• ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ!

  • Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #107278  από neroxytis
 Κυρ Νοέμ 09, 2014 12:49 pm
Απορώ πώς συμφωνείς με τη συγκεκριμένη φράση ενώ παραπάνω μου υπαγόρευες τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λέω. Είναι δικαίωμά μου να θεωρώ την κάθε θρησκεία μια μεγάλη αποτυχία του ανθρώπου αφού εκτός από αριστουργήματα στον τομέα της τέχνης, το κακό που έχει προκαλέσει στους υπόλοιπους τομείς υπερβαίνει απείρως το όποιο "καλό".

*Όταν λέω αριστουργήματα δεν εννοώ κάτι τραγικές μουντζαλιές που σου μαυρίζουν την ψυχή (και καλά αγιογραφίες), αλλά τον Παρθενώνα, το requiem του Mozart, την capela sistina και πολλά άλλα έργα που θα γέμιζε κανείς 100 σελίδες για να τα αναφέρει όλα.
 #107279  από Nick.
 Κυρ Νοέμ 09, 2014 1:25 pm
Νίκος_76 έγραψε:Νick. σχετικά με το πως έχει χρησιμοποιήσει τις θρησκειες η άρχουσα ταξη δε θα διαφωνήσω. Πάντα πίσω από πολέμους κρυβονται μονο οικονομικά συμφέροντα που βέβαια αυτος που πολεμάει δε το γνωρίζει. Το να κατηγορούμε τις θρησκειες είναι η ευκολη λύση. Ακόμα και αυτή η ενέργεια είναι κάτι που επιθυμει η αρχουσα τάξη και ειναι και αυτή πλήρως ελεγχόμενη.

Η άρχουσα τάξη δεν έχει χρησιμοποιήσει τις θρησκείες, τις έχει επινοήσει. Χρησιμοποιεί την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη.


Η ύπαρξη της θρησκειας είναι αναγκη πολλών ανθρώπων, αθεοι υπήρχαν πάντα, δεν είναι κάτι μοντέρνο ή νέο ή "in", το ότι τη χρησιμοποιουν για αλλους λογους είναι και αυτο δεδομένο.

Άθεοι είναι απλά οι άνθρωποι που δεν νιώθουν την ανάγκη να πιστεύουν σε κάποια ανώτερη δύναμη. Όμως η θρησκεία - εκκλησία φρόντισε με προπαγάνδα αιώνων να ταυτίσει τον όρο άθεος με τον κακούργο, εγκληματία, ανήθικο. Κάτι που -για μένα- είναι μεγάλο λάθος και φυσικά έρχεται σε αντίθεση με το αγάπα τον πλησίον σου.

Αλλο θρησκεια, αλλο πιστη, αλλο εκκλησια. Η εκκλησια εδωσε 30.000 € (μπορει να λέω λιγα) για να γινει το γηπεδο της ΑΕΚ (επειδη θα το ονομασουν Αγια Σοφια) δε το έδωσε ο χριστιανισμος. Ο παπα ταδε είπε ότι η χρυση αυγή είναι καλο να υπάρχει όχι η θρησκεια και απο την αλλη οι περισσοτεροι πολιτικοι ειναι για φτυσημο, η πολιτική όμως πρέπει να υπάρχει. Το apolitic δεν τους ενοχλει να γινει in και συγχρονο (ελγεχόμενη αντιδραση και αυτή).

Η πίστη είναι ανάγκη. Η εκκλησία είναι οι πιστοί. Η θρησκεία είναι ανθρώπινη επινόηση. Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Το ερώτημα είναι τί είναι Θεός, τί είπε και τί πρεσβεύει.
Για αυτά τα τρία δεν ξέρω να μιλήσω. Και μπορούν να απαντηθούν μόνο μέσα από το συναίσθημα του καθενός και όχι τη γνώση.

