• Θέμα με την ούρηση

  • Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #127902  από Elianna
 Τετ Μάιος 10, 2017 3:45 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Η ερώτησή μου δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες αλλά ντρεπόμουν να το βάλω στις κατηγορίες που είναι ορατές σε όλους.

Είμαι διαγνωσμένη εδώ και 4 χρόνια με καταγεγραμενες υποτροπές από το 2009. Η συχνότητα των υποτροπών μέχρι τώρα είναι περίπου 1 ανά 2 χρόνια χωρίς πλήρη αποκατάσταση (αυτά που μένουν μόνιμα είνα κυρίως μουδιάσματα) και όσες υποτροπές είχα σχετίζονταν με κινητικά, και ιλιγγους.

Αντιμετωπίζω δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, ανάγκη για δευτερο γύρο (επαναληπτική) και επιτακτική ούρηση εδώ και 2-3 χρόνια αλλά σε ήπιο βαθμό.

Από την αρχή του χρόνου έχω χάσει 7 κιλά, η ψυχολογία μου ΄με βασανίζει με έντονα ξεσπάσματα κυρίως κλάματος που δεν μπορώ να έλεγξω, τα χέρια μου τρέμουν, τα πόδια μου επίσης και το πιο ανησυχητικό: brain fog. Αυτό το τελευταίο μπορώ να το καταλάβω μόνο εγώ οι υπόλοιποι δεν με πιστεύουν και είναι εντελώς εκνευριστικό.

Και για να μπω στο ψητό την τελευταία εβδομάδα υποφέρω για να ξεκινήσει αυτή η ριμάδα η ούρηση, προσπαθώ 5-10 λεπτά, καμιά φορα δεν τα καταφέρνω κιόλας και τα παρατάω. Έχω μια παράξενη αίσθηση στην κοιλιά μου όλη την ημέρα. Υπάρχουν και η καλές στιγμές βέβαια που το θέμα τελειώνει σε 2 λεπτά αλλά όχι πάντα με αποτέλεσμα να πηγαίνω επιτυχημένα στην τουαλέτα 2-3 φορές την ημέρα και αν.

Μήπως έχετε καμία συμβουλή να μου δώσετε ή υπάρχει κάποιος με παρόμοιες εμπειρίες γιατί έκλεισα ραντεβού με τη γιατρό για την αλλη εβδομάδα και μέχρι τότε θα με φάει η περιέργεια?

Τέλος ελπίζω να είστε όλοι σας καλά και να τα πούμε σύντομα!

Καλό απόγευμα :smile-sun:
 #127905  από Στάθης
 Τετ Μάιος 10, 2017 5:57 pm
Βίωνα για πολλά χρόνια το brain fog και είναι αλήθεια αυτό που λες, ότι είναι μεγάλο μαρτύριο και ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει, νόμιζαν όλοι ότι είμαι σούπερ, ενώ προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως το brain fog σχεδόν ισούτε με τα σοβαρά κινητικά προβλήματα, ουσιαστικά έβγαινα γκολ αρκετά συχνά κατά την διάρκεια της μέρας. Βελτίωσα αυτό το σύμπτωμα, ουσιαστικά για πολλά χρόνια το εξαφάνισα, σήμερα είναι κάπου στο παρασκήνιο αλλά δεν με ενοχλεί τόσο πια.

Απλά σε μένα ήταν το κυκλοφορικό ! Δηλαδή η αιμάτωση του εγκεφάλου μου, η οποία αιμάτωση ήταν κάκιστη λόγο της οξείδωσης των φλεβών του λαιμού από τα χρόνια τερτίπια μου με το τσιγάρο και τα άλλα συναφή, όπως βαρέα μέταλλα κτλ.

Το κατάλαβα ότι ήταν από το κυκλοφορικό, διότι ένα όταν έπαιρνα ασπιρίνη βελτιωνόταν σαν σύμπτωμα προσωρινά, και όταν έκανα την ΧΕΝΦΑ εκεί μου λύθηκε το πρόβλημα τελείως.

