• Σκπ και διατροφη

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #123413  από MARINA21
 Τρί Δεκ 13, 2016 5:35 pm
ποπη έγραψε:Ποπή η ανάρτηση μου δεν περιέχει καμία απολύτως μομφή ως προς αυτά που γράφεις αλλά γενικά για το τι πιστεύει ο κόσμος στην Ελλάδα.

Εύχομαι να μην παρεξηγηθώ.

Να είσαι γερή
Γεια σου Tom,

Δεν μενω Ελλαδα και δεν με νοιαζει τι προτεινουν οι γιατροι και τα νοσοκομεια στην Ελλαδα. Ευτυχως που μου ξεσπασε η ασθενεια στο εξωτερικο Αυτα που γραφω παραπανω δεν ειναι μονο προσωπικη μου αποψη, εχω παρει το οκ απο τους γιατρους μου εδω στην Αγγλια. Δεν θα κατσω να αναλυσω ποιοι εχουν καλυτερη περιθαλψη......Επισης δεν πιεσα ποτε κανεναν να ακολουθησει τη διατροφη που κανω εγω. Αυτο ειναι μια προσωπικη επιλογη. Ο καθενα ξερει το σωμα του και ( υποτιθεται) γνωριζει και τι να κανει. Σε ευχαριστω για το μαθημα διατροφης αλλα εχω σπουδασει χημεια και ξερω τι δινω στον οργανισμο μου :)

Να εισαι και εσυ παντα γερος και δυνατος :)[/quote]

Ποπη, "γηρασκω αεί διδασκομενος" έλεγε ο σοφός :character-oldtimer: ...Σωκρατης!!!μην το ξεχνάς αυτό!το ότι σπουδασαμε αυτό ή εκείνο, δεν σημαίνει και ότι τα μάθαμε και τα ξέρουμε όλα!δεν στο λέω με καμιά διάθεση κακοπροαίρετη, ούτε κι ο Tom τον οποίο δεν γνωρίζω περισσότερο από εσένα, νομιζω οτι είχε τέτοιο σκοπό...μην τα παίρνουμε όλα προσωπικά!γράφονται κάποια πράγματα και ο άλλος από την άλλη μερια, ο οποίος και εσύ δε γνωρίζεις (μπορεί να είναι και αυτός επιστήμονας και με πολλά πτυχία και διδακτορικα, το σκεφτηκες αυτό?) θέλει να επισημάνει αυτά που ο ίδιος γνωρίζει ότι έχουν αποδειχθεί λάθος γιατί διαβάζει πολύς κόσμος και σε αυτόν στοχεύει, ώστε να τον αποτρέψει από λάθη διατροφικά πχ και ίσως καταστροφικά για την υγεία του εν τέλει...και εν τέλει, δεν είναι το διαδίκτυο και τα φορουμ ο καλύτερος συμβουλος!εδώ ακούγονται και λέγονται όλες οι γνώμες και εμπειρίες και γνώσεις ....το να ακούσουμε και μία άλλη άποψη, δείχνει σοφία νομίζω και είναι προς κέρδος όλων μας!όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος ή να γνωρίζουμε κάτι ως σωστό ενώ ειναι λάθος...ούτε επίσης οι γιατροί και οι επιστήμονες γενικά, του εξωτερικού, είναι καλύτεροι από τους έλληνες γιατρούς και φυσικά, καμιά σχέση δεν έχει το κακό σύστημα υγείας και οι οποίες ελλείψεις με το ανθρώπινο δυναμικό και το επίπεδο των γιατρών!εμένα όσα επισημαίνει ο Τόμ μου τα έχει πει ο γιατρός μου στην Ελλαδα!να είσαι πάντα καλά και όλοι μας να είμαστε!!! :smile-flower:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MARINA21 την Τρί Δεκ 13, 2016 5:57 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #123416  από litsa
 Τρί Δεκ 13, 2016 5:54 pm
Εγώ δεν κατάλαβα προς τι η παρεξήγηση. .
Μία χαρά τα ειπε ο τόμ...