Όσο για τους πολιτικούς και την πολιτική, μου άρεσε που το παρομοίασες με την θρησκεία και την πίστη. Γιατί και η ύπαρξη της πολιτικής στηρίζεται στην ανάγκη του ανθρώπου να ζει σε οργανωμένες κοινωνίες, και αυτό εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί για προσωπικό όφελος.


ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:''Δεν συμφωνω ουτε με μια λεξη από οσα λες,αλλα θα υπερασπίζομαι και με το τιμημα της ζωης μου ακομα, το δικαιωμα σου ελευθερα να λες οσα πιστευεις''Βολταιρος
Ο Βολταίρος ήταν στα μαχαίρια με την εκκλησία και την άρχουσα τάξη.
Μεταφέρω από το Wikipedia ότι προκειμένου να έχει χριστιανική κηδεία είχε υπογράψει μια μερική ανάκληση των γραπτών του. Αυτό θεωρήθηκε ανεπαρκές από την εκκλησία, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει μια γενικότερη ανάκληση. Σε έναν φίλο έδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: "Πεθαίνω λατρεύοντας το Θεό, που αγαπά τους φίλους μου, που δεν μισεί τους εχθρούς μου και που απεχθάνεται την καταπίεση." Ένας ηγούμενος μετέφερε κρυφά το πτώμα του Βολταίρου σε ένα αβαείο στην πόλη Champagne, όπου θάφτηκε.
 #107538  από Νίκος_76
 Δευ Νοέμ 24, 2014 1:37 am
neroxytis έγραψε:Απορώ πώς συμφωνείς με τη συγκεκριμένη φράση ενώ παραπάνω μου υπαγόρευες τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λέω. Είναι δικαίωμά μου να θεωρώ την κάθε θρησκεία μια μεγάλη αποτυχία του ανθρώπου αφού εκτός από αριστουργήματα στον τομέα της τέχνης, το κακό που έχει προκαλέσει στους υπόλοιπους τομείς υπερβαίνει απείρως το όποιο "καλό".

*Όταν λέω αριστουργήματα δεν εννοώ κάτι τραγικές μουντζαλιές που σου μαυρίζουν την ψυχή (και καλά αγιογραφίες), αλλά τον Παρθενώνα, το requiem του Mozart, την capela sistina και πολλά άλλα έργα που θα γέμιζε κανείς 100 σελίδες για να τα αναφέρει όλα.

Και γω απορω που μετα από τοση συζήτηση ακομα απορεις για ποιο θεμα μιλήσαμε.
Το τι θαυμάζει ο καθένας είναι δικαίωμά του. Καλό είναι βέβαια να κοιτάμε ποιοι τα έφτιαξαν και πως. Ενας συγχρονος μεσος αμερικανος θαυμάζει τα έργα της χώρας του, και τη κυριαρχία της στον πλανήτη. Στη τελική είναι δικαίωμά του να το κάνει. Οι δούλοι που έχτισαν τον παρθενώνα δεν πρέπει να πέρασαν και πολυ καλα.
Ειπα και πριν τη θέση μου για τις θρησκειες, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω γνωρίσει πολλούς σκατόψυχους και οι περισσοτεροι αθεοι. Δυστυχώς όταν γνωρίζουμε σκατόψυχο που το παίζει θρήσκος στα μάτια μας φαίνεται πολλαπλά, όχι άδικα αλλά μη πάμε στο άλλο άκρο τώρα,στη τελική δεν είναι θρησκος αλλά το παίζει. Η κοινωνία μας είναι η εικόνα μας, στα λόγια ολοι καλοι γινόμαστε αλλά στη πράξει οι περισσότεροι δεν λέμε μία, γι αυτό θα αφήσουμε τέτοιο κόσμο στα παιδιά μας. Είπαμε οι περισσοτεροι ειναι σκατόψυχοι.
 #107541  από neroxytis
 Δευ Νοέμ 24, 2014 11:50 am
Είχα την εντύπωση ότι μιλούσαμε για θρησκείες και πετάχτηκε από το πουθενά ο αμερικάνος και οι δούλοι του Παρθενώνα!!!

