Γεια σου Πόπη,
Το κρέας κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητο για τη διατροφή ατόμων με ΠΣ, όχι μόνο λόγω της περιεκτικότητας του σε υψηλά βιοδιαθέσιμο σίδηρο αλλά κυρίως για τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα) σε συνδυασμό με μια πλειάδα άλλων απαραίτητων συστατικών για τη λειτουργιά του ΚΝΣ.
Πως κατάφεραν άραγε οι Πακιστανοί να πουλήσουν την «υγειόνοτητα» του και τόσος πολύς κόσμος (ειδικά στην Ελλάδα) να το πιστέψει είναι πραγματικά ασύλληπτο. Εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν παράγουμε εξαιρετικά υγιεινά τρόφιμα όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το ελληνικό μέλι και την «υγειόνοτητα» τους που είναι αληθινή, πραγματική τεκμηριωμένη με εκατοντάδες μελέτες δεν μπορούμε να την πουλήσουμε. Προτείνω άμεσα, Έλληνες παραγωγοί ελαιολάδου και μελιού να παρακολουθήσουν σεμινάρια στο Πακιστάν για να εντρυφήσουν στο Know-how του πως πουλάω την «υγειόνοτητα».
Η αλήθεια είναι ότι το πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία όσο και το κοινό αλάτι.
Η ζάχαρη είτε λευκή είτε καστανή με το που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό του προκαλεί ΣΟΚ, αναγκάζοντας το πάγκρεας να λειτουργήσει σε υψηλούς ρυθμούς για να παράγει πολύ ινσουλίνη η οποία θα ρυθμίσει με την σειρά της τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνουμε ζάχαρη ποτέ. Η στέβια αποτελεί ιδανική εναλλακτική λύση.
Ποπή η ανάρτηση μου δεν περιέχει καμία απολύτως μομφή ως προς αυτά που γράφεις αλλά γενικά για το τι πιστεύει ο κόσμος στην Ελλάδα.
Εύχομαι να μην παρεξηγηθώ.
Να είσαι γερή
ποπη έγραψε: μπορεις να τρως κρεας (απεφυγε το χοιρινο) απλα οχι και καθε μερα.Η αρνητική επίδραση στην υγεία από το κρέας οφείλεται κυρίως στα λιπαρά συστατικά του(κορεσμένα Λιπαρά οξέα) τα οποία επιδρούν αρνητικά στο καρδιοαγγειακό σύστημα αυξάνοντας κυρίως τόσο την κακή χοληστερόλη (LDL) όσο και την ολική χοληστερόλη. Στο χοιρινό κρέας π.χ. στη χοιρινή μπριζόλα το λίπος είναι διαχωρισμένο από την πρωτεΐνη και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και ως εκ τούτου να μην καταναλωθεί, αντίθετα στο μοσχαρίσιο το λίπος είναι διασπαρμένο μέσα στην πρωτεΐνη και δεν μπορεί να αφαιρεθεί, πριν την κατανάλωση.
Το κρέας κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητο για τη διατροφή ατόμων με ΠΣ, όχι μόνο λόγω της περιεκτικότητας του σε υψηλά βιοδιαθέσιμο σίδηρο αλλά κυρίως για τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα) σε συνδυασμό με μια πλειάδα άλλων απαραίτητων συστατικών για τη λειτουργιά του ΚΝΣ.
ποπη έγραψε: Για το αλατι υπαρχουν και εναλλακτικες οπως αλατι ιμαλαιων (ροζ). ειναι πολυ καλυτερο και υγειινοτερο απο το ασπρο.Αυτό με το πολύ «υγιεινό» πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος έχει πολύ πλάκα!!!
Πως κατάφεραν άραγε οι Πακιστανοί να πουλήσουν την «υγειόνοτητα» του και τόσος πολύς κόσμος (ειδικά στην Ελλάδα) να το πιστέψει είναι πραγματικά ασύλληπτο. Εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν παράγουμε εξαιρετικά υγιεινά τρόφιμα όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το ελληνικό μέλι και την «υγειόνοτητα» τους που είναι αληθινή, πραγματική τεκμηριωμένη με εκατοντάδες μελέτες δεν μπορούμε να την πουλήσουμε. Προτείνω άμεσα, Έλληνες παραγωγοί ελαιολάδου και μελιού να παρακολουθήσουν σεμινάρια στο Πακιστάν για να εντρυφήσουν στο Know-how του πως πουλάω την «υγειόνοτητα».
Η αλήθεια είναι ότι το πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία όσο και το κοινό αλάτι.
ποπη έγραψε: Το ιδιο και για τη ζαχαρη......ειναι η χειροτερη, μπορεις να την αντικαταστησεις με μελασσα,μαυρη ζαχαρη. Δεν θα σου λειψει τιποτα απο την διατροφη
Η ζάχαρη είτε λευκή είτε καστανή με το που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό του προκαλεί ΣΟΚ, αναγκάζοντας το πάγκρεας να λειτουργήσει σε υψηλούς ρυθμούς για να παράγει πολύ ινσουλίνη η οποία θα ρυθμίσει με την σειρά της τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνουμε ζάχαρη ποτέ. Η στέβια αποτελεί ιδανική εναλλακτική λύση.
ποπη έγραψε: αν δεν θελεις να παρεις μονο d και φοβασαι την υπερβιταμινωση μπορεις να παρεις πολυβιταμινεςΗ βιταμίνη D είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό ότι η χλωροφύλλη για τα φυτά. Η δόση είναι 8.000 IU/day βιταμίνης D πριν τον ύπνο. Είναι τουλάχιστον εγκληματικό στις μέρες μας (έτος 2016) και μετά από τόσες μελέτες για την επίδραση της βιταμίνης D στην ΠΣ άτομα με ΠΣ να μην λαμβάνουν βιταμίνη D. Οι περισσότεροι βέβαια απλά ακούν ότι τους λέει ο νερολόγος τους. Απλά οι νευρολόγοι δεν ξέρουν την επίδραση της βιταμίνης D στην ΠΣ, δεν ξέρουν π.χ. ποια η σχέση της βιταμίνης D με την παραθορμόνη, ποια η διαφορά της 25(ΟΗ) με την 1,25 (ΟΗ), αυτά τα γνωρίζουν οι ενδοκρινολόγοι!!! Και καλά δεν ξέρουν οι νερολόγοι δεν πρέπει να διαβάσουν? πήραν δηλαδή ένα πτυχίο το 1992 και είναι ειδικοί το 2016 στην ΠΣ? Μια ενιαία και αδιαίρετη δεν είναι η επιστήμη? Για την ίδια ασθένεια δεν μιλάμε? Την Σκλήρυνση κατά Πλάκας?
Ποπή η ανάρτηση μου δεν περιέχει καμία απολύτως μομφή ως προς αυτά που γράφεις αλλά γενικά για το τι πιστεύει ο κόσμος στην Ελλάδα.
Εύχομαι να μην παρεξηγηθώ.
Να είσαι γερή