Και μη μου λέτε για ... γιατρούς...!!!
Βγάζω σπυριά...αλλά είναι αναγκαίο κακό
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa την Τρί Δεκ 13, 2016 5:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #123417  από Nikoskk
 Τρί Δεκ 13, 2016 5:54 pm
Να σου προθεσω Μαρινα γνωριζω Ελληνες γιατρους που πηγαινουν εξωτερικο ειτε για να εργαστουν στο αντικειμενο τους η για να μιλησουν σε σεμιναρια μεταξυ αυτον και ενας νευρολογος απο θεσσαλονικη τον οποιο ειχα συναντηση στην αρχη που εψαχνα το τι εχω και ισως ο μοναδικος που με βοηθησε και ψυχολογικα τοτε.
 #123418  από ποπη
 Τρί Δεκ 13, 2016 6:03 pm
Ποπη, "γηρασκω αεί διδασκομενος" έλεγε ο σοφός :character-oldtimer: ...Σωκρατης!!!μην το ξεχνάς αυτό!το ότι σπουδασαμε αυτό ή εκείνο, δεν σημαίνει και ότι τα μάθαμε και τα ξέρουμε όλα!δεν στο λέω με καμιά διάθεση κακοπροαίρετη, ούτε κι ο Tom τον οποίο δεν γνωρίζω περισσότερο από εσένα, νομιζω οτι είχε τέτοιο σκοπό...ούτε επίσης οι γιατροί και οι επιστήμονες γενικά, του εξωτερικού, είναι καλύτεροι από τους έλληνες γιατρούς και φυσικά, καμιά σχέση δεν έχει το κακό σύστημα υγείας και οι οποίες ελλείψεις με το ανθρώπινο δυναμικό και το επίπεδο των γιατρών!να είσαι πάντα καλά και όλοι μας να είμαστε![/quote]


οχι Μαρινα μου δεν ειναι ετσι. Οσο καιρο ειμαι γραμμενη στο φορουμ δεν ειρωνευτικα ποτε τα λεγομενα κανενος, και απαιτω το ιδιο.
Συμφωνω μαζι σου οτι δεν γινεται να τα γνωριζουμε ολα, αλλα οταν καποιος εχει σπουδασει κατι σχετικο κατανοει καποιες λεπτομεριες καλυτερα καλως η' κακως.
Οσον αφορα το συστημα υγειας στις δυο χωρες επετρεψε μου να εχω το δικαιωμα να συγκρινω καθοτι μεχρι τα 30 μου μεγαλωσα στην Ελλαδα και την εχω ζησει σε ολο της το μεγαλειο οσον αφορα την περιθαλψη......δεν αντιλεγω οτι ακομα υπαρχουν καλοι γιατροι ακομα εκει αν και δυσευρετοι.....Επισης μπορω να πω πλεον οτι και η ποιοτητα των φαρμακων ειναι διαφορετικη ( δεν θα αναλυσω τους λογους γιατι δεν ειναι το θεμα του ποστ).

Τελοσπαντων μακαρι ολοι να βρουμε την καταλληλη θεραπεια φαρμακευτικη η' μη και να βγουμε απο αυτον κυκεωνα που βιωνουμε :)
 #123420  από MARINA21
 Τρί Δεκ 13, 2016 6:09 pm
....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MARINA21 την Τετ Δεκ 14, 2016 6:55 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #123421  από MARINA21
 Τρί Δεκ 13, 2016 6:11 pm
ποπη έγραψε:Ποπη, "γηρασκω αεί διδασκομενος" έλεγε ο σοφός :character-oldtimer: ...Σωκρατης!!!μην το ξεχνάς αυτό!το ότι σπουδασαμε αυτό ή εκείνο, δεν σημαίνει και ότι τα μάθαμε και τα ξέρουμε όλα!δεν στο λέω με καμιά διάθεση κακοπροαίρετη, ούτε κι ο Tom τον οποίο δεν γνωρίζω περισσότερο από εσένα, νομιζω οτι είχε τέτοιο σκοπό...ούτε επίσης οι γιατροί και οι επιστήμονες γενικά, του εξωτερικού, είναι καλύτεροι από τους έλληνες γιατρούς και φυσικά, καμιά σχέση δεν έχει το κακό σύστημα υγείας και οι οποίες ελλείψεις με το ανθρώπινο δυναμικό και το επίπεδο των γιατρών!να είσαι πάντα καλά και όλοι μας να είμαστε!

οχι Μαρινα μου δεν ειναι ετσι. Οσο καιρο ειμαι γραμμενη στο φορουμ δεν ειρωνευτικα ποτε τα λεγομενα κανενος, και απαιτω το ιδιο.
Συμφωνω μαζι σου οτι δεν γινεται να τα γνωριζουμε ολα, αλλα οταν καποιος εχει σπουδασει κατι σχετικο κατανοει καποιες λεπτομεριες καλυτερα καλως η' κακως.
Οσον αφορα το συστημα υγειας στις δυο χωρες επετρεψε μου να εχω το δικαιωμα να συγκρινω καθοτι μεχρι τα 30 μου μεγαλωσα στην Ελλαδα και την εχω ζησει σε ολο της το μεγαλειο οσον αφορα την περιθαλψη......δεν αντιλεγω οτι ακομα υπαρχουν καλοι γιατροι ακομα εκει αν και δυσευρετοι.....Επισης μπορω να πω πλεον οτι και η ποιοτητα των φαρμακων ειναι διαφορετικη ( δεν θα αναλυσω τους λογους γιατι δεν ειναι το θεμα του ποστ).