Η ανάγκη του ανθρώπου για θρησκεύεσθαι ήταν η αιτία δημιουργίας του Παρθενώνα. Οι δούλοι ήταν δυστυχώς ακόμα μερικά θύματα αυτής της ανάγκης. Γενικά, η θρησκεία έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί τεράστιο κακό στον πλανήτη. Δικαίωμά σου να την υποστηρίζεις και δικαίωμά μου να πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς σούπερ ήρωες, θεούς και δαίμονες.

ΥΓ: Το να με θεωρούν σκατόψυχο οι θρήσκοι για μένα είναι πολύ μεγάλη τιμή.
 #107543  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Νοέμ 24, 2014 7:02 pm
Αν δεν κανω λαθος το θεμα εξ αρχης τεθηκε στην ενοτητα ''πνευματικη προσεγγιση''.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να υπαρχει εριδα αφου ετσι κι αλλιως η προσεγγιση ειναι πνευματικη,αρα σε μεγαλο βαθμο αφορα ανθρωπους που πιστευουν.Ο Θεος,η Παναγια,οι Αγιοι,ειναι για τους πιστους πρσωπα ιερα και δεν μπορει κανεις να τους προσβαλλει με φρασεις του τυπου''υπερηρωες''κλπ.Ειναι οπως οταν βριζεις την μανα η τον πατερα καποιου.Τι θα γινοταν τοτε αραγε?Θα δεχοταν τις προσβολες?Και κατι τελευταιο.Εγω για παραδειγμα δεν δεχομαι τη ΧΕΝΦΑ ως θεραπευτικη προσεγγιση,ομως δεν εχω και τις γνωσεις για να την αντικρουσω.Γι'αυτο επιλεγω να διαβαζω μονο οσα γραφονται αλλα να μη συμμετεχω στην οποια συζητηση.Αυτα.Αντε παιδια,ειρηνη υμιν και ημιν!
 #107544  από neroxytis
 Δευ Νοέμ 24, 2014 7:29 pm
Αγαπητή Ντιάνα, ο χαρακτηρισμός "υπερήρωας" χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις ιδιότητες των εν λόγω μυθικών προσώπων. Αδίκως επέλεξες να προσβληθείς από κάτι τέτοι. Πώς θα χαρακτήριζες κάποιον που πετάει, θεραπεύει ανάπηρους κλπ κλπ;

Επίσης, ο πατέρας και η μητέρα είναι υπαρκτά πρόσωπα, σημαντικά για τη ζωή όλων.

Και μιας και μιλάμε για προσβολές, θεωρώ προσβλητικό για τον άνθρωπο να ακούγονται ισχυρισμοί "ο άγιος σήκωσε τον τάδε από το καρότσι". Όχι, δεν τον σήκωσε. Επειδή η φυσική κατάσταση είναι οι ανάπηροι να μη σηκώνονται, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που το ισχυρίστηκε.
 #107546  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Νοέμ 24, 2014 8:44 pm
Αγαπητε μου,με την ιδια λογικη,και ο Χριστος ως ιστορικο προσωπο και οχι ως μυθικο,ειναι σημαντικος για τους πιστους,οπως οι γονεις.Μαλιστα,για καποιους τοσο σημαντικος,ωστε επιλεγουν να απαρνηθουν και τους γονεις τους για χαρη Του και γινονται μοναχοι.Κατα τα αλλα δεν προσβληθηκα,ειμαι ηπιων τονων ανθρωπος,απλως συζητηση να γινεται...
 #107547  από Στάθης
 Δευ Νοέμ 24, 2014 8:47 pm
Και οι Αγίοι έχουν σηκώσει ανθρώπους, όχι επειδή έχουν οι Αγιοί την δύναμη, αλλά επειδή ο ίδιος ο ασθενείς την έχει. Οι Αγιοί απλά βοηθούν τους ανθρώπους με διδάγματα και καθοδήγηση να βρίσκουν την ελπίδα και την δύναμη να ξεπεράσουν απίστευτες δυσκολίες.