Προτείνω να κάνεις ένα πείραμα, δοκίμασε μια να πάρεις ασπιρίνη όταν το νιώθεις πολύ και δες αν έστω και λίγο σε βοηθάει!! Εάν ναι, τότε να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις σώνει και καλά π.χ. ΧΕΝΦΑ, αλλά απλά να βελτιώσεις το κυκλοφορικό με διάφορα, όπως π.χ. με την καθημερινή λήψη Κουρκουμά και ginseng biloba, ήπια άσκηση, κοπή τσιγάρου αν καπνίζεις κτλ. Πιστεύω ακράδαντα ότι το brain fog είναι βασικό σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας αίματος στον εγκέφαλο. Μάλιστα έχω ακούσει πολλές φορές ότι επεμβάσεις ΧΕΝΦΑ έχουν βελτιώσει και το θέμα της ούρησης, οπότε μήπως το κυκλοφορικό σου γενικά θέλει θεραπεία βήμα βήμα, χωρίς άγχος να δουλέψεις να το βελτιώσεις με διάφορους τρόπους, όπου ευτυχώς υπάρχουν πολλοί (εκτός από τον ακραίο-χενφα) που θέλουν υπομονή και καθημερινότητα !

Θέλω να σου ευχηθώ καλή Δύναμη και γρήγορη βελτίωση σε όλα τα συμπτώματα που σε ταλαιπωρούν.
 #127906  από titi
 Τετ Μάιος 10, 2017 6:32 pm
Το θέμα της ουρησης είναι πολύ συχνό αλλά όπως καταλαβαίνεις δύσκολα κάποιος ανοίγει την συζήτηση. Για αυτό είμαστε εδώ οι παλαιότεροι!
Σε μένα ήταν σύμπτωμα πριν καν γίνει η διάγνωση. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε ουρολογο (κατά προτίμηση εξειδικευμενο στη νευρο-ουρολογια ). Η πιο βασική εξέταση είναι ο ουροδυναμικόσ έλεγχος. Από εκεί ο γιατρός θα καταλάβει που μπλοκάρει το σύστημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη. Πρώτο βήμα είναι να πας στον ειδικό για το πρόβλημά!!!
 #127909  από Gianna
 Τετ Μάιος 10, 2017 7:02 pm
καλησπέρα σε όλους! :emojis-2:

Ξεκινήσατε ένα θέμα σημαντικό και ουσιώδες να σχολιάζετε!
από τη δική μου εμπειρία... η γυμναστική βοηθάει. εμένα με βοήθησε πολύ ..ήπια άσκηση, 3-5 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα. επίσης, όταν δυσκολεύομαι με την ουρηση κατά την έναρξη στέλνω διαλογιστικά μηνύματα στην ουροδόχο κύστη και κάνω αναπνοές με συγκέντρωση. Παλιότερα, σηκωνόμουν νύχτα και 6 φορές.. τώρα ή μία ή καμία!!! και η έναρξη πιο συγκροτημένη!!
όλα ρυθμίζονται με κάποια εξάσκηση! τίποτα δεν είναι μόνιμο! ευτυχώς! :emojis-2: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl:
 #127918  από Elianna
 Πέμ Μάιος 11, 2017 11:28 am
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας!

Στάθη οι συμβουλές σου είναι πάντα σωτήριες, θα δοκιμάσω το κόλπο με τις ασπιρίνες σήμερα και θα ενημερώσω αύριο για το αποτέλεσμα!

Titi θα κλείσω ράντεβού, πιστεύω θα μου το πει και η νευρολόγος. Αν ξέρεις κάποιον νευροουρολόγο που εμπιστεύσαι μην διστάσεις να μου στείλεις πμ. :smile-flower:

Gianna μου, προσπαθώ πραγματικά να τιθασεύω το μυαλό μου ώστε να στείλει την εντολή αλλά θέλω ακόμα εξάσκηση... αφου σε εσένα πετυχε θα συνεχίσω την προσπάθεια. Και τη γυμναστική :smile-smirk:

Σας ευχαριστώ και πάλι... κάνει τεράστια διαφορά, ψυχολογική και πρακτική, να μπορείς να το συζητησεις με κάποιον που έχει παρόμοιες εμπειρίες!

