Το ταχινι το τρωω 10 χρονια καθε μερα για πρωινο 4 κουταλιες της σουπας 100γρ περιπου,περσυ που διαγνωστηκα με σκληρυνση με 5 παλιες εστιες στον εγκεφαλο και τρεις στο αυχενα με ολα συμπτωματα μουδιασματα και καποια κινητικα επανηλθα σε τρεις μηνες στην αρχικη κατασταση ,ψαχνοντας τι ηταν αυτο που με προαστατευε διαπιστωσα οτι το ταχινι ειναι θησαυρος για τον οργανισμο μου ,
Ανά 100gr % Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας P, Φώσφορος 790,00 mg 113 % K, Κάλιο 459,00 mg 10 % Mg, Μαγνήσιο 353,00 mg 84 % Ca, Ασβέστιο 141,00 mg 14 % Zn, Ψευδάργυρος 10,45 mg 95 % Fe, Σίδηρος 6,35 mg 79 % Cu, Χαλκός 1,48 mg 164 % Mn, Μαγγάνιο 1,45 mg 63 % Na, Νάτριο 1,00 mg 0 %
Ανά 100gr % Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας B3, Νιασίνη 5,64 mg 35 % B1, Θιαμίνη 1,58 mg 132 % B5, Παντοθενικό οξύ 0,69 mg 14 % B6, Πυριδοξίνη 0,15 mg 12 % B2, Ριβοφλαβίνη 0,12 mg 9 % Φολικά/συνολικά 98,00 mcg 0 % A 67 IU 2 %
καμια τροφη φυτικη δεν περιεχει στι ποσοτητες που περιεχει το ταχινι ολα τα ιχνοστοιχεια και βιταμινες για να προστατεψεις το οργανισμο απο ασθενειες σαν την σκληρυνση,προσθετω και την βιταμινη ε που την εχει δεκα φορες παραπανω αποτο ελαιολαδο και το σεληνιο που το εχει σε μεγαλες ποσοτητες.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.
Η θρεπτική αξία μίας κουταλιάς ταχινιού
– Ενέργεια 89 θερμίδες
– Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
– Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
– Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
– Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
– Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
– Ασβέστιο 64 mg
– Σίδηρος 1,34 mg
– Μαγνήσιο 14 mg
– Φώσφορος 110 mg
– Κάλιο 62 mg
– Νάτριο 17 mg
– Ψευδάργυρος 0,69 mg
– Χαλκός 0,242 mg
– Μαγγάνιο 0,218 mg
– Σελήνιο 0,3 μg
– Θειαμίνη 0,183 mg
– Ριβοφλαβίνη 0,071 mg
– Νιασίνη 0,818 mg
– Παντοθενικό οξύ 0,104 mg
– Βιταμίνη Β6 0,022 mg
– Φυλλικό οξύ 15 μg
– Βιταμίνη E 0,04 mg
Ανά 100gr % Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας P, Φώσφορος 790,00 mg 113 % K, Κάλιο 459,00 mg 10 % Mg, Μαγνήσιο 353,00 mg 84 % Ca, Ασβέστιο 141,00 mg 14 % Zn, Ψευδάργυρος 10,45 mg 95 % Fe, Σίδηρος 6,35 mg 79 % Cu, Χαλκός 1,48 mg 164 % Mn, Μαγγάνιο 1,45 mg 63 % Na, Νάτριο 1,00 mg 0 %
Ανά 100gr % Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας B3, Νιασίνη 5,64 mg 35 % B1, Θιαμίνη 1,58 mg 132 % B5, Παντοθενικό οξύ 0,69 mg 14 % B6, Πυριδοξίνη 0,15 mg 12 % B2, Ριβοφλαβίνη 0,12 mg 9 % Φολικά/συνολικά 98,00 mcg 0 % A 67 IU 2 %
καμια τροφη φυτικη δεν περιεχει στι ποσοτητες που περιεχει το ταχινι ολα τα ιχνοστοιχεια και βιταμινες για να προστατεψεις το οργανισμο απο ασθενειες σαν την σκληρυνση,προσθετω και την βιταμινη ε που την εχει δεκα φορες παραπανω αποτο ελαιολαδο και το σεληνιο που το εχει σε μεγαλες ποσοτητες.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.
Η θρεπτική αξία μίας κουταλιάς ταχινιού
– Ενέργεια 89 θερμίδες
– Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
– Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
– Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
– Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
– Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
– Ασβέστιο 64 mg
– Σίδηρος 1,34 mg
– Μαγνήσιο 14 mg
– Φώσφορος 110 mg
– Κάλιο 62 mg
– Νάτριο 17 mg
– Ψευδάργυρος 0,69 mg
– Χαλκός 0,242 mg
– Μαγγάνιο 0,218 mg
– Σελήνιο 0,3 μg
– Θειαμίνη 0,183 mg
– Ριβοφλαβίνη 0,071 mg
– Νιασίνη 0,818 mg
– Παντοθενικό οξύ 0,104 mg
– Βιταμίνη Β6 0,022 mg
– Φυλλικό οξύ 15 μg
– Βιταμίνη E 0,04 mg