Έχουν γίνει θαύματα και θαύματα.... στην δικιά μου ζωή τουλάχιστον μερικά.
Παρευρήσκομαι όποτε μπορώ στην Εκκλησία, διαβάζω επίσης βιβλία Αγίων και Πατεράδων όπως και του Πάτερ Παϊσιου, ένα βιβλίο το οποίο με βοήθησε να αποκομίσω γνώσεις αρετής, καλοσύνης και αγάπης, που με απογείωσαν πνευματικά και σωματικά.

Είναι θετικό να πιστεύεις στους Αγιους. Είναι θετικό να πιστεύεις κάπου. Όχι ότι αυτοί που δεν πιστεύουν κάπου θα καούν στην κόλαση.

Ναι, πιστεύω στα θαύματα όπως η συγκλονιστική ιστορία του Δημήτρη.

Είμαστε τρισεκατομμύρια μοριακά άτομα άνθρακα ενωμένα με 'ιερά ταξινομία' σαν θαύμα.

Εικόνα

Για μένα από εκεί ξεκινάνε όλα τα Θαύματα!
 #107548  από Νίκος_76
 Δευ Νοέμ 24, 2014 8:49 pm
neroxytis έγραψε:Είχα την εντύπωση ότι μιλούσαμε για θρησκείες και πετάχτηκε από το πουθενά ο αμερικάνος και οι δούλοι του Παρθενώνα!!!

Η ανάγκη του ανθρώπου για θρησκεύεσθαι ήταν η αιτία δημιουργίας του Παρθενώνα. Οι δούλοι ήταν δυστυχώς ακόμα μερικά θύματα αυτής της ανάγκης. Γενικά, η θρησκεία έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί τεράστιο κακό στον πλανήτη. Δικαίωμά σου να την υποστηρίζεις και δικαίωμά μου να πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς σούπερ ήρωες, θεούς και δαίμονες.

ΥΓ: Το να με θεωρούν σκατόψυχο οι θρήσκοι για μένα είναι πολύ μεγάλη τιμή.


Κοιτα, την αναφορά στον Παρθενώνα την έκανες εσύ, και απλά ήθελα να σου θυμίσω ότι θαυμάζεις κάτι που αποτελεί την εκκλησία της τότε εποχής. Φαντάζομαι ότι θαυμάζεις και την Αγία Σοφιά ή άλλες μεγάλες εκκλησίες απο την οπτική γωνία της τέχνης πάντα. Ήθελα λοιπόν να αναφέρω ότι ας μη κοιτάμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα, προσωπικά πάντα θα κοιτάω και άλλα πράγματα πριν θαυμάσω κάτι. Δουλοι, αμερικάνοι δεν είναι αυτό το θέμα.
Με προβλημάτισες λίγο στην αρχή μη τυχόν και είχαμε μπερδευτεί ως προς το θέμα της αντιπαράθεσής, αλλά με τον επίλογό σου κατάλαβα ότι το έχεις πιάσει το θέμα. Δε με ενοχλεί λοιπόν, μου φαίνεται τελείως παιδιάστικο να το συνεχίσω, μου φτάνει που κατάλαβες για πιο πράγμα μιλάμε τοσες μέρες και ας μην θες να το αλλάξεις.
Υ.Γ όπως ανέφερα δεν είμαι θρήσκος.
υ.γ2 Ντροπή του που σε θεωρεί σκατόψυχο αυτος ο θρήσκος. Είσαι βέβαιος ότι σε είπε έτσι ή βιάστηκες?
υ.γ.3 Το να διαστρεβλώνουμε τα πράγματα είναι τέχνη αλλά θέλει ταλέντο
 #107549  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Νοέμ 24, 2014 8:58 pm
Η προηγουμενη απαντηση μου αφορουσε τον φιλο neroxytis.Σταθη και μενα ο γεροντας Παισιος με βοηθησε πολυ στην αντιμετωπιση των δυσκολιων.