γνώμη σου !
 #128462  από Στάθης
 Σάβ Αύγ 12, 2017 4:25 pm
sofia13 έγραψε:Αλλά συνεχίζει να με τσακίζει η σκλήρυνση παρόλο που αντιστέκομαι σθεναρά.
Γεια σου Σοφία. Εάν συνεχίζει μια ταλαιπωρία να μας "τσακίζει", πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο κατάλοιπο στην συνείδησή μας, εμπόδιο το οποίο μας εμποδίζει το Δρόμο πως την απελευθέρωση, από το Υποφέρω.

Τι μπορεί να είναι αυτό. Όταν κανείς είναι ανοιχτός στο Ταξίδι να γνωρίσει τον Εαυτό του, εκτός από την βελτίωση σε πολλές υλικές υποδομές (όπως καλή διατροφή και φυσικότερα φάρμακα που πολύ σωστά πράττεις κατά την άποψή μου), ξεκαθαρίζει αργά αλλά σταθερά και το Ταξίδι των πνευματικών υποδομών, ίσως η πιο στιβαρή βάση για την σταδιακή τελμάτωση τον προβλημάτων μας, και την μετουσίωσή τους στην εγρήγορση της πνευματικής μας εξέλιξης, όπως η κάμπια γίνεται πεταλούδα.

Για παράδειγμα όταν έχει κανείς να διαχειριστεί την ΣΚΠ και συνεχίζει π.χ. να καπνίζει, διαιωνίζει την κατάσταση της κάμπιας, και αρνείται να εξελιχθεί με τρόπο θαυματουργό στην μετεξέλιψη της νόσου, η οποία είναι η πεταλούδα.
Το άνω παράδειγμα απλά το αναφέρω χωρίς να γνωρίζω αν καπνίζεις ή όχι, απλά στην θέση του τσιγάρου μπορεί κανείς να το ανταλλάξει με οποιοδήποτε εμπόδιο διαισθητικά μας εμποδίζει να υπερβούμε την εθελημένη μας άγνοια, την εγωιστική μας κατήφεια και την ιδιοτελείς ελευθερία που νομίζουμε ότι μας ανήκει, ενώ είμαστε φορτωμένοι με δεκάδες βαρίδια διαχωρισμού από τον Αληθινό μας Εαυτό.

Ελευθερία από το "Τσακίζομαι" είναι η απλή ανταλλαγή στο "Παραδίνομαι" ώστε να μπορέσω να γνωρίσω τον Αληθινό μου Εαυτό, τον Βοηθό μας να βρούμε Αληθινή Ελευθερία μακριά από φόβους, θυμούς, εγωισμούς, αρνητικές επιθυμίες και σκλαβωτικοί πόθοι.

Όλα συμβαίνουν για την Αληθινή μας Ελευθερία, ακτινοβόλα Αγάπη, Ειρήνη και Χαρά. Αυτή είναι η Πεταλούδα, μόλις φτάσουμε εκεί με λίγη προσπάθεια, παύει να χρείαζεται να προσπαθούμε. Απλά "πετάμε"... απροσπάθηστα, ειρηνικά, χαρούμενα. Το μυστικό ελιξήριο της προσπάθειας είναι η Ευγνωμοσύνη, για ότι μας έχει απομείνει. Από εκεί πηγάζει η Διάθεση και Δύναμη Υπομονής μας.

Εικόνα

Καλή Δύναμη Σοφία, με ευχή γρήγορης ενδυνάμωσης και απελευθέρωσης.
 #128463  από sofia13
 Σάβ Αύγ 12, 2017 4:44 pm
Ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές Στάθη..
Προσπαθώ να είμαι πάντα στη ζωή ΕΓΩ , χωρίς ψέματα και αναίτιους συμβιβασμούς.
Σιχαίνομαι τις δηθενιές του κόσμου.
Αλλά δε μπορώ να συμφωνήσω σε όλα μαζί σου.
Αλήθειες δε λέμε;
Ε κάποια είναι υπερβολικά ιδεατά για μένα . Παραπέμπουν σε φιλοσοφίες τις οποίες δεν έχω εντρυφήσει εν τω βάθει. Ψάχνομαι πάντως .
Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑΘΗ .
 #128465  από Στάθης
 Σάβ Αύγ 12, 2017 6:32 pm
sofia13 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές Στάθη..
Προσπαθώ να είμαι πάντα στη ζωή ΕΓΩ , χωρίς ψέματα και αναίτιους συμβιβασμούς.
Σιχαίνομαι τις δηθενιές του κόσμου.
Αλλά δε μπορώ να συμφωνήσω σε όλα μαζί σου.
Αλήθειες δε λέμε;
Ε κάποια είναι υπερβολικά ιδεατά για μένα . Παραπέμπουν σε φιλοσοφίες τις οποίες δεν έχω εντρυφήσει εν τω βάθει. Ψάχνομαι πάντως .
Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑΘΗ .
Πιστεύω πάντως ότι έχεις αναπτύξη Ιδεατά πολύ φιλοσοφημένα εν τω βάθει, όπως αυτά της συγχώρεσης και της ψυχικής αγώγησης.

