• ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ!

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #107550  από Στάθης
 Δευ Νοέμ 24, 2014 9:06 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Η προηγουμενη απαντηση μου αφορουσε τον φιλο neroxytis.Σταθη και μενα ο γεροντας Παισιος με βοηθησε πολυ στην αντιμετωπιση των δυσκολιων.
Πόσο χαίρομαι που σε βοήθησε :smile-clapping: , πολλούς ανθρώπους πάρα πολλούς βοήθησε και το θετικότερο έιναι ότι μπόρεσαν να γνωρίσουν πολλοί άνθρωποι την Αγιοσύνη του από κοντά, γιατί έζησε στις μέρες μας (1924-1994).

Εμένα πάντως στην Αγγλία που ήμουν είχα μεγάλη βοήθεια από τον Γέροντα, στις πιο δύσκολες στιγμές μου εκεί.

Και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.
 #107551  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Νοέμ 24, 2014 9:16 pm
Ειχα την ευλογια να τον συναντησω 3 μηνες πριν κοιμηθει.Η εμπειρια συγκλονιστικη!Σταθη σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο ''Λογοι''[6 τομοι]
 #107552  από Στάθης
 Δευ Νοέμ 24, 2014 9:22 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Ειχα την ευλογια να τον συναντησω 3 μηνες πριν κοιμηθει.Η εμπειρια συγκλονιστικη!Σταθη σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο ''Λογοι''[6 τομοι]
Ότι και να πούμε είναι λίγο.

Το βιβλιο αυτό το έχει ο αδερφός μου Θα του το δανειστώ :smile-wink:
Σε ευχαριστώ !
 #107555  από neroxytis
 Δευ Νοέμ 24, 2014 11:38 pm
Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει χωρίς να υποχρεώνει τους υπόλοιπους να το δέχονται ως κάτι σοβαρό ή πραγματικό. Όπως είχα γράψει πιο πάνω, δέχομαι μόνο τα γεγονότα που "συμβαίνουν" και τα πρόσωπα που "υπάρχουν" (ή έχουν υπάρξει) χωρίς να χρειάζεται να πιστεύει κανείς σε αυτά. Π.χ. η βαρύτητα υπάρχει χωρίς να χρειάζεται να πιστεύει κανείς στη ύπαρξή της.
 #107579  από Κώστας
 Τρί Νοέμ 25, 2014 5:31 pm
Ωφελήθηκε ποτέ κανείς επειδή πίστευε ή πιστεύει Στον Θεό ή απλά αποδίδουμε ό,τι ευεργετικό μας συμβαίνει το οποίο κάλλιστα μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά σε δικές μας δυνάμεις Σ΄ Αυτόν, επειδή έτσι μας έχουν μάθει;!
 #107580  από Στάθης
 Τρί Νοέμ 25, 2014 5:43 pm
Κώστας έγραψε:Ωφελήθηκε ποτέ κανείς επειδή πίστευε ή πιστεύει Στον Θεό ή απλά αποδίδουμε ό,τι ευεργετικό μας συμβαίνει το οποίο κάλλιστα μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά σε δικές μας δυνάμεις Σ΄ Αυτόν, επειδή έτσι μας έχουν μάθει;!
Δεν έχει σημασία Κώστα. Εαν έχεις ευεργετηθεί, είτε πιστεύεις σε Αυτόν, είτε πιστεύεις σε Αυτήν, είτε πιστεύεις στον Εαυτόν.... το αποτελέσμα μετράει νομίζω ;-)

Υπάρχει και η έκφραση:
Όποιος έψαχνε για τον Εαυτόν του, βρήκε Αυτόν,
όποιος έψαχνε για Αυτόν, βρήκε τον Εαυτόν του.
 #128659  από hope
 Τετ Σεπ 06, 2017 3:47 am
Διάβασα με διαφορά κάποιων χρονών τη συζήτηση σας. Δε θα κάτσω να δώσω επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού και πολύ περισσότερο να απολογηθώ για την πίστη μου.Το να μην πιστευει καποιος ειναι δικαιωμα του. Το να μη σεβεται ομως την πιστη των αλλων, να χρησιμοποιει ειρωνικες εκφρασεις για τα οσια και τα ιερα οσων πιστευουμε και να επιβαλλει λογοκρισια στις δημοσιευσεις, δεν ειναι δικαιωμα του.
Θα πω επισης πως συμφωνώ απόλυτα με dream, Νίκο_76 , Σταθη, Ντιανα και θα ευχαριστήσω το nikolaki για τη δημοσίευση του γιατί εμένα μου έδωσε κουραγιο. Κι εγώ σταυρωνομαι με λαδάκι από ευχελαιο.
Ντιανα όντως μεγάλη ευλογία να γνωρίσεις τον Άγιο Παισιο!
Επίσης θα σας πρότεινα να διαβάσετε και τα βιβλία με τους λόγους του Αγίου Πορφυριου. Θα νιώσετε τόση αγάπη και ηρεμια.