• ποιός θα μου πεί τι άσκηση πρέπει να κάνω;

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #127074  από fewtile
 Τρί Φεβ 28, 2017 1:47 pm
Καλησπέρα, είμαι στη φάση που πρέπει να ξεκινήσω κάποιου είδους άσκησης για ενδυνάμωση ώστε να βελτιωθεί το θέμα της αστάθειάς μου κατά το περπάτημα. Οι νευρολόγοι λένε να κάνω σε γυμναστήριο όργανα για τα πόδια, αλλά αυτό μου ακούγεται λίγο πρόχειρο. Δεν θα πρέπει να με δεί ίσως κάποιος φυσίατρος (ή δεν ξέρω πως λέγεται) ώστε να εκτιμήσει την κατάστασή μου και να μου προτείνει κάποια θεραπεία ή άσκηση;
Δεν ξέρω σε ποιόν θα πρέπει να απευθυνθώ, τι θα κάνατε εσείς;
 #127075  από Στάθης
 Τρί Φεβ 28, 2017 3:16 pm
fewtile έγραψε:Οι νευρολόγοι λένε να κάνω σε γυμναστήριο όργανα για τα πόδια, αλλά αυτό μου ακούγεται λίγο πρόχειρο. Δεν θα πρέπει να με δεί ίσως κάποιος φυσίατρος (ή δεν ξέρω πως λέγεται) ώστε να εκτιμήσει την κατάστασή μου και να μου προτείνει κάποια θεραπεία ή άσκηση;
Δεν ξέρω σε ποιόν θα πρέπει να απευθυνθώ, τι θα κάνατε εσείς;
Γεια σου fewtile.

Αυτό που σου προτείνουν οι νευρολόγοι, δεν είναι καθόλου πρόχειρο. Μάλιστα, στα γυμναστήρια υπάρχουν και ειδικοί γυμναστές που σε παρακολουθούν και σου φτιάχνουν και το πρόγραμμα. Δεν ξέρω αν χρειάζονται επιπλέον αντίτιμο αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στο γυμναστήριο μπορείς να βρεις τον ειδικό που ψάχνεις και να συντάξετε παρέα το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που χρειάζεσαι αφού βέβαια έχεις συζητήσει μαζί του το σύντομο ιστορικό σου (MS, συμπτώματα, αντοχή κτλ.). Αν δεν είναι ο ειδήμων να σε καθοδηγήσει, μην ανησυχείς θα σου βρουν άλλον.

Οπότε προτείνω να βρεις ένα γυμναστήριο κοντά σου, το οποίο σαν χώρος να σου αρέσει, και να ξεκινήσεις πολύ πολύ χαλαρά και σιγά σιγά να αρχίζεις να ανεβάζεις σύμφωνα με το πρόγραμμα σου.

Η καθημερινή ελαφριά άσκηση (γυμναστική-φυσιοθεραπεία-κολύμπι-ποδήλατο, όποια μορφή) για έναν με πολλαπλή σκλήρυνση είναι Νόμος, Κανόνας, Ευαγγέλιο. Είναι τόσο σημαντικό και ευεργετικό για τα νευρωνικά μας δίκτυα και τα παρακλάδια τους, που σε κρατάνε κινητά δυνατό και εγκεφαλικά δραστήριο στο κατά δύναμη.

Μην περιμένεις να βρεις τον ειδικό του ειδικού, αυτοί θα βρεθούν στο δρόμο σου ούτως η αλλιώς.
Πάρε απόφαση, πήγαινε, δες, συζήτα, προγραμμάτισε και ξεκίνα να βομβαρδίζεις με (χρωματική) ζωντάνια τα νευρωνικά σου δίκτυα.

Εικόνα