Τελοσπαντων μακαρι ολοι να βρουμε την καταλληλη θεραπεια φαρμακευτικη η' μη και να βγουμε απο αυτον κυκεωνα που βιωνουμε :)[/quote]
Δεν καταλαβες.Δεν διαφώνησα για το συστημα υγειας!ίσα ίσα που είπα ότι δεν το συζητάμε γι αυτό!είναι άθλια ή κατάσταση στη χώρα μας!αλλά δεν υστερούμε σε ανθρώπινο δυναμικό!αυτό είπα
 #123446  από ποπη
 Τετ Δεκ 14, 2016 8:41 am
Αυτό με το πολύ «υγιεινό» πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος έχει πολύ πλάκα!!!
Πως κατάφεραν άραγε οι Πακιστανοί να πουλήσουν την «υγειόνοτητα» του και τόσος πολύς κόσμος (ειδικά στην Ελλάδα) να το πιστέψει είναι πραγματικά ασύλληπτο. Εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν παράγουμε εξαιρετικά υγιεινά τρόφιμα όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το ελληνικό μέλι και την «υγειόνοτητα» τους που είναι αληθινή, πραγματική τεκμηριωμένη με εκατοντάδες μελέτες δεν μπορούμε να την πουλήσουμε. Προτείνω άμεσα, Έλληνες παραγωγοί ελαιολάδου και μελιού να παρακολουθήσουν σεμινάρια στο Πακιστάν για να εντρυφήσουν στο Know-how του πως πουλάω την «υγειόνοτητα».

Η αλήθεια είναι ότι το πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία όσο και το κοινό αλάτι.
Καλημερα tom,
θα παραθεσω την δικη μου πλευρα για το παρεξηγημενο ροζ αλατι. Γενικα ολα τα ειδη αλατιων οταν καταναλωνονται σε ποσοτητα προκαλουν εμφραγματα. Οποτε ποιο ειναι το λιγοτερο βλαβερο τωρα:

Συγκριση του ροζ αλατιου με το λευκο επιτραπεζιο:
απο το χρωμα του αλατιου καταλαβαινουμε αν περιεχει ιχνοστοιχεια περα απο χλωριουχο νατριο που ειναι και το κυριως συστατικο του λευκου αλατιου. Το αλ. Ιμαλαιων ειναι ροζ διοτι περιεχει σιδηρο. Εχει 85% χλωριουχο νατριο εναντι του λευκου που εχει 97%. Το 15% του κρυσταλλικου ροζ αποτελειται επισης και απο αλλα μεταλλικα στοιχεια οπως θειικο αλας, ασβεστιο, καλιο κ.α σε πολυ μικρες ποσοτητες.
Η αυξημενη καταναλωση χλωριουχου νατριου αυξανει την αρτηριακη πιεση και δημιουργει καρδιακα προβληματα. Το αλ.Ιμαλαιων εχει την χαμηλοτερη ποσοτητα χλωριουχου νατριου.
Το επιτραπεζιο αλατι επεξεργαζεται σε τετοιο βαθμο ωστε να παραμεινει επι το πληστον το χλωριουχο νατριο ως συστατικο. Επειτα υφισταται λευκανση, καθαριζεται με χημικα και θερμαινεται σε υψηλες θερμοκρασιες. Τελος προστιθεται ιωδιο τις περισσοτερες φορες συνθετικο το οποιο δεν απορροφαται ευκολα απο τον οργανισμο. Επεξεργαζεται με παραγοντες αντι-συσσωματωσης οι οποιοι εμποδιζουν το αλατι να απορροφηθει και συσσωρευεται στα οργανα του σωματος. Για καθε 1 γραμμαριο λευκου αλατιου που καταναλωνεται και δεν απορροφαται το σωμα καταναλωνει 20 φορες την ποσοτητα του κυτταρικου νερου για να το εξουδετερωσει λογω των χημικων.

Τωρα οσον αφορα για την πακιστανικη υγιεινη.......το θεμα ειναι τι γινεται με το health and safety της καθε ευρωπαικης χωρας οσον αφορα τον ελεγχο και την επεξεργασια των εισαγωμενων πρωτων υλων και προιοντων.
Πιστευω εν μερη να σε καλυψα :)
 #123466  από tom80
 Τετ Δεκ 14, 2016 3:42 pm
Επίσης υπάρχει :

• Μαύρο αλάτι Κύπρου
• Κόκκινο αλάτι Χαβάης
• Γαλάζιο αλάτι Περσίας
• Καπνιστό αλάτι Κύπρου
• Αλάτι Γκρι Βρετάνης

Αλλά το αλάτι είναι αλάτι!!!

Εικόνα