Χρειάζεσαι παρά μόνο να προσθέσεις μερικά ακόμη, έχω την ακράδαντη Πίστη ότι αναρτήσεις σαν "Νέα Υποτροπή" θα ανήκουν στο παρελθόν γιατί θα μεταλλαχθούν σε πλήρη συγχρονισμό με τα δικά σου "Ιδεατά".

Ο καθένας μας έχει τα δικά του μοναδικά "Ιδεατά",
τα οποία και δεν απέχουν μα καθόλου πολύ μαρκιά.
Βρίσκονται Εδώ να, ακριβώς στην Ευλογημένη μας Καρδιά,
περιμένουν να εκδηλωθούν για τον καθένα μας Χαρισματικά.


Ίσως να είναι και ο υπαρξιακός λόγος "των υποτροπών",
γιατί άλλο νόημα δεν βγάζουν στο κόσμο "των φιλοσοφιών".

Να είσαι καλά Σοφία, και εγώ σε ευχαριστώ για την Δύναμη που χωρίς να αντιλαμβάνεσαι μου εμφυσείς "ραδιοφωνικά".
 #128467  από Gianna
 Σάβ Αύγ 12, 2017 7:39 pm
Σοφία σε χαιρετω και εύχομαι κάθε μέρα να είσαι και πιο κοντά στην εξοδο απο την υποτροπή!
Ο λογος του Στάθη παντα είναι κατάθεση στοχασμού και ωριμότητας!!
Μας δείχνει οτι μέσα μας βρίσκονται οι κατευθυντήριες δυνάμεις που θα μας βοηθήσουν να βγούμε απο το αδιέξοδο αυτής της δοκιμασίας!
Με φάρο αυτον τον εμψυχωτικο λογο και προτροπή ετοιμαζουμε τα όπλα μας!!
Κεφάλαιο βιταμίνες. (Τακτοποιημένο και υπο παρακολούθηση ειδικού)
Κεφάλαιο άσκηση. ( όσο και να μας δυσκολεύει και να μας κουράζει πρεπει να βρει ο καθένας μας το κοκτεηλ ασκήσεων που θα τον βοηθήσει)
Κεφάλαιο διατροφή (τα γνωρίζουμε λίγο - πολύ όλοι μας)
Κεφάλαιο φαρμακα (θέλουμε δοκιμασμένα, αποτελεσματικά φάρμακα που να ενεργουν- τι λέω τώρα?? Τα αυτονόητα!!) απλως πλεον και εμείς οι ασθενείς ρωταμε, διασταυρωνουμε πληροφορίες, γινόμαστε πιο απαιτητικοι πελάτες των γιατρών)
Συμβουλή δεν μπορω να δώσω γιατί και εγώ σε αυτή τη φαση είμαι που αναζητώ λύσεις.
Αυτό που πλεον κάνω είναι οτι κάθε πληροφορία που έρχεται στα χέρια μου την φίλτραρω. Σκέψη, στάθμιση, διασταύρωση πληροφορίας, επιφύλαξη, αμφιβολία,θετικοτητα! Αυτοι είναι οι άξονες μου πλεον.
Εύχομαι ανάκτηση δυνάμεων και αποτελεσματικοτητα στην οποία απόφαση σου !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gianna την Σάβ Αύγ 12, 2017 8:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #128468  από Gianna
 Σάβ Αύγ 12, 2017 7:44 pm
Επίσης θα ήθελα να σε ρωτησω αν εχεις λαβει και το θέμα ΧΕΝΦΑ υπόψη. Στο φόρουμ θα βρεις πολλές αναρτήσεις με βάθος χρονου.
Ρίξε και εκεί μια ματια!