Φιλακια και καλό πρωινό!
 #127919  από Elianna
 Πέμ Μάιος 11, 2017 11:50 am
Στάθης έγραψε:Βίωνα για πολλά χρόνια το brain fog και είναι αλήθεια αυτό που λες, ότι είναι μεγάλο μαρτύριο και ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει, νόμιζαν όλοι ότι είμαι σούπερ, ενώ προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως το brain fog σχεδόν ισούτε με τα σοβαρά κινητικά προβλήματα, ουσιαστικά έβγαινα γκολ αρκετά συχνά κατά την διάρκεια της μέρας.
Οπως τα λες και το κάνει σχεδόν αδύνατο να αποδωσεις σωστά στη δουλειά σου... και δεν μπορείς να το πεις και στο εργασιακό σου περιβάλλον για να μην σε στείλουν στον οαεδ την επόμενη μέρα...

αυτό παθαίνω και επειδή δεν τα καταφέρνω κάθομαι στη δουλειά περισσότερο για να αναπληρώσω το χαμένο μου μυαλό, κουράζομαι, χειροτερευει, μετά παθαίνω υπερκόπωση και είμαι νεκρή για μια βδοιμάδα, μετά άντε πάλι τα ιδια και κάπως έτσι έχει κυλίσει μέχρι στιγμής το 2017

Αχ αχ αχ αχ να ξέρετε σας θαυμάζω πάρα πολύ που καταφέρνετε και το διαχειρίζεστε με τέτοια μαεστρία :)
 #127925  από litsa
 Παρ Μάιος 12, 2017 12:55 am
brain frog δηλ έχω και εγώ...
για κάντε μία ανάλυση...
αααααααααααααααα

όσο για την ούρηση , νομίζω τα αμινοξέα βοηθάνε... αλλά πιο πολύ θα έλεγα να επισκεπτόσουν τον γνωστό γενετιστή, ώστε να έχεις μία καλύτερη αντιμετώπιση, προτού πέσεις στα.... βαριά... δηλ στους νευρολόγους...

φιλιααααααααα και καλή συνέχεια!!
 #127943  από Elianna
 Δευ Μάιος 15, 2017 1:17 pm
litsa έγραψε:brain frog δηλ έχω και εγώ...
για κάντε μία ανάλυση...
αααααααααααααααα

όσο για την ούρηση , νομίζω τα αμινοξέα βοηθάνε... αλλά πιο πολύ θα έλεγα να επισκεπτόσουν τον γνωστό γενετιστή, ώστε να έχεις μία καλύτερη αντιμετώπιση, προτού πέσεις στα.... βαριά... δηλ στους νευρολόγους...

φιλιααααααααα και καλή συνέχεια!!
Καλημέρα,

Λίτσα, το νιώθεις σαν μια ξαφνική θολούρα με βουητό στο κεφάλι, έρχεται απότομα και ξαφνικά σε πιάνει μια σύγχυση και ταραχη, όπου δεν μπορείς να βάλεις κάτω τι έκανες πριν σε πιάσει, τι έχεις να κάνεις, με τι να ξεκινήσεις κτλ.
 #133388  από Angi
 Δευ Δεκ 14, 2020 11:30 am
Καλημέρα σας,
Αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και γενικοτερα όλα τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην περιοχή της πυέλου. Παρακαλώ όποιος έχει βοηθηθεί με κάτι συγκεκριμένο να μου το πει. Σε παλιότερη επίσκεψη μου σε ουρολόγο μου είχε πει ότι έτσι θα είμαι πάντα, με εξάρσεις κ υφέσεις. Ο νευρολόγος μου , ωστόσο,μου είπε ότι είναι κάτι που βελτιωνεται σε βάθος χρόνου. Οποίος επίσης γνωρίζει κάποιον εξειδικευμένο γιατρό μπορεί να Μ στείλει με πμ. Ευχαριστώ πολυ